ÚTIKRITIKA.HU / Vala Hova


hirdetes

útikritikák


Vala Hova

Időjárás | Földrajz | Történelem | Manapság | A helyiekről | Turista etikett | Gasztronómia | Fotóegyveleg

Időjárás és éghajlat

Vala Hova szigetén ha nem esik az eső, akkor fúj a szél. Ha nem fúj a szél, akkor hideg van. Ha pedig se eső, se szél, se hideg, akkor árnyékban 50 fok. A hotelszoba sarkában meg 90, mivel az derékszög...

Földrajz

A magyarok a szigetet az eredeti nevén Vala Hovának nevezik. Furcsa módon az angol nyelvterületen csökönyösen Some Where-nek, a németek Irgend Wo-nak, a franciák Par Tout-nak, az olaszok Do Vunque-nek, az oroszok Kuda Nibugy-nak nevezik Vala Hovát. A valakik ezért (is) nagyon rokonszenveznek a magyarokkal. Magyarország vala nyelven úgy hangzik, hogy Fara Muci, a magyarok a mucik.    

"Vala Hova legmagasabb pontja a Vala Mi-hegy. A 20. születésnapján minden helyi lakos kap egy vigyet, hogy vigye Vala Mi-re. A hegy így egyre magasabb, jelenleg már sokkal több méteres, mint nem. A lakosság: Vala Hova minden lakosa valaki. Nem csoda, hogy Vala Hova szigetország etnikai összetétele eléggé homogén. 100% valaki, 0% senki, ugyanennyi a nímand, a nyikto és a nóbadi." (Wágner B. György, geoGraf, azaz földi gróf, 2014)

Történelem

1763-ban semmi említésre méltó történelmi esemény nem történt Vala Hova szigetén.

"Vala Hova szigete valaha Seholse volt, legalábbis így nevezte hazáját annak első őslakosa, aki a legenda szerint egy senki volt. Az biztosra vehető, hogy a senki földjéről vándorolt be - a prebibliai Sehonnanból - valamivel Krisztus előtt és mögött. Hogy miként tudott egyszerre két helyen lenni, máig rejtély, de a legvalószínűbb, hogy maga elé tolakodott, ahogy a magyarok a forgóajtóban teszik Amerikában. Ennek állít emléket a sziget fővárosának főterén az a szobor, mely egy jó nagy valamit ábrázol, de fekve.

Időszámításunk szerint ez a senki valamikor az 1. században szolgált, tizedesként, így fia már nem volt akkora senki. A kis senki észrevette, hogy a 2. században nincs senki, és megkaparintotta a századosi rangot. Így lett belőle valaki. Az ő leszármazottai aztán időben valamennyivel többen lettek." (2014, Wágner B. György, Vala Hova egyetlen legális bevándorlójának hipotézise)

Manapság

Jön!

A helyiekről

,, Vallás: a valahovaiak 19 százaléka piszi. Ez az államvallás. (Innen származik a "hiszi a piszi" teológiai és ismeretelméleti axióma.) 13% muszlim zsidó, 13% zsidó muszlim. 7% vudu katolikus, 5% kaotikus, 4% ortodox jedi, 7% hindu hugenotta, 0% buddhista, 5% budista (ezen belül a kertirötyihívek aránya 47%, a bidé frakcióé 13), 4% görög-keleti nyugat-görög, 2% hisz keresztben, 1% sréhen." (W. Gy.)

Turista etikett

  1. Vala Hován a szigetlakók udvariatlanságnak tekintik, ha a turista bámulja a bal lábuk alsó szárát, ugyanakkor pozitív gesztusnak tekintik, ha szemünkkel rámeredünk jobboldali fülcimpájukra. A baloldali fülükre vetett tekintetünket alpári sértegetésnek veszik.

Gasztronómia

"Vala Hova szigetén a helyi konyha egyik fő specialitása a Vala Mi (a legmagasabb hegyükről elnevezve). A helyi emberek, ha éhesek és felteszik a kérdést, hogy mit is fogok enni, akkor a válasz leggyakrabban ez: vala mit. Íme a receptje: Végy egy jókora vala mit, de legalább vala mennyit. Tisztítsd meg vala hogy, majd tedd bele a vala mibe, mindegy, hogy mibe, csak beleférjen vala hogy. Csinálj vele vala mit vala meddig, majd várj ugyanennyit. Addigra csak lesz belőle vala mi." (Wágner B. György, gasztroterapeuta, 2014)

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonHova utazzak? Vala Hova? Hova utazzak? Vala Hova?
Kattintson és találja meg új kedvenc úti célját!SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes