ÚTIKRITIKA.HU / Banglades


hirdetes
útikritikák


Banglades

Repülés | Szállás | Vízum és vám | Fotóegyveleg

Repülés és repülőjegy

Budapestről az odarepüléshez a következő légitársaságok jöhetnek leginkább szóba:

  • Turkish Airlines Isztambulon keresztül
  • Emirates Dubain keresztül
  • Qatar Airways Dohán keresztül

Vagy utazhatunk még Indiából szárazföldön keresztül is.

Szállás

Bangladesben nagyon olcsók a szálláshelyek, részben mert alig van turizmus. A középkategóriás hotelek gyenge színvonalúak. Dhakában az 55-60 dollár/éjszakás hotelek azok, amik már tűrhetőek higiéniai szempontból. Persze szerencsével és körültekintéssel príma szálláshelyeket találni sokkal olcsóbban is. Vidéken a szálláshelyek még olcsóbbak.

"Alighanem a világ legolcsóbb szállodája lehet a bangladesi Dakkában lévő Faridpur Hotel. Egy ágyat akár már 30 takáért (107 forint) kaphat egy éjszakára az ide tévedő vándor, ezért azonban másokkal kell osztozni a hálószobán.
Aki privát térre vágyik, annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia, hiszen egy egyágyas szobát már 70 takáért (250 forint) ki lehet venni egy éjszakára.

A Faridpur Hotel egyike azoknak a szállodáknak, amelyek a Buriganga folyón lebegnek. Már több mint 60 éve működik, összesen öt állóhajóból áll, ezekben 48 szoba van. Muhammad Mustafa Miyan tulajdonos szerint átlagosan 40 körüli vendégük szokott lenni, és van, aki hónapokig marad.

A szálloda tiszta vizet, vécét és egy zárható szekrényt kínál a vendégeknek, ám ezzel nagyjából ki is merült a kényelmi szolgáltatások köre. Például matrac sem jár, azt mindenki maga oldja meg valahogy. Többnyire kereskedők veszik ki a szobákat, családokat egyébként sem enged be a tulajdonos. (2016)" forrás

Vízum és vám

Jön!

Fotóegyveleg

v.g. fotója

v.g. fotója

Mongla - v.g. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes