ÚTIKRITIKA.HU / Budapest


Budapest

Vélemények a szokványos városnézésekről | Az alternatív városnézésekről | A fürdőkről | A Parlamentről | A Hősök teréről | Az Andrássy útról | A Váci utcáról | A Gellért-hegyről és a Citadelláról | A budai várnegyedről és a Halászbástyáról | A Szoborparkról | A Bazilikáról | A Dohány utcai zsinagógáról | A múzeumokról | A Dunáról| A Terror Házáról

Vélemények a szokványos városnézésekről

Jön!

Az alternatív városnézésekről

Jön!

A fürdőkről

"Nekem ez a rangsorom: első a Széchenyi, ami télen is bombajó, pláne esteledéskor hangulatos. Második helyezett az ugyancsak kitűnő Rudas, egy igazi törökfürdő. Nincs külső része, mint a Széchenyinek. Hétvégén koedukált, kedd a nőké, a többi nap a férfiaké. A harmadik a Gellért, de jól lemaradva az első kettő után. A koedukált medence vize nem elég meleg. Rokonszenves fürdő, de csalódás az említett két helyhez képest, egyrészt a higiéniai kérdőjelek, másrészt a személyzet külföldiek iránti ellenszenvessége miatt. A Széchenyinél télen feltétlenül szükség van fürdőszandálra és fürdősapkára. (2013)"


"Ha valaki több fürdőt is ki szeretne próbálni, akkor előbb menjen a Gellértbe és csak utána a Széchenyibe, mert különben csalódott lesz. Annyival jobb a Széchenyi, mint a Gellért. Árban hasonló. Az úszós medencében fürdősapka kötelező. (2013)"

A Parlamentről

"Csalódás. Az útikönyvben még az állt, hogy EU állampolgároknak ingyenes a belépés. Nos ez már nem érvényes, ráadásul úgy tűnt nekem, hogy nem mindenki fizeti ugyanazt az árat." (2013)

A Hősök teréről

"Nagy tér sok szoborral. Nem értem miért tekintik annyira fontos nevezetességnek. Városnézésnél gyorsan körbejártja az ember és kész. Kicsit másképpen képzeltem el. Idegenvezetős körbejárás csak olyanoknak való, akiket mélységében érdekel a magyar történelem. " (2014)


"Mély benyomást tett ránk a tér. A két múzeum épülete látványosan illeszkedik a térhez. A Gábriel arkangyalos szobor jól mutat a régi budapesti királyok szoborsora előtt. Nem volt idegenvezetőnk, így az útikönyvből próbáltuk valahogy összeilleszteni, hogy melyik szoborról mit érdemes megtudni. Praktikusan a Széchenyi-fürdő meglátogatásához kapcsoltuk a Hősök tere-programot." (2013)

Az Andrássy útról

Jön!

A Váci utcáról

Jön!

A Gellért-hegyről és a Citadelláról

Jön!

A budai várnegyedről és a Halászbástyáról

"Kicsit olyan, mintha a magyar Montmartre lenne. Fent a bástya karzatára csak belépődíj ellenében lehet menni, de az alsó szintről is egész szép a kilátás, ingyen. A bástyák kamu középkoriak, az egész kicsit olyan tündérmesés, mindazonáltal van némi romantikus feeling. Azért a mását nyugodtan fel lehetne építeni valamelyik Disney-s parkba. Inkább felgyalogoltunk a várba, minthogy fizessünk egy ezrest a Sikló-ra." (2013)


"Érdemes reggel is és este is lenézni a városra a Halászbástyáról. Számomra ez volt a város leglátványosabb helye. Igazán szép a Parlament látványa. Haragot éreztem amiatt, hogy ilyen szorosan odaépítették a Halászbástyához azt a hotelt. Nem illik bele a látképbe. Fizetős a panoráma szint, de nekem megérte" (2013)


"Szuper fotókat csináltam bástya mellvédjéről. Aki le akar ülni, az fogyasszon valami jó drága italt az egyik bástyán lévő kávézóban. Az a gótikus katedrális mellette nagyon szép. Miért kell fizetni a panorámáért? Az is dühítő, hogy nem lehet euróban fizetni, pénzt meg nem váltanak. Ez jellemző Budapestre: képesek ügyetlen húzásokkal elrontani a turista összbenyomását a városról." (2013)


"Jó program a Halászbástya, ha az időjárás hajlandó ehhez kellemesen viszonyulni. A havazás közben csak találgattuk, hogy milyen lehet a panoráma szép napos időben. Lehet fotózkodni mindenféle mutatványosokkal, na nem ingyen. A Halászbástya meglepő építmény, gazdagon cizellált."

A Szoborparkról

Jön!

A Bazilikáról

Jön!

A Dohány utcai zsinagógáról

Jön!

A múzeumokról

Jön!

A Dunáról

Jön!

A Terror Házáról

"Érdekes, jól prezentált múzeum, de információéhségünket nem elégítette ki kellően, ugyanis nincs mindenhol angol nyelvű magyarázat. A bejáratnál van egy összefoglaló angol szöveg, de egyrészt nehezen olvasható, másrészt nem ad magyarázatot az egyes termek tartalmára." (2013)

Vissza az elejére

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS