ÚTIKRITIKA.HU / Fidzsi-szigetek


Fidzsi-szigetek
Taveuni Palms Resort 5cs. - vélemények

Fidzsi-szigetek – Taveuni-sziget - Taveuni Palms Resort*****

Lényeg:

A hotel mindössze két szuper villából áll. Az egyik közvetlenül az óceánparton van, a másik feljebb (ez utóbbi a nagyobb). Kiváló az ellátás. Nem egy szokványos szálláshely. Önmagában egy élmény. Örök élmény.

Hol?

A Taveuni-sziget gyönyörű, a Fidzsi-szigetek közül az egyik legszebb. Sok vízesés látható, vannak vulkánok és érintetlen esőerdők, csodás madarak. A naplementék elképesztők.

Bár a sziget nem nagy, a legdélebbi és a legészakabbra lévő pontja között járművel 2 órás az út a rossz útviszonyok miatt. Jóllehet az infrastruktúra fejletlenebb, mint a nagyobb, ismertebb szigeteken, de éppen a kevesebb turista miatt ez a sziget romantikusabb, egzotikusabb. A hotel Matei településnél van, Vannak taxik és buszok is közlekednek. A buszok nem éppen tartják be a menetrendet. Lehet autót is bérelni, bár a flotta nagyon kicsi.

Esőre fel kell készülni. Kert-szigetnek nevezik Taveunit, ami azért összefügg azzal, hogy a csapadék garantálja a természet szépségét. Főleg november és április között kell esőre számítani. A főszezon itt július és szeptember között van.

A szigeten meglepően sok programot lehet élvezni, szóval nincs unatkozás, bár a hotelben is nagyon kellemes időzni.

Tenger:

Csodálatos. Nagy élmény sznorkelezés szempontjából is. Fantasztikus halakat, élőlényeket lehet látni (delfinek, teknősok stb.) . Egyáltalán nem veszélyes, kis cápát is lehet látni.

Milyen?

A 2 villa vendégei szinte egymástól teljesen függetlenül időzhetnek a hotelben. A buja kert nagyon szép.

Villák:

A villák privátszférája teljesen biztosított. Mindkettőnek van saját medencéje és jacuzzija.
A felső villa előnye, hogy onnan látványosabb a kilátás.

Szolgáltatások:

A személyzet – főleg a két menedzser - roppant szívélyes és odaadó.

A wifi jól működik.

Ellátás:

Nagyon finomakat lehet enni. Ráadásul az étkeket nagyon szépen tálalják.

2018. október 8.

« vissza


SZÁLLÁSFOGLALÁS