ÚTIKRITIKA.HU / Fidzsi-szigetek


Fidzsi-szigetek
Fidzsi-szigetek

Földrajz | Időjárás | Történelem | Manapság | A helyiekről | Turista etikett | Fotóegyveleg

Földrajz

  • A mintegy 300 szigetből álló Fidzsi szigetcsoport teljes területe 1,3 millió négyzetkilométer, ebből azonban mindössze 18.272 km² földterület, a többi tengerszakasz.
  • Fidzsi és Tonga között 70 kilométer a távolság.

Időjárás és éghajlat

A Csendes-óceán déli részén - beleértve Fidzsit - november eleje és április vége között erős szelekre, részben ciklonokra kell számítani. Azok, akik ebben az időkeretben szándékoznak Fidzsire utazni, tanácsos előre tájkozódni az aktuális időjárási viszonyokról, az előrejelzésekről. 

Történelem

Az első európai, aki Fidzsit felfedezte a holland hajós, Abel Tasman volt, 1643-ban. Aztán azonban 18. század végéig az európaiak nem mertek a szigetre lépni a harcias, emberevő helyi törzsek miatt.   

Manapság

A turizmus a gazdaság húzó ágazata. A földrajzi közelségből adódóan természetes, hogy a külföldi turisták nagy többsége ausztrál és új-zélandi.

A Fidzsi-szigetek világelső mahagóni termesztésben.

A helyiekről

Keverék nép él itt: polinézek, mikronézek, melanézek, európaiak, kínaiak. Bármennyire is sokféle irányból jöttek ide népek letelepedni, próbálják a helyi kultúrát, az imádott ünnepeket gondosan ápolni.

Turista etikett

  1. Vegyük tekintetbe, hogy a szigetlakók nagyon is konzervatívak az öltözködést illetően. Ne öltözködjünk a strandokon kívül túl ledér módon. A helyiek nem nézik jó szemmel a hanyag, szakadt öltözéket.
  2. Beszéljünk a helyiekhez halk szóval, nem bírják a harsogó turistákat. Elvárják a tiszteletet, még azt is, hogy vegyük le a napszemüveget, ha hozzájuk beszélünk.
  3. A borravalózás nem divat náluk. Többnyire a szolgáltatásokban eleve felszámolnak valami extra díjat.

Fotóegyveleg

fotó by Elter

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS