ÚTIKRITIKA.HU / Pápua Új-Guinea


hirdetes
Pápua Új-Guinea

útikritikák


Pápua Új-Guinea

Repülés | Szállás | Vízum | Fotóegyveleg

Repülés

A Pápua Új-Guinea-i légitársaság, az Air Niugini repül Port Moresbyből ezekbe a városokba: Brisbane, Cairns, Denpasar/Bali, Hong Kong, Manila, Singapore, Sydney, Tokyo (Narita). Mint az alábbi fotón látható, korszerű gépekkel repülnek.

,, Elég vad dolgokat gondoltam a PNG belföldi repülésekről (dzsungel közepén füves kifutópályák, ócska leszuperált ausztrál permetezőgépekből átalakított lélekvesztők amelyekre a környező dombokról dárdákkal vadásznak a kannibál törzsek), ám a helyzet korántsem olyan vészes. Két nagyobb légitársaság közül lehet alapesetben választani: az állami, kissé meghurcolt hírnevű, általában jóval drágább, de állítólag megbízható Air Niugini, illetve az általam háromszor is használt, csak alig 1 éve a helyi piacra lépő, magánkézben lévő és egy fokkal olcsóbb PNG Air. Utóbbiról igazából nem lehet rosszat mondani, hiszen a három gépemből csak a legutolsót törölték és azt is teljesen érthető okokból: a Vanimo reptér sajnos 18:00 óra után nem tud repülőket fogadni a kifutópálya világítása híján. A belföldi repülések egyébként rendszerint vicces jelenetekkel vannak tarkítva, lévén, hogy a repülőkön lévő utasok legalább 15-20 %-a nem hogy akkor repül először, de akkor lát életében először repülőt. A kézipoggyászban utazó kiscsirkékről, a biztonsági övet becsatolni képtelen idősebb utasokról és a fehér embertől teljesen zavarba jövő légiutas kísérőről már nem is beszélve. (2017)" forrás


,, Pápua-Új-Guinea nem tartozik azon területek közé, ahová a turisták tömegesen utaznak. Oka ennek egyrészt a sziget távoli fekvése, a főbb légi „csapásirányokon” kívül esése, és ennek folyományaként a méregdrága repülőjegyek. Másrészt, hogy hírhedtségének köszönhetően csak a legmerészebb turisták mernek nekivágni.

A főváros, Port Moresby nemzetközi repülőtere Szingapúrból, Manilából és Ausztrália felől közvetlenül megközelíthető. Az ország nemzeti légitársasága, az Air Niugini monopol helyzete miatt annyit kér a fuvarért, amennyit nem szégyell.
A nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején átlagosan napi hat (!) külföldi lépett az ország területére, s ezek is zömében a különféle nagy nemzetközi szervezetek ott dolgozó munkatársai voltak." (Elter Karcsi, 2021)

Szállás

Port Moresbyben az Airways Hotel a legkényelmesebb szálloda.

Vízum

Vízumügyintézés

A magyar állampolgároknak Pápua Új-Guineába már nem szükséges előre beszerezni vízumot, mert két helyen - Port Moresby nemzetközi repülőterén (Jacksons) és Tokua (Rabaul) nemzetközi repülőterén helyben kiállítják a vízumot (visa on arrival). Ingyenes a vízum és 60 napos tartózkodást tesz lehetővé. Ez a hivatalos honlap mutatja, hogy mely országok állampolgárai jogosultak a visa on arrival rendszerre (Hungary ott szerepel).

Ha viszont előre be akarjuk szerezni a vízumot (mert pl. nem a fent jeleztt 2 reptér valamenyikére lesz az érkezés:

A vízumkiadás feltételei:

kitöltött vízumkérőlap
1 fénykép
elutazást biztosító érvényes repülőjegy
szállodafoglalás
a tartózkodás anyagi feltételeinek igazolása
35 ausztrál dollár vízumdíj

Vízumbeszerzés előtt szükséges tájékozódni a vízumkiadásra jogosult Pápua Új-Guinea-i külképviseleten:

Brüsszel, Avenue de Tervuren 430
Tel.: 7790-826
London, SW1 4AR
Tel: (44) 207 9300 922 6
Fax: (44) 207 9300 828

Kényelmes és gyors vízumügyintézés az utikritika.hu-val!

Vízumügyintézési igényével forduljon bizalommal az utikritika.hu-hoz! Utazási partnerünk, a Vista Utazási Irodák tapasztalt vízum-szakértője áll rendelkezésére vízumbeszerzésben, a kérelem benyújtásával kapcsolatos kérdésekben. Intézze vízumigénylését gyorsan és kényelmesen!

Telefonszám: 06-1-429-9908
E-mail: vizum@vista.hu
Ügyintézési díj: 5.000 HUF / vízum / fő

Fotóegyveleg

fotó by Elter

Fotó by Elter

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes