ÚTIKRITIKA.HU / Phuket


hirdetes


útikritikák


Phuket

Phuket

Phuket dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Phuket vagy Samui? | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

Kathu - N. K. fotója

Best Western Phuket Ocean Resort *** Karon Beach (repülőjeggyel)


Thaiföld most árnyéka önmagának. Azt tanácsoljuk, hogy inkább 2022/2023 téli nyaralást tervezzenek. Phuketen is feszült a légkör a turisták körében.

"Phuket érdekes volt, Rawai és Kamala teltházas (első sorban oroszokkal), de Kata tök üres.Hajni 2022 január 8"

Phuket Thaiföld legnagyobb szigete, Bangkoktól délre 890 km. autótávolságra található. 540 négyzetkilométeres a területe, a legnagyobb szélessége 50 km., a legszűkebb 22 km. A szigeten kb. 200 ezren laknak állandó jelleggel. A sziget központi városa Phuket Town, ami 70 ezres lakosságú. A legjobb adottságú (szép, kiterjedt stb) partszakaszokra épült a legtöbb hotel, és a hozzájuk csatlakozó szolgáltatások.

A legtöbb hotel a Patong várostól a Kata Noi déli részéig húzódó partszakaszon található. Aki mozgalmas helyen akar nyaralni, az itteni szállodát keressen. A legnyüzsgősebb, szolgáltatásokban legjobban ellátott strandok Patong, Karon és Kata strandjain vannak. A sziget keleti partvidéke sziklás, nagyon szép, de a tengeri fürdőzés különböző mértékben és jelleggel komplikált.

A nyugalmasabb, természetesebb, tömegturizmustól (és oroszoktól) mentesebb, erkölcsösebb (kurváktól mentes) környezetet igénylők mellőzzék Patongot, Karont és Kata-t, és nyaraljanak inkább a sziget más részein. Ezeknek a környékeknek azonban az a hátránya, hogy a kereskedelmi ellátottság gyérebb és a strandok megközelítése gyalog körülményesebb.

Phuket meglátogatásához az időjárás tekintetében a január és március közötti időszak a legideálisabb, no persze egyben ez is a turista főszezon. Ezekben a hónapokban kevés a csapadék, átlagosan 4 esős nap/hónap. Április és november között ellenben 15-20 esős nap van átlagban per hónap. A december nem ennyire esős, de azért van átlagban 8 esős nap benne. Február és április között a hőmérséklet 35 fok körüli, más hónapokban 30 fok körül van az átlagos nappali hőmérséklet. Ritkán van 25 fok alatti nappali hőmérséklet. Nagyon vigyázni kell a napozásnál, mert még felhős időben is gyorsan le lehet égni. Legalább 8 faktoros napvédőre van szükség. A tengervíz hőmérséklete jellemzően 27 és 29 fok között van.

Hónapokra lebontott időjárási információ itt - ajánlott link

Phuketen a strandok közterületnek számítanak, csupán néhány luxus szállodának van privát strandja. A közstrandokon az utóbbi időkben hatóságilag tiltják, korlátozzák a kereskedelmi tevékenységet és így a napozóágyak és napernyők kölcsönzését. Ott ahol mégis lehet, a napozóágy és napernyő bérlése kb. 100 baht/nap.

Fontos! A phuketi strandok meglátogatásakor vigyünk magunkkal valami gyékényszőnyeget, matracot, mert 2014-ben a katonai hatóságok rendelkezése alapján a közstrandok többségén nincs napozóágy és napernyő kölcsönzés.

tuktuk

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Thaiföldön először nyaralóknak kompromisszumos, biztonságos megoldásként talán a legmegfelelőbb (jól kiépített turista infrastruktúra, rengeteg program-, szórakozási-, vásárlási lehetőség
 2. Patong képes vetélkedni Pattayával a pikáns, látványos, ledér világ kínálatában, ráadásul sokkal szebbek a strandjai
 3. A "fővárosban" Phuket City-ben igazi hiteles helyi, hétköznapi világot is lehet látni
 4. Óriási az éttermi választék, és van mindenféle árszint, lehet ebédelni utcai kifőzdében, este pedig, valami hagyományos jellegűben
 5. Este a tengerparti korzón az élet érdekes, mozgalmas, és sok a thai nyaraló is
 6. Valamennyire konszolidáltabb, mértéktartóbb az európai vendégkör, mint Pattayán
 7. A sajátos nyaralási elképzelésekhez jól igazítható a választék a sziget különböző, egymástól eléggé eltérő részeinek köszönhetően, jók a kombinációs lehetőségek is (nyüzsi, nyugi stb.)
 8. Csodás környező helyekre lehet eljutni hajóval (pl. Phi Phi Lae, Phang Nga Bay)
 9. Big Buddha szobor
 10. A Laem Ka Beach, a Naithon Beach és még inkább a Layan Beach
 11. Karácsonykor a cunami áldozatainak emlékére tartott megemlékezés, a milliónyi lebegő mécses az óceán felett este, igazán megindító

Nem tetszett

 1. A sziget belseje nem különösebben szép, igaz hitelesen thai
 2. Talán a legdrágább nyaralóhely Thaiföldön, a turistás éttermek árai húzósak (és lehúzósak)
 3. A Patong-i strandok túlzsúfoltak, de legalább elfogadható a tengervíz, nem úgy mint Pattayán
 4. Nagyüzemi tömegturizmus a maga hátrányaival is, Phuket nem romantikus, részben a túlépítettség miatt
 5. Az indiai öltönyszabász boltok eladóinak idegesítő nyomulása
 6. A rengeteg szerencsétlen kóbor korcs kutya, valamint este, éjszaka az utcák zugaiban a patkányok  
 7. Túl sok az idegesítő orosz (ittasan hazafiasan üvöltik az országuk nevét)
 8. Azért nem kicsi a sziget ahhoz, hogy kis időigényességgel lehessen ide-oda elmenni
 9. Ha nyilvános rötyi használatára kényszerülünk, akkor jön guggolós technika
 10. Pofátlanul drága a taxi és a tuktuk, ötször annyi, mint Pattayán (maffia jellegű árkartell uralkodik)
 11. Sok strand és utca gondozatlan, koszos, szemetes - a thai emberek szemét nem zavarja a szemét (bocsi) 
 12. Az éttermek előtt álló becsalogató fazonok fárasztó nyomulása

Vélemények

,, Annyi sok rosszat hallottam az elmúlt években Phuketrő,l hogy mar eleve előítéletes voltam.
A hirek a phuketiek kapzsisagarol, az arak abszurd magas szinvonalarol, a rendorok penzehsegerol es a turistak zavaroan orosz tulsulyos osszetetelerol szoltak .
Nem meglepo hogy turistakkal alig talalkoztunk, igy olyanokkal sem akik nemzeti jelleget kepviselo viselkedese bosszantott volna.
A magyar kozpont szobajat a listaarhoz kepest, kulon keres nelkul is 50% kedvezmennyel kaptuk meg. Barmit is vettunk igenybe toluk, sosem ereztunk penzsovarsagot, csak a maximalis segitokeszseget.
Phuket elott a rendorok gyorshajtas miatt lekapcsoltak, szabvany buntetes 1000 baht, kis beszelgetes,viccelodes utan 500 baht lett . Korrekt eljaras, a penz szabalyos, nyugtaval torteno bevetele megtortent, nem sajat zsebre dolgoztak.
A motorkerekpar taxisok szolgaltatasait nem vettuk igenybe, arrol nem tudok mit mondani . Ismeroseim itt Pattayan viszont azt mondjak, hogy sehova nem tudnak mar elmenni 80-100 baht alatt.
Az utszeli kis kifozdek arai teljesen pattayai szinten voltak 40-50 baht.
A strandolashoz szukseges ruhazati cikkek arai a pattayaiakhoz kepest kb. masfelszeresek voltak.
Klasszikus speedboatos egesznapos programokat ( James Bond, Maya bay, hasonlok) teljes ellatassal,transzferekkel 2000 baht/ fo aron kaptuk meg.
Gyumolcsok kozul: bar a durian arak a kinai kereslet miatt megvadultak, ami Pattayan 180-200 baht/ kg, az Phuket elott csak 80baht/ kg volt. (2022. január)


,, Phuket a világ egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, dollár milliós villák és milliárdos értékű hotelek hemzsegnek minden beach közelében és ehhez képest (nemzetközi szinten) még mindig (viszonylag) olcsó, de ha a többi Thai vidékhez hasonlítjuk, akkor meg brutálisan drága.

Ha itt hívsz egy taxit és egy egész napra szeretnéd kibérelni, az kb. ‪1500-1700‬ Baht, ugyanez mondjuk Chian Rai-ban a töredéke, de ha azt veszed, hogy mondjuk Angliában vagy Németországban 50 Euro-ért meddig visz el a taxi, hát akkor még mindig élhető, a nyugati árakhoz szokott embereknek még olcsó is, nekünk talán az otthonihoz hasonló, vagy annál kicsit drágábbak ezek a szolgáltatások. Sima taxi A-ból B-be kb. 500 Thb, Ha ilyen Über szerű alkalmazásokkal mész (mint a Grab vagy a Bolt) akkor esetleg lehet olcsóbb, de csak ha kifogod, akkor is mondjuk ‪250-300‬ Thb a legolcsóbb verzió. Én egyszer próbáltam Grabbal menni, pont elvitte a kocsit a férjem és a gyerek át akart menni az elefántokhoz, 5 perc útért levettek 570 bahtra úgyhogy én béna vagyok az ilyen Grabokhoz, megmondom őszintén.

Itt igazából a „tömegközlekedés” csak nagyon keveseknek opció, igazán nincs is, itt az olcsóbb verzió a motor, viszont ha nem tudsz (jól!) motorozni, akkor inkább ne is indulj azzal el, mert a néhol 4 sávos utakon az ezerrel össze-vissza közlekedő autók és motorok mellett hamar baj lehet belőle. A másik meg a távolság, mondjuk egy oda-vissza két órás utat robogón azért kevesen élveznének, valljuk be, és ez kb. annyi, hogy szeretnél mondjuk Patongról vagy Phuket Townból eljutni oda-vissza a Mai Khao beachre, ahol a fejed felett szállnak le a repcsik. Szóval Phuket ebből a szempontból nagy, a sziget tetejéről az aljáig útvonal és forgalom függvényében kb. másfél óra alatt érsz el, néhány része a szigetnek abszolút városias, nem az van, mint a kisebb szigeteken, hogy robogóval ott vagy mindenhol 10 perc alatt.

Phuketnek millió arca van, nagyon attól függ az itt szerzett élmény, hogy mit szeretnél, vagy mit tudsz kihozni belőle és attól is természetesen, hogy milyen büdzsével érkezel. Meg kell határozni, hogy mi a cél, és hogy mik a lehetőségek az adott büdzsén belül.  Van aki szeret punnyadni is meg várost is nézni, van aki ezerrel megy minden nap máshová, de van aki egyszerűen szinte el sem tud (vagy akar) mozdulni a szállásról. Olyankor nem túl jó egy ablaktalan szoba egy ággyal a Bangla Roadon 300 bahtért, de ha csak aludni megy oda valaki, és azon spórol, viszont megnéz mindent helyette, akkor akár az is megfelelhet.

Aki  gyerekek nélkül jön, annak millió lehetősége van felfedezni ezt az amúgy nagyon vegyes szigetet, mert nem mondhatjuk rá egységesen azt, hogy gyönyörű, vannak gyönyörű részei, de vannak csúnya, ronda koszmók részei is, kicsit úgy, mint minden nagyobb városnak. Plusz a sok sávos autó utak sem a legszebbek.
 (b.b., 2021. december)


"A homokos szakasz végig van rakva nyugágyakkal, amiket a hiénáktól lehet bérelni napi öt eurónyi petákért. A parton sakálok is koslatnak fel s alá, és egészen értelmetlen szemeteket próbálnak rásózni a napozó turistákra. Aki kaját illetve hűtött italt árul, az még megértem, hogy miben reménykedik. A pasast, aki kis seprűket akart ránk sózni elsőre nem értettük, de a második kör fürdés után már igen, a nyugágy ugyanis telement homokkal. De a józan ész itt ért véget. Valaki függőágyakat árult, egy teljesen fa illetve póznamentes területen, el nem tudom képzelni, hova tudtuk volna felakasztani, ha veszünk tőle. A következő versenyző bőrdíszművekkel házalt. Tényleg, miközben az International Herald Tribune gazdaságpolitika részét olvasom a napernyőm alatt, egy szál fürdőnadrágban és pólóban, pont egy veretes övre van szükségem. A második napon viszont úgy tűnt, hogy mégiscsak életképes az üzleti modell, mellettünk egy orosz turista fél órán át alkudott övekre és pénztárcákra, és végül negyven eurónyi összegben vásárolt is.  forrás


"Dagálykor már nem ilyen jó a helyzet, mert a strandot ellepi a víz, és csak egy keskeny rész marad, ahova a víz kihordja a szemetet. Persze a helyiek ilyenkor is árulják a napágyukat jó pénzért, de eszükbe sem jut összetakarítani, hogy az embernek kedve is legyen strandra menni." forrás


"A sziget alapvetően egy turistaparadicsom, aminek elég erőteljes hatása van a környezetre. Az életszínvonal itt valószínűleg jobb, mint a vidék más részein, az éttermek, és egyéb dolgok pedig valószínűleg jobban tükrözik az ide látogató "nyugati" turisták igényeit, mint a Thaiokét. Emiatt az árak is valószínűleg nagyobbak, mint máshol, körülbelül minden annyiba kerül, mint nálunk otthon." forrás


"Kedvencem a 80 évnél idősebb farang férfi, a fiatal vagy legfeljebb 30 éves thai nővel. Vagy kettővel... Hogy csinálják, hogy ennyire buknak rájuk a nők? Na mindegy, még van egy pár évem elsajátítani a technikájukat. A múltkor épp pénzt mentem felvenni az automatából. Előttem egy rogyadozó lábú öreget terelgetett két nő. Ők is az automatához mentek. Bácsika végre behelyezte a bankkártyáját. Tranzakció sikeres. Valamit súgtak az öreg fülébe. Megfordult, mintha Joker-t láttam volna. Határozottan ruganyos léptekkel hagyta el helyszínt." forrás


"A Phuket Kata Motel, ahol megszálltunk csendes volt, viszont az utcák tömve voltak mulatókkal, bárokkal, éttermekkel, utazási irodákkal, boltokkal. Amíg ott voltunk, alig hallottunk az oroszon kívül más nyelvet, rengetegen voltak. Nappal a parton foglalták le az összes ágyat, este meg az éttermekben hemzsegtek. És nemcsak itt nyaraltak, hanem boltjaik, utazási irodáik, szállodáik vannak itt. Egy kis Oroszország."


"Szerintem a Nai Harn Beach a legszebb strand Phuketen. Az odavezető út - a Rawai Beach-en keresztül - lélegzetelállítóan szép. A Nai Harn Beach-en való strandolás után érdemes estére érinteni a Phromthep Cape (fok) kilátóhelyet, mert ott a naplementét végigkövetni csodás élmény." (Bazsi, 2014)

Phuket vagy Samui?

"Phuket nagyobb méretéből adódóan több a látnivaló, több felfedezni való tengerparti szakasz van, és az élet mozgalmasabb, nagyobb szabású. A szórakozási, vásárlási lehetőségek jelentősebbek. Samuival ellentétben itt van nagyváros (Phuket City), ahol a thai hétköznapok hitelesebb képét is lehet látni. Samuin csaknem minden a turizmusról szól, Phuketen van más is. Phuket strandjain, áruházaiban, boltjaiban gyakrabban kerülhet a helyiek társaságába a külföldi, mint Samui-n. A nagyobb méretből adódóan a kereskedelem Phuketen bőségesebb. Ráadásul a sziget hídon megközelíthető a szárazföldről s így az ellátáshoz szükséges szállítások olcsóbbak. Phuketen van jelentősebb helyi termelés, Samuira legtöbb mindent kívülről hajón hoznak. Ezekből a tényezőkből adódóan Phuket-en az árszint némileg alacsonyabb, mint Samuin. Ugyanez vonatkozik a szállodákra, mivel Phuketen sokkal nagyobb a szálláshelyek kapacitása, választéka." forrás

Olvasmányos linkek

"Egyik nap robogót béreltünk, és elindultunk felderíteni a sziget déli részét. Reggel rögtön bungee jumpinggal kezdtem, de erről már volt szó. Első igazi megállónk a sziget fővárosa, Phuket Town, azaz Phuket város volt. A sziget keleti, azaz kevésbé turistás oldalán helyezkedik el, ami kicsit az árakon is meglátszik. Például Patongban kb. 10 percre laktunk a központtól, és a tuk-tuk vezetők (azaz helyi taxisok) 300 bahtért (10 dollárért) akartak hazavinni, amit 150-re szoktam lealkudni; Phuket Townban egy tuk-tuk vezető könyörgött nekünk, hogy 30 bahtért hadd vigyen el minket a város nevezetességeihez, ami legalább fél órás út lett volna. A város egyébként kevésbé zsúfolt, mint a turistás Patong. (2012)" forrás


"Itt, Patong Beach-en minden este pontban kilenckor kezdődik a véres küzdelem: 10 thai bokszoló csap össze egymással, és ezt pontosan tudják a turisták is. Valóban minden harcra éhes európai óraműpontossággal éppen 8 óra 59 perckor sereglett be. Eljött az idő, hogy megtudjam, mi az a varázslat, ami miatt mindenki – úgy nők, mint férfiak – elviselik a ringben folyó brutalitást. Mert itt aztán mindent lehet: jóformán az egész testfelület célpontnak számít. A ringben és a lelátón egyaránt. Előbbiben szinte mindenhol rúgni-vágni az ellenfelet, utóbbiban pedig fogadni a jobbikra." forrás


"Itt olyannyira a turistákra építenek, hogy lépten-nyomon lehet kapni sült krumplit hamburgerrel, szendvicseket, amiket eddig Bangkokba csak nagy ritkán láttunk. Eltűntek az olcsó utcai árusok, helyettük csomó beülős étterem van. Érdekes, hogy mennyivel másabb itt mint a fővárosban. (2013)" forrás


"Egyből jöttek a Masszőr nénik, akik kedvesen felajánlották, hogy megmasszírozzák Gergőt. Kicsit rosszul esett, hogy valamiért csak őt akarják megmasszírozni, aztán rájöttem miért, mert ezek több, mint masszázsok… A többit mindenki fantáziájára bízom. Egyben biztos vagyok, itt nem attól kell félni, hogy engem erőszakolnak meg, hanem hogy Gergőt :D Ahány helyre be akarták húzni a kis thai lányok, mindig figyelnem kellett el ne veszítsem." forrás


"Az utakon való átkelés se túl egyszerű. Afféle mersz vagy örökre a túl oldalon maradsz játék. A zebrák és a jelzőlámpák semmit de semmit nem jelentenek az ittenieknek. Ma mondjuk tényleg rám dudált mikor egy ZEBRÁN!!! keltem át, hogy gyorsítsak, mert ő ugyan nem fog lassítani nekem. Kész csoda, hogy még élek, és hogy az itteniek élnek (2013)" forrás


"Viszont a vásárlásban nagyon profik lettünk, pofátlanul tudunk alkudni, bár még néha így is úgy éreztem, hogy hát simán adhatná olcsóbban, tuti sok haszna van rajta így is... A kedvencünk még mindig az, hogy valamiért a jobb cuccokat nem teszik ki, hanem egy eldugott hátsó kis szobába vezetnek. Először azt hittem, hogy na most igaza lesz Apukámnak, és most fogom elveszíteni a fél vesém, mert ezek ilyen eldugott helyen vannak. Szerencsére ez tök normális dolog, szinte mindenki elvezetett minket ilyen hátsó részekre. Tegnap viszont valami razzia lehetett, mert mindenki mondta, hogy ma nem, majd holnap jöjjünk vissza. Szerencsére volt 1-2 bevállalós, aki bevitt hátra ott tényleg sokkal jobb áruk vannak." forrás


"Sajnos tegnap éjjel pótolhatatlan veszteség ért! :( Elveszett vagy ellopták a fényképezőmet, (és a telefonom) benne 1200 fantasztikus fotóval és több mint fel óra videóval! Persze nem a fényképező a drága, hanem a felejthetetlen felvételek! (még szerencse, hogy csak a thaiföldi telót, az európait mindig otthon hagyom) Arra még emlékszem, hogy a Rawai Beachen egy bárban táncoltam a bárpulton a poharak között, és ott meg fényképeztek a csajok, de utána még 3-4 bárban is megálltam hazáig, úgyhogy nem sok esélyem van, hogy kiderítsem hol lopták el. Délután józanul visszamentem a bárokba és mindenhol felkínáltam 100 dollárt a "becsületes" megtalálónak, de eddig még nem jelentkeztek és sajnos nem sok esélyt latok! Mindenhol ismerem a tulajt, de azt mondják valami idegen picsákkal táncoltam egész este..." forrás


"Érdemes itt kártyafüggetlen telót használni, mert veszel 60 bathért egy kártyát, bárhol töltheted és kurva olcsón beszélsz a helyi ribikkel (vagy egymásközt)..... 1 bath / perc! :) Bankszámlát is érdemes nyitni, mert 300 bath, 0 fee és teljes biztonság....és 1 km-en belül mindenhol ATM található a szigeten!!! Nem kell nagy mennyiségű kp-val szaladgálni az éjszakában (nem sok helyen van széf a hotelekben és az is drága) és biztos, ha 3 csajjal mész haza, nem lopnak meg!! :) Én egy óra alatt lerendeztem mindkettőt. (egyetlen hátránya, hogy azóta állandóan hívogat a kis csaj :) )" forrás


"Tudni kell az itteni közlekedésről - ami egyébként egész Ázsiára jellemző - hogy bármikor jöhetnek veled szembe !!!... és ezen senki sem lepődik meg. Egyirányú utca az nem jelenti azt, hogy a másik irányba nem kell nézned, mert bármikor felbukkanhat valaki!!! Bevallom, tavaly még véletlenül 1-2x én is belefutottam és senki sem anyázott, integetett csak egyszerűen kikerültek!" forrás


"Egy olyan szegény negyedbe értem, ahol még a kiflit is magázták! Ettem egy sea food tom yum levest, amiért 20 bathot kértek. Mivel csak ezresem volt, nem tudtak visszaadni... Nem azt mondtak, hogy fizessek, hanem hogy majd ha akarok holnap visszajövök... és mindenki nevetett, mosolygott!!!!!!!! Európában ez nem így működik!!! Persze fél óra múlva visszamentem és adtam nekik egy-egy százast. Én is mosolyogtam, ők meg ki voltak akadva, hogy visszajött a fehér ember!!!!" forrás


"Fantasea show: Egyszerűen lebilincselő volt! Óriási élmény, egyszerű történettel, de káprázatos koreográfiákkal! Árnyjátékok, légi balett, állatszereplők, pirotechnika, lézer show. Szerintem érdemes kicsivel többet áldozni a kiemelt ülőhelyekért (gold seats), mert ilyet ritkán lát az ember." forrás


"Dzsungel túra: Lenyűgöző a tízemeletes lakóház méretű fák között sétálgatni. Aki nem szeret gyalogolni, a bejárattól alig tízperces sétával elérhető vízesésnél piknikezhet, megmártózhat. Bár ottjártunkkor inkább csörgedezett valami "vízesésféle", igazából a májustól-novemberig tartó monszun évszakban lehet látványos. (2010)" forrás


Árak (a szállodában ezekhez hozzájön a felszolgálási díj és az adó):

 • 1 Baht kb. 0,24 Kr vagy kb. 7,7 Ft

 • Kókuszdió (kókusztej) a parton: 50 Baht

 • Pina Colada koktél a szállodában*: 190 Baht

 • Egész napos ágybérlés a parton: 100 Baht / ágy

 • 0,5l ásványvíz (szénsavmentes) a parton: 20 Baht

 • Egy tál átlagos étel a szállodában*: 190 – 330 Baht

 forrás

Fotóegyveleg

Promthep Cape - Windmill kilátópont - o.i. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

úti kritikus, 2021. 07. 20. 20:22
Richárdnak:
Thaiföldön turisták által látogatható dzsungelekben csekély a maláriaveszély, jellemzően elég a szúnyogirtó.
A maláriaveszély inkább a határ menti erdős területeken áll fenn, de turisták arrafelé nem kirándulnak.
Nagyobb a veszély, ha a turista több napot tölt a dzsungelben és ott is éjszakázik. Alkonyattól hajnalig a szúnyogok aktívabbak. Az esős évszakban (július-október)nagyobb a malária kockázat. Óvatosságból fontos a megelőzés a testet minél jobban takaró öltözet, éjszakázás esetén a szúnyogháló.
https://phuket.hu/phuket-programok.php
Kedvenc: Phi Phi Lae - de egyénileg bérelt kis hajóval, és délután, elkerülendő a tömeget.


Richárd, 2021. 07. 20. 07:29
Sziasztok!

Januárban megyünk (Remélhetőleg) Phuketre is Bangkok mellett. Dzsungel túrákkal kapcsolatban mi a vélemény , a maláriára vonatkozóan? Elégséges lehet ilyen erdősebb helyre a szúnyogírtó?
Másik pedig, hogy merre található az a magyar iroda , ahol Phuketről induló hajókirándulásokat (vagy egyebet) szolgáltatnak? Melyik kisebb sziget tetszett a legjobban?


Utazó Tódi, 2019. 06. 14. 08:44
Nyaralás beszámoló sorozat: Krabi, Kata, Phuket és Pa Tong.

https://utazotodi.blog.hu/2019/04/20/thaifold_i


Judit, 2019. 01. 04. 10:51
Sziasztok!
Mi novemberben jártunk ugyanazon a szigeten, amit az előttem hozzászóló hölgy említ, szintén a Hungarian Center szervezésében. Van, amivel egyet kell értsek, de nagyrészt mást tapasztaltunk.
Amivel teljesen egyetértek, az az, hogy a kirándulás előtt megtartott tájékoztató valóban egészen elavult infók alapján történt. Tény, minden csapást benőtt a növényzet, és bizony ott voltak a hangyák is! Emiatt a "minden beach elérhető sétával a secret beachről" nálunk sem jött össze.
Kb ennyi negatívumot tapasztaltunk.
És annak ellenére, hogy 7 kiránduláson vettünk részt a Hungarian Center szervezésében miért ez lett a kedvencem? Nos, szép,tiszta vizű privát beach egész nap! Se turista, se árusok, se hangzavar! Sznorkelezésre és strandolásra kiválóan alkalmas (pedig nálunk sem volt magas a vízállás), és nem pengeélesek a sziklák sem. Mindenesetre a partra kihordott korall és kagyló zúzalék miatt ajánlom a korallcipő használatát! A dús parti növényzet miatt könnyű a nap elől elbújni. Nyilván nem olyan a hely, mintha egy település strandján pihennénk, de mivel lakatlan szigetként hirdetik, jól tudtuk mire számíthatunk, és annak maximálisan megfelelt.
Ráadásul mi számlát is kaptunk az összes kirándulásról. :)
A HC4-ben dolgozók barátságosak, kedvesek, rendkívül segítőkészek és cseppet sem beképzeltek. Legalábbis én ezt tapasztaltam az ott eltöltött 2 hét alatt. :)


Anett, 2018. 04. 02. 13:57
Sziasztok!
Pár hete Phuketen jártunk és a Hungarian Centernek sikerült egy saját maga által "szervezett" programon elvéreznie, sőt kis túlzással majdnem nekünk is. A Bon lakatlan szigettúrát választottuk és bár furcsának találtuk, hogy nagyon szerény volt a tájékoztatás, valamint a befizetett összegről semmiféle igazolást/számlát nem kaptunk, de ennek ellenére elmentünk a programra. Választhattunk melyik részen szeretnénk, hogy kirakjanak minket, de természetesen nem kaptunk ajánlást, hogy melyiket válasszük, valamint a hátrányok is jól el voltak felejtve...tájékoztatás nulla. A sectret beachet választottuk, mert érintetlen, ás az "erdei csapásokon" bármelyik másik beach megközelithető. A csapások nem tudom mikor voltak utoljára takaritva, de kidőlt fa, benőtt szúrós növényzet, hatalmas szines pók és egy eszméletlenül csipő vöröshangyaraj állta utunkat, igy maradtunk a fenekünkön, ültünk és sültünk.... Az igért magas vizállás (amire külön rákérdeztünk) nem jött be, igy a Secret beachen se fürdeni, se igazán snorkellezni nem lehetett a pengeéles sziklák (vagy a rajtuk megtelepedett kagylók/egyéb élőlények vagy csak szimplán a felületük) miatt. Az értünk küldött longtail boat (amin egyetlen nagyon fiatal thai fiút küldtek értünk) megfeneklett, igy a hajóból ki kellett másznunk (bár már beszállni se volt egyszerű, mert be kellett gyalogolni a sziklák között a vizállás miatt), hogy ledolgozzuk a sziklákról. A már emlitett pengeéles sziklákkal sikerült a kezünket, lábunkat, mindenünk össze-vissza vágni, ami épp csak hozzáért. Mondanom sem kell, hogy visszaérve első utunk a gyógyszertárba vezetett...Szóval ha valaki elfogad egy tanácsot, akkor elkerüli ezt a beképzelt csapatot, akik lehet, hogy évekkel ezelőtt a topon voltak, de ma már csak rutinból tolnak mindent és ez mint a példa is mutatja elég veszélyes is lehet. Ja és mindenről kérjetek számlát, mert ha nem tudod bizonyitani, hogy melyik iroda szervezésében lett bajod, akkor az iroda biztositása nem fogja fedezni a költségeidet, sőt a saját biztositásod sem, hacsak nem extra (extrém sportokra és egyebekre kiegészitettet kötöttél). Voltunk még két programon thaiokkal, akik előtt le a kalappal. Olcsóbbak, alaposabbak, és teljes a kiszolgálás, valamint a biztonságérzet.


úti kritikus, 2018. 03. 30. 16:26
Anett!
Nem tudom miről van szó. Ez egy komment volt? Kérem, ismételje meg. Előfordul, hogy a moderátor egy kommentet kereskedelmi célzatúnak tekint és az ilyesmiket csak akkor lehet a honlapon hagyni, ha van valami megegyezés a honlap kereskedelmi felelősével.


Anett, 2018. 03. 30. 15:03
Azt meg lehet kérdezni, hogy hová tűnt a Hungarian Centerről készült bejegyzésem? Illetve, hogy a törlésről miért nem kaptam jelzést?


Gábor, 2017. 09. 04. 15:02
A legjobb hely ahova el lehet jutni komppal Phuketból Ao nang, vagy esetleg Railay beach. Napi szinten járnak a kompjáratok. A hotelek Railay beachen szintén zseniálisak...
https://hu.hotelscombined.com/Place/Thailand.htm?a_aid=77410


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Phuketre Repülőjegyek Phuketre
Olcsó repülőjegyek Phuketre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes