ÚTIKRITIKA.HU / Brunei


hirdetes
útikritikák


Brunei

Repülés | Szárazföldi megközelítés | Szállás | Vízum és vám | Fotóegyveleg

Bolkiah szultán szülőháza - fotó by Elter

Repülés és repülőjegy

Az Air Asia sűrűn, naponta repül Kuala Lumpur és Brunei között. A repülés időtartama 2 óra 20 perc. A Singapore Airlines hetente ötször repül Szingapúrból Bruneibe. Repülési időtartam: 2 óra 10 perc. A Malaysian Airlines is repül Kuala Lumpurból és Kota Kinabaluból Bruneibe. Kota Kinabaluból Bruneibe (hetente háromszor) a repülés 40 perces. Brunei nemzeti légitársasága, a Royal Brunei Airlines rengeteg országba repül, főleg Ázsiába, Ausztráliába és Új-Zélandra. Európába csak londoni járata van, igaz az a hét minden napján.

Szárazföldi megközelítés

  • Brunei fővárosa, Bandar Seri Begawan Borneó maláj területéről, a Sabah állambeli Miri városból busszal 5 óra alatt érhető el. Kétszer azonban át kell szállni.
  • Sarawak északi részéből, Lawas és Limbang városokból, valamint Sabahból Pulau Labuan városból naponta közlekednek hajók Bruneibe.

Szállás

  • Bruneiben az egyetlen hostel a Pusat Bella.
  • Nemek szerint elkülönítettek a hálótermek.
  • 10 brunei dollárba kerül az ágy.

Ajánlott hotelek Bandar Seri Begawan-ban:

2 csillagos: Hotel Jubilee

3 csillagos: Palm Garden Hotel

4 csillagos: Hotel Badi'ah

Ajánlott hotelek a fővároson kívül:

  • Jön!

Vízum és vám

Az országba utazó magyar állampolgárok - valamennyi schengeni tagállamhoz hasonlóan - 30 napig vízummentesen tartózkodhatnak az országban. A rendelkezés egyaránt vonatkozik a magán-, diplomata- és a szolgálati útlevéllel rendelkezőkre. A 30 napnál hosszabb tartózkodáshoz vízum szükséges!

Vám

A 17 év feletti, nem muzulmán beutazók vámmentesen fejenként 2 üveg alkoholt (kb. két liter) és 12 doboz sört vihetnek be, kizárólag magánfogyasztásra. Cigarettát vámmentesen nem lehet bevinni az országba, azaz csak fejenként 200 szálat, saját használatra. Beutazáskor alkohol és cigaretta ügyben bizonyosan kérdezősködnek, kutakodnak. Felhívjuk a figyelmet a szigorú vámszabályok betartására. Tilos az országba bevinni fegyvert, különböző vallási anyagokat, alkoholt és kábítószert. Bruneiben érvényben van a halálbüntetés, amelyet 15 grammot meghaladó heroin és morfium származékok, vagy 20 grammot meghaladó cannabis birtoklásáért szabhatnak ki. A botütés és a korbácsütés hatályos büntetési szankció lehet.

Fotóegyveleg

fotó by Elter

fotó by Elter

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon