ÚTIKRITIKA.HU / Észtország

Észtország

Közlekedés | Egészség | Étkezés | Vásárlás | Közbiztonság | Magyar külképviselet | Egyéb hasznos információk

Közlekedés

Érdemes autót bérelni és úgy bejárni az országot vagy mindjárt mindhárom Balti államot.

300 méter múlva agg leszel (?)

Egészség

  • Észtország közegészségügyi és higiénés helyzete kifejezetten jónak mondható. Odautazás esetén semmilyen kötelező oltásra nincs szükség. Szükség lehet viszont baleset- betegség - és poggyászbiztosításra.
  • Az orvosi és a kórházi ellátás magas színvonalú, a költségek a szolgáltatás minőségével arányosak. Észtországban létezik az ún. vizitdíj, amit a vizsgálat előtt kell megfizetni, 2012- ben ez 3,2 euró volt.
  • A csapvíz nyugodtan fogyasztható.

észt falusi budi fákra nyíló panorámával 

Étkezés

Éttermekben a 10 százalékos borravaló megjárja, de lehet akár csak valamicskét felkerekíteni a fizetendő összeget.

"Kezdjük ott, hogy nagy várakozásokkal tekintettünk a potenciális gasztronómiai élmények elé, de már a felkészülési folyamat elején rádöbbentünk, hogy Észtország nem véletlenül maradt ki a világkonyhát ismertető kiadványokból; utána olvastunk itt-ott és bele kellett nyugodnunk abba, hogy a közhelyszerű véres hurkán és az igazságtalanul agyonsztárolt füstölt halon kívül elég kevés finomsággal fogunk találkozni azon a (máskülönben nagyon szép), mindössze fél Magyarországnyi területen. Nem vagyunk mi bunkók, úgyhogy elfogadjuk a kincstári magyarázatot, mely szerint a szegényes konyhakultúra egyik magyarázata a hajdani nélkülözés." forrás


,, Az egész Baltikum legészaknyugatiasabb pontja a Tallinnban egy hatalmas egykori gyártelepen kialakított étterem-, szórakozóhely-, bolt-, műhely- és miegyéb-komplexum. Az észt gazdaság egészségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy itt divatosan felöltözött tömegek vedelnek öteurós flat white-okat motortuning-műhelyekkel kombinált kávézókban. Ha ez így együtt egy kicsit sok, ajánlom a szomszédos Balti Jaama Turg felkeresését, aminél menőbben megcsinált piac egészen biztosan sehol nincs a volt szovjet befolyási övezetben. (2017)" forrás

Vásárlás

Jön!

Közbiztonság

Észtországban a közbiztonság általános állapota jó. Legfeljebb Tallin óvárosában, vagy egyes külvárosokban van minimális kockázata annak, hogy a figyelmetlen turista zsebtolvaj áldozatává válik.

Magyar külképviselet

Konzuli Hivatal:

E-mail cím: mission.tal@mfa.gov.hu
Telefonszám: +3726504300
Cím: Maakri 19/1 Floor 28, 10145 Tallinn

Konzul: Orosz Tamás József

Egyéb hasznos információk

Jön!

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon