ÚTIKRITIKA.HU / Bora Bora


hirdetes
Francia Polinézia

útikritikák


Bora Bora

Bora Boráról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Szállodaválasztás| Közlekedés| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Egyéb hasznos információk| Lagoonarium| Vaitape| Matira Beach| Coral Gardens| Cápa- és rájaetetés| Egyéb programlehetőségek| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

.

Hej, élet, be gyöngy élet, ennél szebb sem lehet... - Elter Karcsi fotója


Bora Boráról dióhéjban

Bora Bora közel 9 ezres lakosságú sziget. Sokan állítják, hogy a világ legszebb szigete. Az úti kritikus - személyes tapasztalatai alapján - egyetért ezzel az állítással.
Bora Bora Tahititől északnyugatra terül el, 230 kilométer távolságban. Bora Bora 29 négyzetkilométer és a szigetet körbeölelő, parti közút 32 kilométeres. Amúgy ez az egyetlen közút a szigeten.
Bora Bora varázslatos, titokzatos kinézetéhez nagyban hozzájárul a sziget területének nagy részét betöltő két hegy a 727 méter magas Otemanu és a 661 méter magas Pahia.

Elter Karcsi fotói

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Életem, 135 országot magába foglaló utazásaim legemlékezetesebb tengervízi élménye - búcsúzáskor könnyeztem

b.e.

2. A lagúnák az elképesztően csodás természeti összkép a szigetet betöltő fenséges heggyel - ez az Éden kertje!

3. A tengervíz varázslatos, letaglózóan gyönyörű színárnyalatai, bámulatos ragyogása és tisztasága

4. A helikopteres körutazás

5. Rájákat simogatni

6. A Matira Beach

Nem tetszett

1. Hát persze: a drágaság (pl. egy koktél kb. 13 euró, egy főétel 25 euró) 

2. Most éppen nem álltam úgy, hogy kifizessem azt a bizonyos, 1500 euró/éjszakás víz feletti bungalót (jó, van ebben a műfajban olcsóbb is, akár 400 eurós is)

Vélemények

Francia Polinézia leghíresebb szigete, nagyon sok jót és rosszat hallottunk róla mielőtt ide érkeztünk, nagyon turistás, minden drága. Sehol nem ért még ilyen kellemes csalódás mint Bora Boran már a leszállás is lélegzet elállító volt, egy külön Motun landoltunk, ahol a kék színű víz minden árnyalata megtalálható. Mi a főszigeten szálltunk meg 5 éjszakára és innen jártuk körbe a szigetet biciklivel. (

Bárki bármit mondhat Bora Bora-nak nem véletlenül ekkora a híre, magával ragad és elvarázsol. Az árak olcsóbbak voltak, mint az előző 3 szigeten nagy meglepetésünkre.

Bora Boranak egyetlen publikus strandja van ez a Matira beach, ami egyszerűen gyönyörű. A szigeten 2. világháborúból fennmaradt ágyúk találhatók a sziget különböző pontjain, ahonnét a kilátás mesés.

2022) forrás


"Bora Borán nem sok látnivaló van. A többi polinéz szigethez képest főleg. Míg Francia Polinézia más szigetei a búvárok (pl. Fakarava), illetve a szörfösök (pl. Tahiti) körében nagyon ismertek, ez a sziget inkább a luxusszállodáknak otthont adó korallzátonyokról szól. A luxusszállodák saját zátonyra, motura épülnek, csak a hotel saját hajójával lehet őket megközelíteni. A központi szigeten pár strandon kívül nincs sok turisztikai érdekesség. A tengerpart viszont makulátlanul tiszta, a homok épp annyira fehér, amennyire kell, a víz kellemesen langyos és kristálytiszta, a korallok élővilága búvárszemüveg nélkül, térdig a vízben állva is élvezhető. Még víz alatti fényképezőgép sem kell a megörökítésére." (2014) forrás

Tahitin 1- 2 nap elég. Bora Bora álom a Pearl hotelből van a legszebb kilátás . Mi voltunk cápákkal úszni és óriásrájákat etetni, veluk is úsztunk Minden drága. Robogót érdemes bérelni. Ételek nagyon jók. Örök élmény  Az út nekünk is hosszú volt de Új - Zélandon megálltunk picit

Felejthetetlen - b.e. fotói

Odajutás

Tán a legjobb: Budapest - Los Angeles - Tahiti- Bora Bora.

Budapestről Bora Borára való eljutás egy hosszú és bonyolult utazási folyamat lehet, mivel nincs közvetlen járat a két helyszín között. Az alábbiakban összefoglalom a lehetséges utazási lehetőségeket:

 Először el kell jutni egy olyan nagyvárosba, amelyből közvetlen járat indul Bora Borára. Például Párizsból, Los Angelesből vagy Aucklandból lehet közvetlen járatot találni Bora Borára. A lehetséges légitársaságok közé tartoznak az Air France, az Air Tahiti Nui, a French Bee, a United Airlines és az American Airlines. Az út időtartama legalább 20 óra, a szükséges átszállásoktól és a várakozási időtől függően.

Kombinált utazás: Egy másik lehetőség az utazáshoz a kombinált utazás lehet. Először el lehet utazni egy olyan nagyvárosba, amelyből közvetlen járat indul Bora Borára, majd onnan lehet folytatni a utazást hajóval vagy vízitaxival. Például el lehet utazni Aucklandbe, majd onnan közvetlen járatot találni Bora Borára. Az út időtartama legalább 24-30 óra lehet, attól függően, hogy milyen átszállásokon kell áthaladni.

Mivel Bora Bora a Csendes-óceán nyugati részén található, az utazás általában nyugat felé történik. Az utazás időtartama és az árak változóak lehetnek az évszaktól, az átszállások számától és a kiválasztott légitársaságtól függően. Ajánlott előre tervezni és foglalni a jegyeket, valamint figyelembe venni az utazási időt és az árakat a tervezett időpontban.

Az Air Tahiti gépe Bora Bora repülőterén - Elter Karcsi fotója

Szállodaválasztás

Bora Bora egy luxusüdülőhely, és a szálláshelyek nagy része luxus üdülőközpont vagy villa. Az alábbiakban összefoglalom, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a szálláshely választásakor Bora Borán, és milyen alternatív szálláshely lehetőségek állnak rendelkezésre.

Elhelyezkedés: Fontos szempont lehet a szálláshely elhelyezkedése. Ha a nyugalomra és a csendre vágyunk, akkor érdemes olyan szálláshelyet választani, amely távolabb helyezkedik el a központtól és a turisták által zsúfolt területektől. Ha viszont közel szeretnénk lenni a tevékenységekhez, mint például a búvárkodás, a snorkeling vagy a hajókirándulás, akkor érdemes a tengerpart közelében található szállodát választani.

Szolgáltatások és létesítmények: Az egyik legfontosabb szempont a szálláshely választásakor a szolgáltatások és létesítmények minősége és száma. A luxus üdülőhelyek többféle szolgáltatást és kényelmi funkciót kínálnak, mint például privát strand, medence, spa, éttermek, bárok, fitneszközpont és vízi sportok.

Ár: A szálláshelyek árai nagyon változóak lehetnek, és általában a szolgáltatások és a minőség szerint állnak össze. Az árak változhatnak szezonálisan, az elhelyezkedés és a szolgáltatások szerint is. Általánosságban elmondható, hogy a luxus üdülőhelyek magasabb árat kérnek, míg az apartmanok és a kisebb üdülőhelyek olcsóbbak lehetnek.

Alternatív szálláshely lehetőségek: Azok számára, akik nem szeretnének luxus üdülőhelyet választani, Bora Borán van néhány alternatív szálláshely lehetőség. Például kemping, apartman vagy vendégház lehet a megfelelő választás azoknak, akik olcsóbb szállást keresnek. Azonban fontos tudni, hogy ezek a szálláshelyek általában nem kínálnak olyan kényelmi funkciókat és szolgáltatásokat, mint a luxus üdülőhelyek.

Az emblematikus overwater bungaló katefgória  - Elter Karcsi fotói

Ajánlott hotelek:

Four Seasons Resort Bora Bora - Ez az egyik legnépszerűbb és legismertebb luxus üdülőhely Bora Borán. A Four Seasons Resort számos kényelmi funkcióval rendelkezik, mint például privát strand, medencék, wellness központ és éttermek. A szálloda bungalókkal és vízi bungalókkal is rendelkezik, amelyek mindegyike saját medencével és terasszal rendelkezik.

St. Regis Bora Bora Resort - Ez a luxus üdülőhely szintén számos szolgáltatást és kényelmi funkciót kínál, beleértve az exkluzív szolgáltatásokat is, mint például a személyre szabott concierge szolgáltatások és a saját yacht bérlés lehetősége. A szálloda bungalókkal és vízi bungalókkal rendelkezik, amelyek mindegyike saját terasszal és privát medencével rendelkezik.

Conrad Bora Bora Nui - Ez a szálloda egy modern, elegáns és luxus környezetben kínálja a szolgáltatásait. A Conrad Bora Bora Nui számos kényelmi funkcióval rendelkezik, mint például a privát strand, a medencék, a wellness központ és az éttermek. A szálloda bungalókkal és vízi bungalókkal is rendelkezik, amelyek mindegyike saját terasszal és medencével rendelkezik.

Le Meridien Bora Bora - Ez a szálloda egy nagyon szép környezetben található, közvetlenül a tengerparton. A szálloda bungalókkal és vízi bungalókkal rendelkezik, amelyek mindegyike saját terasszal és privát medencével rendelkezik. A szálloda kínál továbbá számos kényelmi funkciót, mint például a privát strand, medencék, éttermek és wellness központ.

InterContinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa - Ez a szálloda egy másik népszerű luxus üdülőhely Bora Borán. A szálloda bungalókkal és vízi bungalókkal rendelkezik, amelyek mindegyike saját terasszal és privát medencével rendelkezik. A szálloda kínál továbbá számos kényelmi funkciót, mint például a privát strand, medencék, éttermek és wellness központ.

Közlekedés

Le Truck

Ez az egyetlen tömegközlekedési eszköz. Teherautókból lettek átalakítva. Szellős. Menetrendje megbízhatatlan.

Taxizás

Este hét után emelt tarifa van érvényben.

b.e. fotója

Autóbérlés

A központi városban, Vaitepeban ezeknek az autókölcsönzőknek van irodája: Avis, Europcar és a Farepiti Rentacar. 

Kerékpározás

A sziget peremén lévő közúton élvezetes a bicajozás az elképesztően szép tájlátványoknak és a trópusi növényzetnek hála. 

Vízi taxik, katamaránok

b.e. fotója

Kevesen tudják, de privát hajót lehet bérelni és körbe lehet hajókázni a szigetet, amihez nem szükséges jogosítvány, kb 6 óra alatt lehet körbe hajózni a szigetet. Mi 6 órára béreltük ki a hajót, de csak a felét jártuk be vele annyiszor megálltunk. forrás

Elter Karcsi fotója

Étkezés

MaiKai Bora Bora étterem

Moi Here

Vásárlás

Igazgyöngy piac (Tahiti Pearl Market)

A Tahiti Pearl Market Bora Bora-n egy nagy igazgyöngy piac, ahol a látogatók számos különböző igazgyöngy ékszert találnak, beleértve a nyakláncokat, fülbevalókat, gyűrűket és karkötőket is. A piac kínál igazgyöngy ékszereket különböző árkategóriákban, így mindenki megtalálhatja a saját igényeinek és pénztárcájának megfelelő ékszert.

Az igazgyöngyök árai a méretük, minőségük és a színezetük szerint változhatnak. A Tahiti Pearl Market többféle igazgyöngy típust is kínál, például a fekete igazgyöngyöt, a szürke igazgyöngyöt, a zöldigazgyöngyöt és a fehér igazgyöngyöt.

A Tahiti Pearl Market üzletek számos helyen megtalálhatók Bora Borán, többek között a Vaitape kikötőnél és a Bora Bora Pearl Beach Resort-ban is. A piacot általában napközbeni órákban érdemes látogatni, amikor az üzletek nyitva vannak, és a legjobb igazgyöngy kínálatot találhatjuk. A piac azonban nem csak igazgyöngy ékszereket kínál, hanem más helyi termékeket is, például tengeri kagylókat, kókuszdiókat és helyi kézműves termékeket.


Szupermarket - Elter Karcsi fotója

Szórakozás

Elter Karcsi fotója

b.e. fotója

Mikrokinis pasi - b.e. fotója

Egyéb hasznos információk

1. A legtöbb luxus üdülőhely és szálloda Bora Borán ingyenes wifi hozzáférést kínál a vendégeik számára. Azonban az internet sebessége változó lehet, és az üdülőhelytől függően eltérő lehet az elérhető sebesség.

A helyi kávézók, éttermek és bárok is kínálnak wifi hozzáférést, de a sebesség általában lassabb lehet, mint az üdülőhelyeken. Ezenkívül az internet hozzáférési díjak is változóak lehetnek, attól függően, hogy hol tartózkodunk.

Fontos megjegyezni, hogy Bora Bora egy trópusi sziget, és az időjárás, a topográfia és a távolságok miatt az internet hozzáférés nem mindig stabil és megbízható. A látogatóknak érdemes felkészülniük arra, hogy az internet és a wifi használata korlátozott lehet, és néhány helyen akadozhat vagy akár hiányozhat is.

2. Bora Borán a francia típusú csatlakozó használatos, amelyet a CEE 7/5 (Type E) alapján terveztek. Ez a csatlakozó típus két vékony fém tüskéből áll, amelyek kör alakú aljzatba illeszkednek. A csatlakozó típusától függően az elektronikai berendezésekhez és töltőkhöz külön adapterre lehet szükségünk.

Azonban fontos megjegyezni, hogy Bora Bora egy franciául beszélő terület, és a helyi boltokban és üzletekben a francia csatlakozók is elérhetők lehetnek. Ha nem rendelkezünk megfelelő csatlakozóval vagy adapterrel, akkor érdemes lehet az üdülőhelyek recepcióján vagy a szállodánál érdeklődni, mert lehet, hogy biztosítanak adaptereket, hogy a vendégeknek könnyen használható legyen az elektromos felszerelésük.

Lagoonarium

A Lagoonarium Bora Borán egy mesterséges korallzátony, amelynek célja, hogy lehetővé tegye a látogatók számára, hogy közelről lássák és interakcióba lépjenek a korallzátony élővilágával. A Lagoonarium egyfajta akvárium a nyílt tengerben, ahol lehetőség van a különféle tengeri állatok, például a teknősök, a ráják, a csíkos sügérek, az angyalhalak, a napkollektorok, a tintahalak és a rákok megfigyelésére.

A Lagoonarium Bora Borának különféle jegytípusai vannak, amelyek ára eltérő lehet attól függően, hogy melyik csomagot választjuk. A belépőjegyek ára általában 60-80 USD körül mozog, de vannak drágább és olcsóbb lehetőségek is.

A jegyár általában tartalmazza a trnaszfert a szállodától a Lagoonariumig, a belépőt a korallzátonyra és az állatokhoz való interakció lehetőségét. További különleges programok és tevékenységek is elérhetők a Lagoonariumban, például az uszonyos búvárkodás, a kajakozás, a vízi evezés és a piknik az érintetlen tengerparton.

b.e. fotója

Vaitape

Ez a sziget ,,fővárosa".

Vaitape Bora Bora fővárosa és kereskedelmi központja, amely a sziget északnyugati részén található. A környékén számos szálloda, üzlet és étterem található, így sok látogató számára fontos turisztikai célpont.

A Vaitape-ben található üzletekben számos helyi kézműves termék és ajándéktárgy vásárolható, többek között ruhák, ékszerek, szuvenírek és tengeri kagylók. Emellett a városban található számos élelmiszerbolt, pékség és piac, ahol a helyi ételeket és italokat lehet megkóstolni.

A Vaitape-ben található néhány látnivaló közül kiemelkedik az egyik legismertebb a híres Mount Otemanu, amely egy vulkáni kúp, amelyet a szállodák és az üdülőhelyek által kínált túrákon keresztül lehet megközelíteni. További fontos látnivalók a Vaitape kikötő és a Vaitape templom, amelyek mindkettőt érdemes felkeresni.

Matira beach

Tulajdonképpen ez Bora Bora egyetlen tényleges közstrandja. Na de milyen? Ilyen:

l. j. fotója

Coral Gardens

A Coral Gardens Bora Borán egy népszerű sznorkellezési hely, amely a sziget délkeleti részén található. A korallzátony itt nagyon közel van a partokhoz, így könnyen megközelíthető a sznorkellezők számára.

A Coral Gardens nevű helyszín egy olyan öbölt jelent, ahol a víz sekély, kristálytiszta és tele van élővilággal. A korallzátonyok és a tengeri növényzet színpompás és változatos, és rengeteg tengeri élőlényt lehet látni, például halakat, teknősöket és rákokat.

A Coral Gardens-nél sznorkellezni lehet, vagy bérelni lehet egy kajakot, hogy még közelebb menjen a korallzátonyokhoz. Emellett a látogatók élvezhetik a homokos strandot és a környező trópusi környezetet is.

Cápa- és rájaetetés

Bora Bora számos turisztikai programot kínál, köztük a cápa- és rájaetetést is. Ez a program lehetővé teszi a látogatók számára, hogy közelről láthassák és megfigyelhessék ezeknek az érdekes tengeri élőlényeknek a viselkedését.

A cápa- és rájaetetés során egy tapasztalt szakember vezetésével lehet megfigyelni a cápákat és rájákat, és a látogatók etethetik őket halakkal vagy garnélákkal. A program során a látogatók biztonságban vannak egy jól felszerelt hajón, amelyen a cápa- és rájaetetés zajlik. A program során a látogatók számos információt kaphatnak ezekről az állatokról, a tengeri ökoszisztémáról és a tengeri élővilág védelméről is.

Fontos megjegyezni, hogy a cápa- és rájaetetés egy népszerű turisztikai tevékenység Bora Borán, de érdemes biztosítani, hogy a programot környezetbarát módon szervezik, és hogy a tengeri élőlények jóléte és biztonsága a program fő prioritása. Emellett érdemes tudni, hogy a cápa- és rájaetetés szabályozása és engedélyezése eltérő lehet a különböző területeken, így érdemes előzetesen tájékozódni a helyi szabályozásokról és előírásokról, mielőtt részt veszünk egy ilyen programon.

Egyéb programlehetőségek

Sznorkelezés

Bora Bora nagyon jó sznorkellezési lehetőségeket kínál. A sziget a Csendes-óceán trópusi területén található, ahol a tengeri élet gazdag és változatos. Az öblökben a tenger vize kristálytiszta, és tele van különböző fajta élőlényekkel, például korallzátonyokkal, tengeri csillagokkal, halakkal, rákokkal és teknősökkel.

Bora Bora számos olyan helyet kínál, ahol a látogatók sznorkellezhetnek, és megfigyelhetik a tengeri élővilágot. A Coral Gardens, a Matira Beach és a Toopua Reef mind népszerű sznorkellezési helyek a szigeten, de vannak más területek is, amelyek alkalmasak a sznorkellezésre.

A sznorkellezéshez legjobb idő a szárazsági időszak, amely november és április között van. Azonban egész évben sznorkellezhetünk, csak a tengeri állatok és a korallzátonyok néha különböző időszakokban aktiválódnak.

Vizi száfári

A vízi szafári Bora Borán egy fantasztikus élmény, amely során a látogatók megtapasztalhatják a sziget szépségét és az egzotikus állatok gazdag élővilágát.

A vízi szafári lehetővé teszi, hogy kényelmes hajóval utazzon az öblökön és a sziget körül. A látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy megfigyeljék a sziget szépségét, és megtapasztalják a tengeri élet gazdagságát. A szafari során láthatók lesznek az élővilág legszebb példányai, például teknősök, cápák, delfinek és egyéb tengeri állatok. A vízi szafárihoz tapasztalt vezető áll rendelkezésre, aki segíthet az állatok azonosításában és a természeti jelenségek megfigyelésében.

A vízi szafári általában fél- vagy egész napos program, amely kényelmesen beilleszthető az utazási programba. Érdemes előre foglalni, hogy biztosított legyen a hely az adott napon. Többféle szolgáltató is kínál vízi szafárit Bora Borán, így érdemes előre tájékozódni a lehetőségekről és az árakról, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb programot.

Hajókirándulások

Bora Bora számos különböző hajókirándulási lehetőséget kínál, amelyek közül néhány a következők:

Korallzátony-kirándulás: Ez a kirándulás lehetővé teszi a látogatók számára, hogy élőben lássák a sziget szépségét és a környező korallzátonyokat. A látogatók úszhatnak a korallzátonyok körül, és megfigyelhetik a tengeri életet, például a tengeri teknősöket, rákokat és számos tengeri halat.

Romantikus naplemente hajókirándulás: Ez a kirándulás kifejezetten azoknak a pároknak ajánlott, akik élveznék a naplementét a tengeren. A látogatók meglátogathatják a sziget néhány rejtett öblét, megpihenhetnek a parton, és élvezhetik a naplementét egy pohár pezsgővel.

Szigetkörüli hajókirándulás: Ez a kirándulás lehetővé teszi a látogatók számára, hogy bejárják a szigetet és megismerjék annak legjobb látnivalóit. A látogatók láthatják a sziget szépségeit, úszhatnak az öblökben és körülbelül fél napig tart.

Búvárkodás: Bora Bora egy ideális hely a búvárkodásra, és számos szolgáltató kínál búvárkodási kirándulásokat. A látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy közelről megismerjék a tengeri életet, és élvezhessék a kristálytiszta vízben való úszást.

Delfinekkel való úszás: Ez a kirándulás lehetővé teszi a látogatók számára, hogy úszhassanak a tengeri delfinekkel, és élvezzék a tengeri élővilág szépségét. A program során tapasztalt vezető áll rendelkezésre, aki segít az állatokkal való biztonságos érintkezésben.

Vízalatti biciklizés (Aquabike Adventure)

Az Aquabike Adventure vagy vízalatti biciklizés egy fantasztikus élmény Bora Borán. Ez egy olyan program, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy a tenger fenekén biciklizzenek egy speciális víz alatti kerékpárral. Az Aquabike Adventure programja biztonságos és egyszerű, és bárki számára nyitott, aki szeretne kalandot átélni a tenger alatt.

Az Aquabike Adventure során a résztvevők egy speciális, víz alatti kerékpárral közlekednek, amely lehetővé teszi, hogy a tenger mélyén úszkáljanak, közben élvezve a gyönyörű tengeri életet. A vízalatti bicikli kényelmes és könnyű, és nem igényel különleges készségeket vagy tapasztalatokat. Az Aquabike Adventure programja során tapasztalt oktató áll rendelkezésre, aki segít az embereknek az új élmény átélésében.

Az Aquabike Adventure program általában fél vagy egy órás program, és tartalmazza a víz alatti kerékpár bérlését és az oktatói segítséget is. Az Aquabike Adventure programot általában a korallzátonyok és más tengeri élővilág gazdag területein tartják. A program során a látogatók találkozhatnak a tengeri teknősökkel, a manta rájákkal és számos más tengeri állattal.

Az Aquabike Adventure Bora Borán egy olyan élmény, amelyet érdemes kipróbálni, ha szeretnél valami új és különleges dolgot tenni a szigeten.


Mount Otemanu

727 méter magas.

A Mount Otemanu egy hatalmas, kerek vulkáni hegy, amely Bora Bora szigetének közepén található. Az Otemanu hegy magassága eléri a 727 métert, és a sziget egyik legismertebb látványossága.

A Mount Otemanu valóban lenyűgöző látványt nyújt, ahogy magasan kiemelkedik a tengerből. A hegy sziluettje és kontúrjai tökéletesen megtestesítik a sziget sajátos és egyedülálló szépségét. Az Otemanu hegy tetejéről a látogatók csodálatos kilátást élvezhetnek a szigetre és a környező korallzátonyokra, valamint a kristálytiszta vízbe merülő korallzátonyokra.

A Mount Otemanu nemcsak a Bora Bora szigeten tartózkodók számára jelent kihagyhatatlan látványosságot, de egyes helyi túrák során is fel lehet mászni a tetejére, ahol a látogatók megtapasztalhatják az igazi kalandot. A Mount Otemanu és környéke a túrázók és hegymászók körében is nagyon népszerű, hiszen számos izgalmas lehetőséget kínál az aktív pihenésre vágyóknak.

s.l. fotója

Ködben a csúcs - Elter karcsi fotója


Olvasmányos linkek

"Bora Bora luxusszállodás kis szigetei valóban gyönyörűek, egy-két hétre. Mi viszont negyedik éve rostokolunk a fő szigeten, ahol két bolt, két benzinkút, egy kávézó, valamint gyöngyboltok találhatóak a kátyús, veszett kutyákkal tarkított út mentén. A házak lerobbantak, a szennyvíz a tengerbe folyik, így a legtöbb helyen nem lehet a vízbe menni. A szemetet összevissza dobálják, autóroncsok mindenhol, s az itteni trópusi betegségeket sem kívánom senkinek. (2015)" forrás

S.B. fotója

b.e. fotója

Fotóegyveleg

Elter Karcsi fotói

S.V. fotója

t.p. fotói

b.e. fotója


Kommentek

András, 2019. 05. 12. 14:12
Bora Bora egyszerűen lélegzetelállítóan gyönyörű! Szerintem a legszebb strand az Intercontinental Thalassa resortnál van a Motun (a szigetet körül ölelő korallzátony). Ha nem vagy a szálloda vendége lehet day passt is vásárolni ami magában foglalja a szálloda szolgáltatásainak igénybevételét és egy 3 fogásos ebédet az étteremben. Ez 9500 XPF-be (23750Ft) kerül egy főre. Kicsit borsos ár de megéri.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon