ÚTIKRITIKA.HU / Francia Polinézia


hirdetes
Francia Polinézia

útikritikák


Francia Polinézia

Egészség | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Közbiztonság, kellemetlenségek | Magyar külképviselet | Egyéb hasznos információk | Fotóegyveleg

.

Bora Bora - Elter Karcsi fotója

Egészség

Francia Polinézia szigetein nincsenek veszélyes állatok, nincsenek mérgeskigyók! A háziállatokon kívül legfeljebb egerek, patkányok léteznek, no meg az arnyos, ártalmatlan geckók. A geckók a hotelek szobáiban és folyosóin is gyakoriak. Egyáltalán nem kell tartani tőlük.

Nagyon nagy kellemetlenséget tud jelenteni egy nem várt  megbetegedés. Ezért javasoljuk előzetesen az utasbiztosítás megkötését.

Közlekedés

Air Tahiti Pass, azon belül is Bora Bora Pass
Tahiti - Moorea - Huahine - Bora Bora - Tahiti útvonal teljesen jó. 451 Euro főszezonban fejenként. Minden nap indulnak járatok.

Étkezés

fotó by Elter

Földrajzi elszigeteltsége, a hatalmas távolságok miatt Francia Polinézián az importált termékek - így az élelmiszerek ára is - elképesztően magas. Persze a takarékos, tájékozott turista talál olcsó étkezési lehetőségeket. Például a főváros, Papeete kikötői területén mobil kisbuszokról különböző olcsó ennivalókat lehet beszerezni, igaz ezek az étkek zömében helyi nyersanyagokból valók. Persze a szállodákon kívül a szigeteken vannak nagyon jó éttermek is, naná, hogy a francia konyha dominál. Helyi specialitás a marinírozott nyers hal. A helyi sör elég jó. Persze van jó néhány amerikai gyorskajálda is. A kisebb szigeteken a turisták jellemzően a szállodáikban tudnak étkezni, mert a külső éttermek választéka meglehetősen szűk. Tahitin feltűnően sok az olasz étterem.

Vásárlás

Zöldségárus Huahine szigetén - C.T. fotója

Elegáns szuvenír boltos - M.L. fotója

Elter Karcsi fotója

Szórakozás

Folklór előadás - b.e. fotója

Elter Karcsi fotója

Közbiztonság, kellemetlenségek

Kellemetlenségek

A Francia Polinéziára utazó kevés magyar jellemzően anyagilag jól eleresztett, s köztük vannak olyanok, akik a világ más részein is jártak már, gyakran luxus szálláskörülmények között. Az igényes utazók között sok a finnyás ember, és ez önmagában nem baj. Azonban figyelmüket fel kell hívnunk arra a nyilvánvaló tényre, hogy Francia Polinézia ugyan kiváló közbiztonságú, jó higiéniai körülményeket nyújtó desztináció, de természeti környezete trópusi és a drága szállodák is a természeti környezetbe szépen beillesztve léteznek. Ez azt is jelenti, hogy a hotel belső környezete, a szoba nem lehet hermetikusan kirekesztve, elszigetelve az élővilágtól, amelynek bizony részét jelentik a rovarok is. Nem érdemes tehát megriadni, hisztizni amiatt, ha a szobában rovarokat látunk, főleg, hogy történetesen e szigeteken ezek ártalmatlanok. A hotelszobában megjelenő rovarok semmiképpen sem jelentik azt, hogy a szálloda piszkos vagy gondozatlan. Aki trópusi környezetbe utazik, annak el kell fogadni az ottani természetes világot is.

Magyar külképviselet

Nincs magyar külképviselet Francia Polinézián.A szigetcsoport Franciaországhoz tartozik, azaz a magyar állampolgárok képviseletével itt a párizsi magyar nagykövetség hivatott foglalkozni, nyilván - a hatalmas távolság miatt - nagyon korlátozott mértékben.

Egyéb hasznos információk

Jön!

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon