ÚTIKRITIKA.HU / Litvánia


hirdetes
Litvánia

útikritikák


Litvánia

Repülés | Szállás | Úti okmányok | Fotóegyveleg

Repülés és repülőjegy

"A vilniusi reptér vicces egy hely. Nagyon kicsi! A hátsó rész, ahova a gépek csatlakoznak, az modern és új, de aztán ahogy gyalogol befelé az épületen belül az ember, egyre inkább vasútállomás érzésem kezdett lenni. Ahol a csomagokat le kell emelni a szalagról, az már konkrétan olyan, mint egy váró mondjuk a Nyugatiban. És amikor kiértem az előcsarnokba, na az pont olyan volt, mint a miskolci pályaudvar, csak tiszta. Kint iszonyat meleg, kb. 30 fok, és pont olyan, mint a szegedi állomás előtti tér, még az útfeltúrás is olyan volt. Vettem fel helyi pénzt az automatából, és írtam sms-t az egyik itteni magyar srácnak, aki küldött egy taxit. Pont az van, mint nálunk, a helyi, szerződött taxik horror áron dolgoznak, 80-90 lita a tarifájuk a belvárosig. Az én mezítlábasom 15 litáért hozott be. (1 Lita 75-80 Ft)

Amúgy a taxi relatív olcsó, illetve nincsenek nagy távolságok, mindenhova el lehet jutni 10, max. 15 pénzért, és beszélnek angolul a diszpécserek. Mondjuk nehéz elmagyarázni még nekik hova jöjjenek, mert mondom én amit látok az utcatáblára írva, de nem mindig értik... :) A tömegközlekedés troli és busz. De főleg troli. 2 lita egy jegy, ha a vezetőnél veszed meg 2,50. Szinte mindenhova el lehet jutni trolival, mondjuk még nem próbáltam, csak a térképet nézve tűnik úgy. (2011)" forrás

Szállás

A vidéki turizmus egyre elterjedtebb. A magánszállások használata biztonságosnak tekinthető, a litvánok nagyon barátságosak és vendégszeretők. A nyári időszakban a vadkempingezés nem engedélyezett.

Úti okmányok

A magyar állampolgárok vízummentesen három hónapos időtartamig tartózkodhat Litvániában. A három hónapos időtartam félévenként egyszer alkalmazható. A beutazás érvényes útlevéllel, valamint személyazonosításra alkalmas más okmánnyal (személyi igazolvány - ebben az esetben az összes, jelenleg Magyarországon érvényes személyi igazolvány használható a belépésre) lehetséges.

Egészségügyi ellátás igénybe vételéhez ajánlott utazás előtt betegség- baleset- és poggyászbiztosítás megkötése.

FotóegyvelegVissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon