ÚTIKRITIKA.HU / Érdekes londoni negyedek


hirdetes

útikritikák


Érdekes londoni negyedek

Notting Hill|Mayfair|Camden|Soho|King's Cross| Dalston|Brixton|IslingtonHackney Wick|Peckham|Stoke Newington|Tooting|

Notting Hill

Notting Hill egy nagyon színes és vibráló negyed Londonban, amely az angol főváros észak-nyugati részén található, a City of Westminster kerületében. A negyedet gyakran az utcáin rendezett karneváljáról, az értékes antik bútorokkal és kiegészítőkkel foglalkozó boltokról, valamint a Portobello Road piacnak nevezik. A Portobello Road híres az antik boltjairól és az élelmiszer- és italkereskedőiről, és minden hétvégén nagy vásár található itt, amelyen mindenféle árut kínálnak.

A Notting Hill negyed kulturális sokszínűsége is híres, és rengeteg különböző kultúrából érkező ember él itt. A negyedben számos galéria, kávézó, bár és étterem található, és az utcák tele vannak érdekes épületekkel és lakóházakkal.

p. t. fotója

Notting Hill azonban nemcsak egy turisztikai látványosság, hanem egy igazi londoni negyed is, ahol sokan élnek és dolgoznak. A negyed hangulata és atmoszférája igazán egyedi, és sokan szeretik a helyet a kulturális sokszínűsége, az érdekes üzletei, az éjszakai élet és az építészeti különlegességei miatt.

Az 1999-ben bemutatott Sztárom a párom című, Julia Roberts&Hugh Grant, világhírű film eredeti címe Notting Hill volt, és reflektorfénybe hozta a negyedet világszerte. .   

A Hyde Parktól nyugatra indulva, metróval két megálló után érjük el Notting Hill városnegyedét. Ez a színes házakból álló bohém városrész vasárnaponként utcai piaccal várja az odalátogatókat. Itt forgatták a híres Sztárom a párom film egyes jeleneteit is, a nevezetes könyvesbolt az egyik utcában található. Szerintem az utcák között sétálva, a házak között nézelődve, itt igazán kiszakadhatunk a londoni zajból és forgatagból és élvezhetjük az életet. :) forrás

Mayfair

Mayfair egyik legelőkelőbb negyed Londonban, a City of Westminster kerületében található. Az angol főváros központi részén fekszik, Hyde Park és a Green Park között. A negyed nevét annak a 15 hektáros területnek a neve, amelyet az 1680-as években az őszi ünnepre rendezett vásár, a May Fair (Májusi Vásár) alkalmából rendeztek meg.

Mayfair egyik legfőbb jellemzője az elegáns boltok, a luxus szállodák és a kiváló minőségű éttermek és kávézók sokasága. A negyedben található az egyik legdrágább bevásárlóutca a világon, a Bond Street, amelynek üzleteiben kizárólag a legdrágább luxuscikkek találhatóak meg.

A negyed lakói között számos ismert személyiség is akad, például a brit királyi család tagjai, írók, művészek, divattervezők és üzletemberek. A negyedben található a Buckingham Palota, amely a brit királyi család hivatalos rezidenciája.

Mayfair a világ egyik legexkluzívabb és legelőkelőbb negyede, és bár az árak magasak, a negyed elegáns és stílusos légkörével vonzza az érdeklődőket.

Ha valaki a bohókás London helyett a gazdag Londont szeretné látni, akkor Mayfair városrészen sétálgatva nem fog csalódni. Elegáns épületek, kovácsoltvas kerítések, 5 csillagos szállodák és luxus márkák találhatóak szinte minden utcasarkon. A kerület egyik oldalát a Regent street határolja, ahol tényleg egyik luxus üzletből a másikba járhatunk. forrás

Camden

Camden egy híres és izgalmas városrész Londonban, amely a Camden kerületében található. A negyedet az alternatív kultúra, a művészet és a zene jellemzi.

Camden főutcája, a Camden High Street, tele van különféle boltokkal, piacokkal, éttermekkel és bárokkal. A piacok közül a legismertebb a Camden Lock Market, amely egy hatalmas, fedett piac, ahol számos különféle árusító található, beleértve az ékszerek, a ruhák és a művészeti tárgyak árusait is.

A negyedben található a Camden Roundhouse is, amely egy híres koncert- és művészeti központ, amelynek fellépői között számos híres előadó és zenekar szerepelt már. A legismertebb zenei klubok közé tartozik a KOKO, amely egy hatalmas és impozáns épület, ahol számos híres előadó lépett már fel.

Camdenben számos étterem és kávézó található, amelyek különböző konyhákat kínálnak, beleértve a helyi és a nemzetközi konyhákat is. Az éttermek és bárok számos lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra és a szórakozásra.

Camden a punk és a rock zene születésének helyszíne volt a 1970-es években, és ma is egy kreatív, alternatív és művészeti közösség otthona. A negyedben találhatók különféle művészeti és kulturális események, amelyek vonzzák a helyieket és a látogatókat is. A Camden negyed a látogatók és a helyiek egyik kedvenc helye, és egy igazi londoni kultúrkincs.

u. n. fotója

p. o. fotója

Soho

Soho egy színes és pezsgő negyed London központjában, a City of Westminster kerületében található.

Soho sokféle kulturális, szórakozási és gasztronómiai élményt kínál a látogatóknak. A negyedet híres az éjszakai életéről, a bárokról, a klubokról és a színházakról. Az Oxford Street és a Regent Street között található, és körülbelül 1 négyzetkilométeres területet foglal magában.

Soho érdekes és sokszínű építészeti stílussal rendelkezik, amelyben szerepelnek a középkori épületek, a viktoriánus épületek és a modern épületek. A negyedben található a China Town is, amelynek utcáit piros lampionokkal díszítik.

A negyedben található számos étterem, bár és kávézó, amelyek sokféle konyhát és ízvilágot képviselnek. Soho különleges hely a szórakozás és a kikapcsolódás kedvelőinek, valamint azoknak, akik szeretnék felfedezni a kulturális és gasztronómiai élményeket, amelyeket Londonban kínál.

i. a. fotója

King's Cross

King's Cross egy kulturális és turisztikai negyed Londonban, ahol a modern építészet és az ipari örökség találkozik. A negyed a City of Camden kerületében található, közvetlenül a városközpont és a Camden Town negyed mellett. A King's Cross legismertebb épülete a King's Cross vasútállomás, amely a londoni vasúthálózat egyik legfontosabb csomópontja.

Az elmúlt években a King's Cross negyed jelentős fejlesztésen ment keresztül, és az új épületek mellett a régi ipari épületek is felújításra kerültek, és új funkciókat kaptak. A negyedben található az egyik legnagyobb művészeti központ, a King's Place, amely kiváló minőségű koncerteknek, kiállításoknak és előadásoknak ad otthont. A Granary Square egy másik népszerű helyszín, ahol különböző fesztiválok és kulturális események kerülnek megrendezésre.

A King's Cross negyedben található a Regent's Canal is, amelynek mentén sétányok, kerékpárutak és számos étterem található. A negyedben található a British Library, amely a világ egyik legnagyobb könyvtára, és ahol több mint 150 millió dokumentum található.

A King's Cross negyed nagyon sokszínű és változatos kulturális és szórakozási lehetőségeket kínál a látogatóknak, és a modern építészet, az ipari örökség és a kreatív kultúra egyedi keveréke.

Dalston

Dalston egy sokszínű és élénk negyed Londonban, a Hackney kerületében található. A negyed különösen a fiatalok és a művészek körében népszerű, akik vonzódnak a kulturális sokféleséghez, a kreatív közösségekhez és a pezsgő éjszakai élethez.

Dalston sokféle gasztronómiai élményt kínál, beleértve a világ különböző konyháit, például a kínai, a libanoni, a török és az afrikai konyhát. A Broadway Market és a Ridley Road Market két híres piac a negyedben, ahol helyi termékek, kézműves csemegék és különféle ételek vásárolhatók.

A negyedben találhatóak számos kreatív művészeti és szórakozóhelyek is, beleértve a kisebb színházakat, a klubokat és a bárokat. A Dalston Roof Park egy másik népszerű helyszín, ahol a látogatók zenei eseményeken és fesztiválokon vehetnek részt, és ahol gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Dalston gazdag történelmi és kulturális örökséggel is rendelkezik, amelyek közé tartozik a Rio Cinema, amely 1909-ben nyitotta meg kapuit és ma is működik, valamint a St. Mark's Chapel, amely a 19. században épült, és ma művészeti központként funkcionál.

Brixton

Brixton egy sokszínű és vibráló negyed Londonban, amely a dél-londoni Lambeth kerületében található. A negyed kulturális sokfélesége, éjszakai élete és helyi piacai miatt népszerű a látogatók és a helyiek körében egyaránt.

Brixton híres piacairól ismert, beleértve a Brixton Marketot, ahol különböző ételeket, italokat és egyéb árucikkeket lehet vásárolni. A negyedben található az O2 Academy Brixton is, amely egy nagyobb zenei helyszín, és számos híres előadó fellépett már itt.

A Brixton negyedben található a Brixton Village is, amely egy forgalmas bevásárló és kulturális központ, ahol különféle élelmiszerboltok, butikok, kávézók és éttermek találhatók. A negyedben található a Brixton Ritzy is, amely egy híres művészmozi, és ahol az új filmek mellett különféle kulturális eseményeket is rendeznek.

A negyedben számos kulturális és művészeti központ található, amelyek bemutatják a különböző kultúrák és művészeti stílusok sokszínűségét. A negyedben található a Black Cultural Archives, amely egy múzeum és archívum, amely bemutatja a fekete közösségek történetét és kultúráját.

Brixton a londoni éjszakai élet egyik központjának számít, ahol számos különféle klub, bár és zenés hely található. A negyed a reggae és a ska zenei stílusok otthona is, és az éjszakai élet sok látogatót vonz, akik élvezik az ilyen stílusokat.

P. Miklós fotója

Islington

Islington egy kulturális és értelmiségi negyed Londonban, a City of London észak-keleti részén található. A negyedet az elegáns kávéházak, boltok, éttermek és művészeti központok jellemzik.

Islington különböző területei más és más hangulatot árasztanak. A főbb területek közé tartozik a főutcák, mint például az Upper Street, ahol számos butik, kávézó és étterem található. A Chapel Market, amely a régi piacok hangulatát idézi meg, és a Camden Passage, amely antikvitásokat és ritka könyveket kínál.

A negyedben található a Union Chapel is, amely egy szépen felújított, viktoriánus templom, amely művészeti és zenei eseményeknek ad otthont. A negyedben található a King's Head Theatre is, amely egy kisebb színház, és ahol különböző előadásokat láthatnak a látogatók.

A negyedben találhatóak különféle éttermek és kávézók is, amelyek különböző konyhákat kínálnak, beleértve a brit, az olasz és a francia konyhát is. A Canonbury Square és a Barnsbury Square a városnézés szerelmeseinek ideális helyszínei, ahol gyönyörű, régi házakat és épületeket lehet látni.

h. b. fotója

Hackney Wick

(hákni uik)

Hackney Wick egy dinamikus és kreatív negyed Londonban, amely a Hackney kerületében található, a Lee Navigációs Csatorna mentén. A negyed az elmúlt években átalakult, és ma már számos művészeti és kulturális projektnek ad otthont.

A Hackney Wick egy ideális hely a művészek, a dizájnerek és az innovatív vállalkozások számára. A negyedben találhatóak műteremek, galériák, kézműves boltok és független üzletek, amelyek széles választékát kínálják a látogatóknak. Az éttermek, bárok és kávézók is gazdag választékot kínálnak, beleértve a helyi kézműves söröket, kávékat és ételeket.

A negyednek számos olyan helyszíne van, amelyek bemutatják a környék történelmét és kulturális örökségét. A negyedben található a Stour Space is, amely egy kulturális központ, ahol kiállításokat, koncerteket, művészeti és kézműves foglalkozásokat rendeznek. A negyedben található az Olympic Park is, amely a 2012-es londoni olimpia helyszíne volt, és ma egy látványos park és sportközpont.

A Hackney Wicknek egy különleges atmoszférája van, amelyet a művészeti közösség, a kreatív vállalkozások és az innovatív életmód jellemzi. A negyed a Lee Navigációs Csatorna mentén fekszik, így ideális helyszíne a séta és a kerékpározás szerelmeseinek. A közeli Victoria Park egy másik népszerű helyszín a sportolás és a pihenés szerelmeseinek.

v. p. fotója

Peckham

(pekhem)

Peckham London egyik legdivatosabb környéke. A menő eseményekben és cool helyekben itt nincs hiány. Pörgős negyed.

r. sanyi fotója

Stoke Newington

Stoke Newington egy kellemes és érdekes negyed Londonban, amely a Hackney kerületében található. A negyedet a sok zöldterület, a történelmi épületek és a sok kávézó és étterem jellemzi.

A negyedben található a Stoke Newington Church Street, amely egy hangulatos és forgalmas főút, tele boltokkal, éttermekkel és bárokkal. A főutca mentén találhatóak olyan épületek, mint a Stoke Newington Town Hall, amely egy hatalmas és impozáns viktoriánus épület, és a The Old Church, amely egy gyönyörűen felújított, történelmi templom, ahol ma már különböző eseményeket tartanak.

A negyedben található a Clissold Park is, amely egy nagyszerű hely a pihenésre és a szabadidős tevékenységekre, mint például a sétálás, a futás és a piknikezés. A parkban található a Clissold House is, amely egy stílusos, történelmi épület, amely ma egy művészeti központként működik.

A Stoke Newington negyed ételeiről sem szabad megfeledkezni. A főutca tele van különböző éttermekkel, amelyek különféle konyhákat kínálnak, beleértve a helyi és a nemzetközi konyhákat is. A negyedben találhatók vegán és vegetáriánus éttermek is, amelyek igazán finom és egészséges ételeket kínálnak.

Stoke Newington egy nyugodt és kellemes városrész, amely tele van zöldterületekkel és történelmi épületekkel. A főutca tele van különféle boltokkal és éttermekkel, és a negyedben található parkok és kertek ideálisak a pihenésre és a szabadidős tevékenységekre.

K. Erika fotója

Tooting

A Clapham és Wimbledon között elhelyezkedő Tooting nem rendelkezik szomszédai előkelő hírnevével. Fiatal ingázók és egy muzlim közösség eklektikus keveréke jellemzi a környéket. A muzlimok a főutcán lévő piacokon árulják portékáikat.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon