ÚTIKRITIKA.HU / Londoni múzeumok

Londoni múzeumok

Londoni múzeumokról általában|British Museum|Tate Modern|National Gallery| Természettörténeti múzeum|Tudományos múzeum| Tengerészeti múzeum|Közlekedési múzeum|Madame Tussauds London| Imperial War Museum| Bank of England Museum| V&A Design múzeum|The Courtauld Gallery|Fotóegyveleg


Tate Modern - K.-T. Gy. fotója

Londoni múzeumokról általában

Képtelenség egy párnapos városlátogatáson minden múzeumot megnézni. Túl nagy a választék és az egyszeri látogató elfárad bizony.

British Museum

Aji fotója

,, Nagyjából 4 órát töltöttem a múzeumban, de így sem sikerült befejeznem, szóval először a kedvenc történelmi korszakaimat jártam végig, és a hozzájuk vezető termeket. Szóval főként Egyiptom, Mezopotámia, Ókori Róma, és Görögország volt, ami magával ragadott.

Amikor beléptem a múzeumba, egy óriási csarnok fogadott, vagy nem is tudom minek nevezzem. Ez az, amit már több filmben is lehetett látni: üvegtetővel lefedett belső udvara Európa legnagyobb fedett közösségi tere, melyet 2000-ben nyitott meg a királynő. Nem semmi látvány, az biztos! Gyorsan beszereztem egy térképet, és próbáltam követni a javasolt útvonalat, amely a leghíresebb kincsek, és leletek helyét tartalmazza. " forrás

Aji fotói

Tate Modern

Hatalmas területű múzeum.

Érdemes nyitásra, 10-re odaérni, mert akkor kisebb látogatótömeggel kell viaskodni.

Az ingyenesen látogatható termek közepesen alapos bejárásához kb. másfél órára van szükség. Gyakran az időszaki kiállítások az érdekebbek, de azok fizetősek és előre tanácsos foglalni időpontot.

A harmadik emeleti kávézóból csodás a kilátás a folyóra.

Nagyon vegyesek a visszhangok. Vannak, akik oda voltak érte, mások csalódtak, mert nem találták lenyűgözőten a gyűjteményeket, sőt magát az épületet sem. 

sz. r. fotója

National Gallery

A Trafalgar téren található.

Ingyenes a belépés!

Ifj. Hans Holbein Követek című festménye (1533) - h. sz. fotója

,, A Trafalgar Square északi részét díszíti a korinthoszi oszlopokkal díszített, klasszicista stílusú Nemzeti Galéria (National Gallery) képtár. Engem leginkább Claude Monet Az angol parlament c. alkotása érdekelt, ha már a városban járok, de tetszett a Vízililiomok is. Ha a V. van Gogh napraforgóit akarod megtekinteni, akkor azt is itt kell keresned, de csodálatra méltó a Szék pipával c. festménye is. (2017)" forrás

K.-T. Gyuri fotói

Londoni Természettudományi Múzeum

(Natural History Museum)

,, Délelőtt a National History Múzeum másik bejáratáról mentünk a földtani részt megnézni, a Föld keletkezése, aszteroidák, meteorok, földrengés, vulkánok, cunamik. Be van rendezve egy kis földrengés szimulátor a japán KOBE-i szupermarket mintájára ahol megtapasztalhatjuk milyen érzés a földrengés. Ezt volt szerencsénk San Franciscoba a Természettudományi Múzeumba is kipróbálni ahol a két legjelentősebb földrengést is szimulálják a Kaliforniai öbölbe. De itt is egy érdekes élmény, rendkívül gazdag információanyag és érdekes interaktív tálalásban. (emzsé, 2019)

Tudományos múzeum

Science Museum

Ingyenes a belépés.

v. sz. fotója

,, Egy része valódi gyerekparadicsom, több szinten sok interaktív, számítógépes játék, sejtelmes megvilágításban. Itt keveredik a múlt és a jövő. A gőzgépektől a repüléstörténetig, az űrtechnikáig van itt minden, nagyon gazdag információs anyag." (emzsé, 2019)

Tengerészeti múzeum

RAF Museum - tele jobbnál jobb repülőkkel. Valójában egy törtneti múzeum, de fiús családoknak nagyon jó kis kiállítás Hendonban. Némi ráfizetéssel egy Sptfireben is üldögélhet a látogató, iagazán megéri.

Közlekedési múzeum

(London Transport Museum)

A világ első metrószerelvénye 1863-ból - k. m. fotója

Madame Tussauds London

(angolos kiejtés: medem tüszodsz)

Amit mindenki szeret és amit mindenki meglátogat. Családi programnak ideális, remek fotókat lehet készíteni a gyerkőcökről bármelyik kedvenc celebritással, közben kicsit megpihenni, hiszen remekül szórakoznak.

Imperial War Museum

t. sz. fotója

Bank of England Museum

London Film Museum - Covent Garden. 2018 nyarán itt látható a "Hivatalos James Bond kiállítás". A 007-es rajongóinak kötelező, 40 felettieknek ajánlott, a régi autók rajongóinak pedig egyenesen kötelező program a kiállítás megtekintése. A belépő 14.50.-/fő, de adnak diák, senior és családi kedvezményt is. Minden nap nyitva 10-6-ig. (45 Wellington Street)

V&A - a Victoria & Albert Museum.

Design múzeum

The Courtauld Gallery

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon