ÚTIKRITIKA.HU / Szingapúr


hirdetes


útikritikák


Szingapúr

Szingapúr látnivalók

Általános tanácsok | Orchard Road | Singapore Flyer | Singapore Zoo & Night safari | Marina Bay | Marina Bay Sands| Merlion| ArtScience Museum|Waterfront Promenade | Boat Quay | Buddha foga templom | Sri Mariamman Temple | Chinatown | Little India | Arab Street | Emerald Hill | Raffles Hotel Arcade | Bugis Village | Sentosa sziget | Singapore cable car | Pulau Ubin | Egyéb látnivalók | Fotóegyveleg

.

Kriszta fotója

Általános tanácsok

"Szerintem ezeket a szingapúri látványosságokat, nevezetességeket, helyeket nem szabad kihagyni: Singapore River Cruise (Boat Quay, Clark Quay és Marina Bay), Sentosa Island, Singapore Flyer, a National Museum of Singapore és az Asian Civilizations Museum (szenzációsak), a Botanikus kert a millióféle orchideáival (még magyar fa is van), Marina Bay Sands, Universal Studios hullámvasút.

Érdekesek még gyerekekkel utazóknak: a Singapore Zoo, ahol elefántra is rá lehet ülni, az állatok szinte a szabadban mozognak. Szerintem, és sokak szerint ez a legszebb állatkert a világon. A gyerekeimmel ide jártam úgymond strandra, ha nem bírtuk a meleget. Hihetetlen a rain forest (esőerdős) kidzworld! Valójában nincs medence persze, de van mindenféle vizes attrakció, szökőkút stb. Ez egy meseország gyerekeknek. Éjszaka az állatkertben van minivasutas Night safari. Ez egy világhírű program, elképesztő a sötétben hallani a dzsungeles zajokat állathangokat. Persze teljesen biztonságos." (Judy)

Kriszta fotója


"A város látnivalókban dúskál és élmény egyszerűen metrózni is, még gyerekkel is. Nincsenek hatalmas távolságok, hamar elérhetjük gyalogszerrel is az egyik vagy másik látványosságot, akár a föld felett akár alatt. Felette az impozáns és színes házak adnak látnivalót, alatta pedig egy olyan világ amit el se tudtam addig képzelni míg meg nem érkeztünk. Feltűnő volt, hogy hogyan lehet jobb ez a város KL-nél, ha nincsenek fedett járdák? Hát így, a házak és a metrókijáratok hatalmas forgalmas föld alatti utcákkal vannak összekötve. S mint minden utcában itt is minden van, üzlet, étterem de még kiállítás is.

Gigászi méretű alagutak és terek vezetnek a metróhoz is, ahol egy egy föld alatti csomópont nem férne be a Pesti plázákba. Az semmi, hogy lift van benne, ami működik és simán közlekedhetünk babakocsival, vagy kerekesszékkel az is semmi, hogy a vakoknak is végig pálya van a kőbe építve, a mozgójárdára is lehet legyinteni, de a méretekre? Azon csak csodálkozni és ámulni lehet. A metró is szélesebb, dupla ajtóval nyílik a balesetek ellen (ám hibának írható, hogy a szerelvény és a peron között nagy a rész így egy gyerekláb simán belelép, sajnos tapasztaltuk egyszer :( ) a kocsik ajtajával egyszerre nyílik az egész peronon végigfutó üvegfal ajtaja is. A bemondó több nyelven közli a következő állomást, de akinek ez se lenne elég LED-es tábla mutatja az ajtók felett melyik állomás lesz a következő. A tájékoztatás magas fokú, a kiírások egyértelműek és informatívak, mi kell ennél több egy turistának?" forrás

Kriszta fotója

"A metropolis fontosabb negyedei néhány délután alatt kiismerhetők, így a legtöbb látogató a brit birodalom nyomait viselő városrész, a kínai negyed, Kis India, valamint a Szingapúr-folyó mellett fekvő Central Business District (CBD) bejárása után a Sentosa-sziget mesterséges látványosságai (lepkepark, tropikárium, stb.) felé veszi az irányt. Tengerparti lazulásra a közeli Malaka-szorosban fekvő szingapúri szigetek adnak lehetőséget, de állítólag a világhírű állatkert is kiváló szórakozást kínál ― én nem tudom, egyiket sem próbáltam." forrás


"Szingapúr centruma első ránézésre annyira tűnik eredetinek, mint egy LEGO város, minden borzalmasan új, csillogó és talmi. Ez az élmény legjobban az Orchard Roadon borul rá az emberre, amely olyan, mintha a nagy körút mindkét oldalán csak bevásárlóközpontok sorakoznának. Ez a negyed tulajdonképpen egy csúcsra pörgetett kínai piac, igaz, itt a világmárkák és a gagyi-árusok egy épületben kapnak helyet. A karácsonyi fényárban úszó körút például egészen bizarr egy olyan országban, ahol a jégkorszak óta egy centi hó sem esett. Aki besokall a plázáktól, az meneküljön el Kis Indiába, ami emberibb hely, tömeg nélkül. Jó buli a város legnagyobb halpiaca, és az azt körbevevő hawkerek, vagyis büfék, amelyekben elképesztően jó kajákat készítenek nagyon olcsó áron. Kötelező kipróbálni a zacskós kávét, ami helyi specialitás, szingapúri arcok derekukra erősített tejeskávéval nyomják végig a napot." forrás

Orchard Road

Garantáltan jó program azoknak a turistáknak, akik szeretnek áruházakat, nagy üzleteket, járókelők tömegét nézni. Régen az európaiaknak érdemes volt a legújabb kiadású elektromos kütyüket itt megvenni, de ma már alig van ilyen csáberő. Szóval az Orchard Road bejárása nem feltétlenül a költekezésről szól, mint arról, hogy a turista lásson valamit a helyiek jómódjából és erőteljes költekezési hajlandóságából. Itt egy 7-8 perces gyaloglási szakaszon belül nem egy, hanem három Prada gigabolttal is lehet találkozni. Veszik is szorgosan a drága cuccokat, hisz az Orchard Road-on rengeteg a divatosan öltözött járókelő. Kis üzletek alig vannak, többségben vannak a nagy áruházak, bevásárlóközpontok és megaboltok. A ruházati dolgok egyáltalán nem olcsóbbak, mint Európában.

Singapore Flyer

"Kötelező, szuper program volt, és ami fontos a gyerekeink igazán élvezték. Szerencsénk volt, mert egyáltalán nem volt sorban állás és a szerelvényben sem volt zsúfoltság, ugyanis kora délelőtt mentünk oda. A kb. 10-12 ember kényelmesen elfért egymás mellett, még ülőhely is akadt. Mi nappal voltunk és az ég éppen nem volt annyira mutatós a város felett. Állítólag érdemes a naplementére időzíteni a látogatást. Olyankor meg lehet csodálni a Marina Bay Sands Hotel-t, a gardens by the Bayt-t és a Marina Bay teljességét csodás megvilágításokban. Nappal a fő kockázat az, hogy ha köd van, akkor a panorámákat nem lehet persze kellően élvezni. Kb. 30 perces a program, és ennyi elegendő is élménynek. Nem olcsó mulatság (18 euró/fő), de kötelező. Ha összevetjük a Marina Bay Sands kilátóhelyének belépődíját és a Singapore Flyer-ét, akkor az ár-érték arány ez utóbbinál a jobb."

Kriszta fotója

Singapore Zoo & Night safari

"Voltunk ott a gyerekekkel (10 és 15 éves) ott az egyik nap napközben, a másik nap az éjszakai szafarin. Két teljesen különböző élmény, és nem bántuk meg a duplázást. A nappali program nagyon érdekes, de nem annyira egyedi, mint az éjszakai. A nappali látogatás tart hosszabban, mert ott szabadabb az időkeret. Simán el lehet ott tölteni 5-6 órát, mi 3 órás időtartammal megelégedtünk. A szingapúri állatkertnél láttunk már máshol nagyobbat, de kevés ilyen szépen és profin kialakított található a világban. Jó közelről lehet látni az állatokat, akiket kellemes, szép, természetesnek ható környezetben tartanak. Kevés a ketreces megoldás. Tán az elefántok élettere tűnt szűknek. Az éjszakai szafari szervezett program és kb. 8-10 szerelvényből álló liliputi vasúton viszik körbe a népet. Kiszállni csak egy-két helyen lehet, de ez nem is baj, mert a gyerekek még a vasutazás közben is kicsit szoronganak a sötétben a vadállatok ordításait hallva. Ugyanott halad az ember, mint nappal, csak éjszaka hatásvadász megvilágítások vannak. Egyedi élmény.A belépődíjak magasak, de nem drámaiak.Van sok gyorsétterem, büfé és vécékből is elegendő akad. Szóval nagyon kulturált, tiszta minden, de hát ez így van Szingapúrban mindenhol." (K.J., 2012)

"Vasárnap a Szingapúri állatkertben voltunk. Mindenképpen érdemes meglátogatni, ha valaki Szingapúrban jár. Ami nekünk a legjobban tetszett, az a Fragile Forest. Őserdőt alakítottak ki az állatkert egy részén, ahol a lepkék és más kisebb állatok szabadon mozoghattak (természetesen fedett volt). Ezen kívül még nagyon tetszett az Elefánt show, a fehér tigris, a jegesmedve (aminek a tartása a trópuson nem kis erőt vesz igénybe) és a zsiráfok. Ez a világ egyik legnagyobb állatkertje. Öt órát voltunk ott, nagyon gyorsan elment az idő. A night szafarira is megvettük a jegyet (erről majd később írunk),de azt inkább egy másik időpontban akarjuk megnézni, a kettő együtt kicsit fárasztó lenne." forrás

Marina Bay

"Metrón könnyen megközelíthető, gyalog bejárható, szuper, egyedülálló élményt jelentő környék sok látnivalóval. Az óriáskerék és a Hotel Fullerton közötti szakasz az egyik legszebb része. Csomó kávézó és étterem sorjázik. Sétálós program felhőkarcolók árnyékában. Fő látványosság a Hotel Marina Bay Sands, ami Szingapúr új jelképe ma már. Ez a város új központja. Este 8 és fél 10 között érdemes megnézni a lézeres fény és hang játékot. na jó, olyan ázsiai szirupos, giccses az egész, de azért szórakoztató. A show-t legjobban a Marina Bay Sands Hotellel átellenben a Hotel Fullerton oldala felől, vagy a Marina Bay Mall előtti részről érdemes a leginkább végignézni. A sétálást napközben lehet kombinálni sétahajózással."

"Előttünk 3db felhőkarcoló, de ez önmagában nem nagy szám Szingapúrban, na igen ám, de ezek tetejére, nagyjából velünk egy magasságban, valami őrült feltette a világ leghosszabb (250 méter) szabadtéri medencéjét.

- Tegnap este voltam fent. – közölte Szabi, mintha csak a sarki pizzériában járt volna.
- De jól megy.
- 20 szingapúri dollárért, te is felmehetsz.
- Na és milyen a kilátás a medencéből?
- Sajnos nem lehet úszkálni, az csak a szállóvendégeknek jár. A tetőről szuper a kilátás, de a medence közelébe se engednek. Egyébként jól néz ki, hangulatvilágítás, pálmafák, meg amit akarsz. Itt vannak a képek nézd meg. És tényleg.
- Na majd, ha legközelebb erre járok, akkor én is felugrom 1 koktélra, viszont lassan mennünk kéne a reptérre.
- Oké. Kapjuk fel a cuccunkat és menjünk.

forrás

Kriszta fotója

"Érkezésünk (és pár óra alvás után) rögtön célba vettük a talán legismertebb szingapúri látványosságot, a Marina Bay Sands-t. Ez egy hotel, kaszinó, konferencia- és bevásárlóközpont egyben, mindössze pár éves (2011-ben nyílt meg), és arról híres, hogy a három épületrész tetején van egy hajót mintázó terasz, rajta medencével. Szolgálati közleményként mondanám azoknak, akik esetleg eljutnak ide, hogy nem a kilátóba kell felmenni, hanem a Ku De Ta bárba. A kilátóból is biztos nagyon szép a kilátás, viszont az egy emelettel a medence alatt van, így a fő látványosságról lemarad az ember. Ezen kívül pedig ugyanannyi pénzért, mint a belépő kerül a kilátóteraszra, lehet venni egy sört a bárban, amihez jár chips és jó zene is, szóval az egész sokkal hangulatosabb. Ráadásul ha épp elered az eső (mint történt ez sajnos velünk is), nem kell a teraszon ázni." forrás

Marina Bay Sands

Kriszta fotói

Waterfront Promenade&Clarke Quay

Esti program, kihagyhatatlan. A sétány mesterséges, nincs mély történelmi múltja, de olyan szépen van kialakítva, hogy az elismerést vált ki a turistákból. Építészeti, városfejlesztési remekmű. A metró (MRT) Raffles Place-i megállójának A jelzésű kijáratától indulhat a sétány felfedezése. Irány a Fullerton Heritage övezet, ahol van egy csomó helyrehozott épület éttermekkel, szórakozóhelyekkel. Este lüktet az élet.

Kriszta fotói

Merlion

Kriszta fotói

Esti giccsparádé - Kriszta fotói

ArtScience Museum

, Az Art Science Múzeum ’Future World’ kiállításán a művészet találkozik a tudománnyal. Minden nap reggel 10-től este 7 óráig látogatható. A belépő $ 19 SGD. Előfordul csúcsforgalom is, ennek elkerülése érdekében érdemes online megvenni a jegyeket, így sorba sem kell állni. A kiállítás 4 részből áll. Természet, város, park és az űr. Igazából ez egy óriás játszótér. Gyerekek előnyben vannak, de mi, felnőttek isélvezhetjük a digitális technológiát.

Néhány érdekesség róla: Ha valaki lecsúszik a csúszdán, egy gyümölcs mezőn fogja találni magát, ahol a gyümölcsök virágzásba kezdenek. A városban zsírkréta és papír segítségével rajzolhatunk például épületet vagy autót, amik beszkennelés után ’életre kel’. Ugyanez eljátszható az akváriummal is. A színes labdák érintésre színt cserélnek és zenélnek. Az űr pedig egyszerűen csodás. (Nekem utóbbi volt a kedvencem!) (2018)" forrás


,, Az Art Science Múzeum egyszerre jelképezi a szingapúri high-tech diktatúra minden ellentmondását: A 2011-ben megnyílt, lótuszt formázó épület a nagyszabású Marina Bay Sands része, ahol mesterséges szuperfák, fedett dzsungel, hatalmas pláza és vízen úszó Louis Vutton-bolt mutatja meg, hogy milyen lenne a jövő, ha környezettudatosabbak, törekvőbbek és gazdagabbak lennénk, és a demokrácia helyett inkább a Guccit választanánk.

Ahogy az egész környék, úgy a múzeum is zavarbaejtően egyensúlyoz a szigorúan 22 fokra temperált, ionizált plázagiccs, és a futurisztikus művészet között, úgyhogy azért ez mégis csak művészet. (2019)" forrás

Kriszta fotója

Boat Quay

Ez is egy nagyon jó esti sétálós, szórakozós program. A víz parti bárok teraszai tele vannak jól öltözött 30-40 közötti menő emberekkel, akik drága borokat isznak, láthatóan primán, bizony kulturáltan, igaz zajosan, mulatnak. Az éttermi árak húzósak, de hát a célközönség a módos helyi réteg és az úgyancsak jól eleresztett turisták. nem egy hátizsákos miliő. Szépek a folyamon a megvilágított hajók. Ami nem tetszett: hogy az étterem, bárok előtt folyton leszólítják az embert az invitáló alkalmazottak. Ez a program könnyen kombinálható a Clarke Quay meglátogatásával.

Kriszta fotói

Egy igazi Botero - Kriszta fotója

Buddha foga templom

Ez templom és egyben múzeum is. Egyórás program körülbelül. Főleg azért élmény, mert meg lehet nézni a hívőket a szertartásaik gyakorlása közben. Értékes kultúrturisztikai élmény. Elsőre kívülről nem is feltételezi a turista, hogy belül milyen látványos lesz belül az egész. A zajos kínai negyedet úgyis meg kell látogatni, nos a templomban kis nyugalmat is begyűjthet a turista. A sok (valóban ezer?) arany Buddha szobor parádésan mutat az 5.emeleten a kertben. A 4. emeleten van a meditációs terület. Kéretik nem zajongani! A tolerancia jelképe az, ahogy arrafelé a buddhista templomok megférnek jól a mecsetekkel, és nincs semmi vallási feszültség.

Sri Mariamman temple

Kb. egyórás programot érdemes kalkulálni. Szingapúr legrégebbi hindu temploma.A program kombinálható a közeli kínai negyed meglátogatásával, hiszen - érdekes módon - ott van benne. (A kínai negyed utcai piacának egyik végénél van, avagy a Clark Quay-től 7-8 perc gyalogtávolságra.). 3 szingapúri dollárt kell fizetni a fotózási engedélyért. Megéri kifizetni, mert nemcsak a templomot lehet fotografálni, hanem a parádésan öltözött hindu asszonyokat is. Persze őket ingyen lehet lefényképezni, de előtte engedélyt kell tőlük kérni. Nagyon érdekes a gyertyák meggyújtásának ceremóniái. Egy tanult ismerősöm szerint ez Ázsia egyik legszebb hindu temploma. A díszítések látványosak, színpompásak, finoman kidolgozottak. Az öltözködési előírásokat és a cipő levételét kötelező betartani.

Chinatown

"10-15 évvel évvel ezelőtt még lenyűgözött a kínai negyed, most nem találtam annyira szenzációsnak. 1-2 órát biztos érdemes eltölteni benne. Persze azért tetszett a színek kavalkádja, a tarkaság. Szeretem a hasam, így hát számomra a kínai negyed elsősorban az utcai kifőzdék és a kajáldás központok jelentették a fő élményt. Egy másik nap este visszajöttünk megnézni az éjszakai piacot. Tetszett a sok lampion, nem tetszett a sok giccses ajándéktárgy. Tetszett a riksán való utazgatás."

Little India

Részletesebben itt.

Arab Street

Kriszta fotója

Persze érdemes megnézni, de nem egy nagy durranás. Kis területen helyezkedik el, gyorsan végigjárható. Érdemes beülni egy kis arab kávézóba és nézni a forgatagot. Az arab konyha mellett erősen jelen van a perzsa konyha is. Jó az éttermi választék. Sok kis apró, régi boltocska adja a hangulatot. A Sultan mecset a fő látványosság. Az arab negyedben a boltokban az alkudozásnak persze nagy a jelentősége. A boltok főleg dísztárgyakat, ruhaanyagokat, fűszereket és ruhákat árulnak. A metró EW vonalán a 11-es és a 12-es állomásnál lehet a negyedet megközelíteni.

Szultán mecset - Kriszta fotói

Gardens by the Bay

Szingapúr egyik legnépszerűbb turista látványosságáról külön írunk - itt: https://utikritika.hu/szingapur/gardens_by_the_bay

Emerald Hill

Nem egy kötelező látványosság, de ha van időnk rá, akkor érdemes megnézni. Emerald Hill egy kis negyed, közel az Orchard Road-on lévő turista központhoz. A negyed tele van aranyos, stílusos, érdekes üzletházakkal, és be- és kiülős helyekkel. Viszonylag nyugis hely, mert nem árasztják el a turisták. Kellemes a bárok, kávézók zöld növényekkel hangulatossá tett teraszain üldögélni. Fő szakasza: az Emerald Hill Road. A házak építészetileg furcsák, mert keverednek a kínai és (döntően) az európai (neoklasszikus, barokk) stíluselemek.

Kriszta fotói

Raffles Hotel Arcade

Kicsit túl van kihegve, bár kétségtelenül nagyon szép és hangulatos.

Bugis Village

Sentosa sziget

"Állandóan ott élőknek jó hétvégi program lehet kimenni a sziget valamelyik strandjára, de a turistának nem annyira nagy szám, főleg, hogy a közeli Malajziában és Thaiföldöt sokkal jobb és természetesebb strandok százai kínálkoznak." (Vargáék, 2012)


"A sziget bejárható gyalog is, de akár a belső kis vonatszerű alkalmatosság, akár a busz, de még a Sentosa magasvasút is sokat segíthet nekünk. A programlehetőségek száma nagy sok, ezért nem tudok részletesen mindent bemutatni, sőt biztos ki is marad jó pár érdekesség, de aki a szigetre szeretne látogatni az keresse fel a Sentosa weboldalát, vagy fogjon a Sentosa állomáson egy ingyenes térképet és böngéssze végig. Lehetőségek: Vadregényes, őslény és sárkánycsontokkal kirakott úton sétálhatunk, majd egészen a partig csúszhatunk a kalandparkkal, ahol szépen el lehet gondolkodni, hogy a kivessük magunkat a fehér homokos tengerpartra, pirulni, vagy ha már egyszer itt vagyunk nézzük meg a vízalatti világot az Underwater World Sinagpore parkban. Nem érdemes kihagyni, menni kell és simogathatunk már az előtérben teknőst és ráját, majd láthatunk az tengeri élőlényeket, sokat sokat! A külső medencébe pedig rózsaszín delfinek mutatványoznak. Rózsaszín!" forrás


"Kihagytuk a bolyongást a város utcáin, helyette kilátogattunk Sentosa szigetére, ami egy olyan családi hétvége sziget, hosszú homokos stranddal, vidámparkkal, állatkerttel, akváriummal és még számos látványossággal. A szigetre egy „cable car” vezet ki, de busszal is meg lehet közelíteni. A lanovka ára 26$, de ebben már benne van, hogy a szigeten ingyen használhatjuk a magasvasutat és a kisbuszokat is, ami megkönnyíti a haladást a hatalmas partszakaszon. Ha valaki több napot tölt Szingapúrban, ezt ne hagyja ki, és vigyen magával fürdőruhát is, mert különben sóvárogva fogja nézni a fehér homokos, pálmafa behajlós strandon lubickolókat. De az egész sziget nagyon meg van csinálva, lehet, hogy egy nap kevés is lenne mindenre. Kimentünk egy gyalogos függőhídon egy olyan mesebeli kis szigetre, ami a rajta lévő tábla szerint az ázsiai kontinens legdélibb pontja." forrás


"Első és egyetlen teljes napunkat Sentosa szigetének szenteltük. Sentosa egy igazi szabadidőközpont, egy utolsó négyzetméteréig beépített, de legalábbis karban tartott sziget, a maga 5 négyzetkilométeres területével. Kabinos felvonóval és gyorsvasúttal egyaránt megközelíthető, ez utóbbi kvázi ingyenes, de felszálláskor kell megfizetni a 3,5 dolláros belépődíjat. A vonatnak a szigeten 3 megállója van. Mi az elsőnél szálltunk le, mert elsődleges célpontunk a Universal Studios filmgyár élményparkja volt. A parkban filmeknek szentelt, tematikus blokkokban tölthetünk el jó néhány kellemes órát. A belépő (kb. 12.000 Ft) tartalmazza az összes "játék" használatát, és mivel szezonon kívül voltunk, nem is kellett órákig sorban állnunk: 5-10 perc várakozással mindenre fel tudtunk ülni. A legtöbb időt mindenhol az épületek központjában található "kilövőállomásig" való eljutás jelentette: hosszú, légkondicionált labirintusok várják csúcsidőben a türelmesen várakozókat. (Bónuszként az első magyar vonatkozás: Gábor Zsa Zsa "Hollywood"-i csillaga.)

Madagaszkárral és Shrekkel kezdünk, a csónakázás és egy lightos hullámvasút jó felkészülés volt a későbbiekre. Jó volt a Jurassic Park témájú "csónakázás", amely végén a nézelődők vízágyúval lőhettek minket, élveztük a Múmia "töksötét" és a Battlestar Galactica vadul tekergő hullámvasútjait, de a legnagyobb élményt a Transformers csarnoka jelentette. Itt egy "speciális" hullámvasútra ültünk fel, amely gyakran megállt, és 3D szemüvegen át teljesen élethű akciójeleneteket vetítettek elénk. Tényleg olyan érzés volt, mintha részt vennénk egy üldözéses jelenetben. Az első rácsodálkozás után végig is játszottuk még egyszer a kalandot! Sentosa persze nem csak ebből áll: déli partján homokos strandok, a sziget közepén egy kisebbfajta hegy, kilátóval és botanikus kerttel, a hegy tetejéről pedig nyári bobhoz hasonló, de kerekeken guruló járgányokkal lehet legurulni a strandra. Ennél jóval többet is tartogat a sziget az ide látogatók számára, de nekünk a Universal Studios után már csak ennyire maradt időnk. Aki több napra érkezik Szingapúrba, nyugodtan szenteljen egy teljes napot Sentosára!" forrás


"Sentosa a világ egyik leggyönyörűbb szigete lehetne, ha a fehér homokos tengerpartot nem építették volna be egy gigantikus vidámparkkal, ahol elektromos kisvasút viszi körbe a megfáradt családokat. (2015)" forrás


"Sentosa szigete a helyi lakosok kedvenc rekreációs helyszíne. Hotelek, parkok, bevásárlóközpont, kaszinó, sportpályák és homokos tengerpartok sorakoznak rajta. Megközelíthető vonattal, busszal, libegővel és gyalog. Van belépő, de csak 1 dollár. Pazar kis hely, és még az esőtől sem kell tartani, mert az épületek közötti terek jó része felett üvegtető figyel. Egy egész napot el lehet szöttyögni a szigeten. Az Universal Filmstúdió élményparkjában filmek díszletei és szereplői között kószálhat és fényképezkedhet az ember (nem olcsó belépőért)....... vagy Egér a Marson stílusú fák tövében édességet majszolhat...... vagy meg lehet nézni a Merlion (Szingapúr jelképe) ikertestvérét...... és dizájner változatát...

  • ... vagy ha épp nem esik az eső, el lehet sétálni a sziget másik végére, ahol a strand található...

  • ... útközben megpihenve a mozaik-kígyó mentén...

  • ... esetleg a mű cseppkőbarlang és mű vízesés környékén "kirándulni".

Jópofa program Sentosa szigete, ha van az embernek egy felesleges fél napja Szingapúri látogatása során. (2014)" forrás


,, Sentosa a szingapúriak Margit-szigete vagy Kopaszi-gátja, és itt van az egyetlen strandolásra is alkalmas partszakasz is - meg se lep, hogy mesterséges, ráadásul import homokkal van felszórva. Mi hétköznap délelőtt mentünk, így még elviselhető volt embertársaink jelenléte és a parton is kaptunk helyet árnyékban.

Egy komplett erőd, az Universal Studios "disneylandje", tengeri akvárium, több kilométeres libegő, Madame Tussaud panoptikum, pillangópark, 4D mozi, a fák lombkorona-szintjén vezetett tanösvény, állatmenhely, több szálloda, kaszinó és minden elképzelhető adrenalinnövelő: 70 méter magasról induló, 500 m hosszú canopy pálya (60 km/h-ra gyorsul fel), 16 méterről szabadesés, fejjel lefelé is menő hullámvasút stb. Csak érdekességképp árak: Universal Studios felnőtt 15 ezer / gyerek 12 ezer Forint, minden más 1 napos kombi jegy felnőtt 17 ezer / gyerek 15 ezer Forint. Egy napba nem fér bele minden látnivaló, de még háromba is nehezen...

Odafelé menet viccesen megállapítottuk, hogy így nézhet ki a pokol, mint ez a sziget egy szép szombat délután / este (elég ha arra sorra gondolok ami a be-, kijutásnál lehet), de persze ízlések és pofonok különböznek :) Szerencsére mindenki megtalálja itt a számítását: az is, aki többedmagával a túladagolt mesterséges szórakoztatás miatt jön ide és az is, aki a nyugodt tengerparti henyélés miatt. . (2016)" forrás


Singapore cable car

Pulau Ubin

Egyéb látnivalók

Helix Bridge

Kriszta fotója

Fotóegyveleg

Nemzeti múzeum - Kriszta fotója

Arab negyed - Kriszta fotója

Waterfront - Kriszta fotója

Kriszta fotói

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Szingapúrba Repülőjegyek Szingapúrba
Olcsó repülőjegyek Szingapúrba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes