ÚTIKRITIKA.HU / Bahama-szigetek

Bahama-szigetek

A bahamai strandokról | Cabbage Beach | Cable Beach | Caves Beach | Love Beach, Jaws Beach, Flipper Beach | Grand Bahama strandjai, Xanadu Beach | Fotóegyveleg

A bahamai strandokról

A turisták többsége vagy Nassau-n vagy a Nassau-i kikötővel szembeni kis szigeten, a Paradise Island-en tölti a nyaralását. Nassau-t és a Paradise Island-et két híd köti össze. Mindkét szigeten találhatók szuper strandok, olyanok is, amelyek nincsenek zsúfolásig tele turistákkal, és a szállodai övezeteken kívül esnek. A Bahamákon a tenger vize csodás kék, kristálytiszta, a homok vakítóan fehér (néhol rózsaszín árnyalatban pompázó) és finom. Vannak kilométereken keresztül elnyúló, vannak kicsi, félholdformájú, magányos strandszakaszok. Mindenki megtalálhatja az elvárásainak, fantáziájának leginkább megfelelő részt. Sokan a mozgalmas partszakaszokat élvezik, főleg, hogy ott mindenféle vízi sportokat lehet űzni. Azok, akik elhagyatott, ugyanakkor csodálatos strandokra vágynak, a kisebb szigetekre kell elmenni, olyanokra, ahol nincsenek turista hordák.

Ilyenek elhagyott, nyugis szigetecskék például:

Paradise Island - Cabbage Beach

A legszebbnek mondott strandok közé tartozik a Paradise Island északi részén fekvő, öt kilométer hosszan elnyúló Cabbage Beach. Ez a strand a nyugati végén lévő, világhírű, mesés Atlantis Hoteltől a keleti végén lévő Snorkeler's Cove-ig terjed. Még az utóbbin túl található néhány kisebb strand.

New Providence - Cable Beach

A New Providence szigeten a legnagyobb és egyben leghíresebb strand a Cable Beach, amely szintén öt kilométer hosszú, és Nassau városközpontjától az északi partokig húzódik. A széles Cable Beach java részén nagy szállodák állnak. Itt nagy a mozgás, sok a zugárus, tehát nem egy nyugis strand.

New Providence - Caves Beach

New Providence nyugati részén 11 kilométer hosszan terpeszkedik el a Caves Beach, egyik végén van Nassau városközpontja, a másik vége közel esik a repülőtérhez.

New Providence - Love Beach, Jaws Beach, Flipper Beach

A Caves Beach-től három kilométerre nyugatra található a Love Beach, ami nagyon jó hely sznorkelezéshez (Sea Garden). New Providence nyugati végében, a szuper gazdagok által kultivált Lyford Cay-nél a Clifton nemzeti parkban bámulatos strandok rejtőzködnek. A park bérelt autóval érhető el a leginkább. A parkolóhelytől két kilométer gyaloglással elképesztően szép strandokat lehet meglátogatni. A Jaws Beach-en és a Flipper Beach-en bizonyosan nem kell tartani fürdőzők tömegétől.

Sean Connery reklámfotó, ami speciel a Lyford Cay-nél készült

Grand Bahama strandjai - Xanadu Beach

Fotóegyveleg

Dunmore Town

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon