ÚTIKRITIKA.HU / Bahama-szigetek


hirdetes

útikritikák


Bahama-szigetek

Repülőjegyek | Szállásválasztás | Vízum | Fotóegyveleg

Repülőjegyek, repülés

Nagyon fontos tudni, hogy amerikai vízumra (ill. ESTA regisztrációra) van szükség, ha a Bahamákra való repülés amerikai légikikötőn keresztül történik.

Szállásválasztás

A Bahamákon a szálláslehetőségek széles köréből lehet választani egyéni ízlés, szempontok és anyagi megfontolások alapján. Az egyik véglet az olyan szuper luxus resort-ok, mint az Atlantis vagy a One&Only Ocean Club a Paradise island-en, a másik véglet a Nassau-i belváros igen szerény garniszállói. A turisták által kevésbé látogatott, úgynevezett külső szigeteken (outer islands) még találhatók kis családi hotelek, vendégházak, nyaralók, apartmanok. Nagy a valószínűsége, hogy az utazó végül a fő turistás helyek, azaz Nassau, Paradise Island és a Grand Bahamas valamelyik hoteljét fogja kiválasztani. A szobaárak bizony drágák, jellemzően 200-300 USD között mozognak per szoba/per éjszaka. A 100 és 150 USD közötti szobákat kínáló hoteleknek bizonyosan vannak negatívumai. Érdemes a Vistától megtudni, hogy mik azok.

Megjegyzés: partnerünk, a Vista Utazási Irodák pártatlan, értékesítési körmondatoktól mentes, objektív szállásértékeléseket és személyre szabott szállásajánlatokat biztosít minden utazónak. Ha a Bahamákra tervezi nyaralását, vegye fel a kapcsolatot velünk az utikritika@utikritika.hu e-mail címen és mi mindent megteszünk, hogy szállásválasztása és utazása a legkellemesebb módon történjen!

Vízum

A magyar külügyminisztérium tájékoztatása szerint a magyar állampolgárok turistaként vízummentesen beléphetnek a Bahama-szigetek területére, ha tartózkodásuk nem haladja meg a 90 napot. Ez a vízummentesség 2009 óta van érvényben és vonatkozik valamennyi Shengen-övezeti ország állampolgáraira.

Egyes magyar nyelvű internetes utazási portálok viszont - feltehetően elavult információk alapján - azt állítják, hogy a Bahama-szigetekre a magyar állampolgároknak vízumra van szüksége, amit be lehet szerezni Nagy-Britannia budapesti nagykövetség konzuli osztályán. Nos, nem kell semmi ilyet beszerezni turista célú utazás esetén.

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon