ÚTIKRITIKA.HU / Érdekes negyedek


hirdetes

útikritikák


Érdekes negyedek

Siam Square| Dusit negyed|Ekkamai|Thonglor| Charoen Krung|Ari| Banglampoo|Phra Khanong |   Khao San Road| Patpong| Pahurat

.

.

Siam Square

Valójában ez egy vásárlós negyed. Nincs tér, senki se keresse. Minden mennyiségben butikok és plázák. Nem egy igazi turista látványosság, ha nem akarunk éppen vásárolgatni. Teljesen nyugatias az egész, nincs sok thai jelleg. Sok a fiatal, akiknek itt járkálni jellemző program. Gyakran vannak mindenféle műsorok, divatbemutatók stb. A hatalmas food court-ban elképesztő választék van kajáldákból. A Siam Square érdekes, mert lehet tanulmányozni a modern Bangkok világát.

"Siam negyed a város, sőt talán az egész ország és térség legmodernebb, nyugati stílusú központja. Könnyen lehet, hogy Ázsiában egészen Hongkongig kellene elmenni, hogy egy ilyen európai /amerikai standardokhoz hasonló negyedet találjunk. Persze azért az ázsiai kultúrát sem tagadhatják le. Bevásárló-központok, irodaépületek, szállodák és lakóházak emelkednek ki az utcák tengeréből, amit körülölel a piacok kígyózó sora. Itt a leggyakoribbak a közlekedési dugók, ez a város új központja (mi a régi óvárosban lakunk). Pont egy-két napos utcazenei fesztiválba csöppentünk, nagyon sok ember volt és a különböző helyeken felállított színpadokon mindenhol előadások voltak. Viszont leginkább csak ázsiai turistákkal volt tele minden, nekik sokkal nagyobb élményt nyújthatnak a nálunk már természetes és megszokott plázák, üzletek, kávézók és fastfoodok, az előadások is mind nekik szóltak. Egyébként érdekes megfigyelni a különböző ázsiai népeket, hogy mennyire különböznek, csak nekünk nem szokott hozzá a szemünk, de minél többet obszerválom őket, annál inkább szembetűnőbb a különbség. De számukra épp olyan egyértelmű lehet, mint nekünk megkülönböztetni a tipikus német, spanyol, román, görög stb. embereket, vagy akár egy déli olaszt egy északi olasztól." (forrás: When we get out - második nap Bangkokban."

Dusit negyed

Ez egy viszonylag modern és turisták által nem frekventált negyed. Nem igazán könnyű a negyed megközelítése tömegközlekedéssel. Taxizni vagy tuktukozni kell. A király a Dusit negyed keleti végén lakik a Chitlada palotában. A palotát nem lehet látogatni, sőt a közelébe se lehet menni, tehát nincs bekukucskálás. Az utcáról lényegében nem is látható a palota, csak szárnyépületek és a kert.

A Dusit negyed fő turista látványossága az Állatkert. Elég jó a műfajában, de messze nem olyan érdekes, mint a szingapúri. A negyedben csak egy hotel van, a The Siam, na de az nagyon menő, saját medencés villákkal.

Ekkamai

A Sukhumvit Roadnak az Ekkamai Bts és a Phrom Phong Bts megállók közötti szakaszán és környékén csomó zöldterület, extravagáns épületek, szuper kávézók, designer boltok. A Bangkokban dolgozó japánok és felső középosztálybeli thaiok élnek, mozognak errefelé. Kellemesebb, kulturáltabb, mint Bangkok számos központi szokványos, átlagos része. Érdemes Bangkoknak ezt az arcélét is látni.

Thonglor

Charoen Krung

Ari

Ez a negyed Bangkok északi részének középső szakaszán található. BTS Skytrain-nel direkt elérhető.

Roppant népszerű, cool negyed, tele kajáldákal, kávézókkal., galériákkal. Életkor alapján teljesen vegyes a hely látogatóköre. A helyiek inkább a középosztályból valók, és sok az expat, azaz a Bangkokban tartósan dolgozó nyugat-európai. Itt ízlésben az eredetiség, találékonyság uralkodik, minden mértéktartóan.  stb.

Banglampoo

Mozgalmas utcák, csodás templomok, rámen shopok, és esténként szuper jazz klubok.

Phra Khanong

Khao San Road

,, Kerüld el a Khao San Roadot! Sok útikönyv még mindig úgy emlegeti a Khao San Roadot, mint a backpackerek bangkoki központját, ahova kötelező ellátogatni. Összesen öt percet töltöttem el ezen az úton, amíg egyszer végigmentem rajta, és elképesztően bóvli helynek találtam, ahol semmi értékes vagy autentikus nem látható és kapható. Ha ezt láttam volna először Bangkokból – mondjuk, ha nem couchsurfölök, hanem a környéken foglalok szállást –, biztos, hogy egy pillanat alatt megutáltam volna Bangkokot. (2019)" forrás

"Update 2022: pontosan így! Felesleges vele időt tölteni. "

Patpong, a vöröslámpás negyed

"Bár Bangkok városában három nagyobb piros lámpás negyed (Nana Plaza, Soi Cowboy és Patpong) is található, a Patpong tehet leginkább arról, hogy a város már jó ideje a prostitúció és a vad éjszakai élet fellegváraként szerepel az emberek fejében. Ezt elsősorban azzal az egyszerű ténnyel érte el, hogy az amerikai turisták (ők kapták fel a helyet először még a hetvenes években) kevesebb, mint ötven dollárért tudtak/tudnak itt egy éjszakás partnerhez jutni.

A három negyed közül a Patpong nemcsak a leghíresebb, hanem a legextrémebb is. A másik két városrész formálisabb mivoltához képest itt a lányok (akik olykor nem is lányok) gyakran láthatók anyaszült meztelenül, és a hagyományos sztriptíz/rúdtánc mellett/helyett egyes testrészeikkel olyan show-műsorokat adnak elő, amelyek után az ember alig hisz a szemének. Patpong negyede két, egymással párhuzamos, rendkívül hosszú utcából áll, ahol egymás hegyén-hátán állnak a gogobárok, ötcsillagos hotelek, diszkók és "hagyományos" bárok, az utcák végén pedig a hamisítás fellegvára áll, egy éjszakai piac, ahol sok tízezer írott CD-ből és DVD-ből válogathatunk, melynek nem kis része természetesen pornográf.

Többféle klub található itt, az egyszerű ismerkedőstől (ahol szinte elhitetik a turistával, hogy ő most ismerkedik, nem pedig egy prostituáltat szed fel) kezdve a rúdtáncoson és a karaokén át egészen a masszázsszalonokig és a pingpongshow-kig (ezt mindenki képzelje el magának), de az mindegyikben közös, hogy mindenhol rendkívül sokan vannak, és mázli kell ahhoz, hogy az ember ülőhelyet találjon. A rendőrségi szabályozás meglehetősen laza, mégiscsak a város egyik legjelentősebb bevételi forrásáról van szó, így sajnos nem ritka, hogy kiskorúak is keverednek a testüket tömegesen áruba bocsátó lányok közé." forrás

Pahurat - Little India (indiai negyed)

Az indiai negyed a kínai negyed közelében található, a Phahurat road-on. Valójában nem egy komolyabb turista attrakció. Eleve kicsit körülményes rátalálni. Nincsenek hindu templomok, hiteles indiai kulturális látványosságok. Csak akkor érdemes itt körülnézni, ha amúgy is arrafelé járunk. Ráadásul a Little India éttermei messze nem olyan színvonalasak, mint Malajziában. Az egyetlen figyelemre méltó hely Little India negyedben a Sampeng nevű piac, ahol van valami kis indiai feeling (illatok, szagok, színek, textíliák, ajándékok, alkatrészek stb.).

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Bangkokba Repülőjegyek Bangkokba
Olcsó repülőjegyek Bangkokba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes