ÚTIKRITIKA.HU / Bangkok


hirdetes

útikritikák


Bangkok

Repülés |Érkezés| Szállás és ajánlott hotelek | Úti okmányok, vízum és vám | Fotóegyveleg

Repülés és repülőjegy

Covid update 2022 ezen a linken

Érkezés

,, Többségünk valószínű a hatalmas nemzetközi repülőtérre, a Suvarnabhumi-ra fog érkezni. Ez Bangkok nagyobbik repülőtere, igazából nem is túl távol a városközponttól. Aki bőröndökkel, csomagokkal érkezik és nem akar cipekedni (és mert amúgy is tudom, hogy nagyon elege van az embernek ha éppen megérkezik valahova és először azt sem tudja merre van arccal:-), azoknak ajánlanám a taxi métert vagy a Grab szolgáltatást.

A taximéternél fontos, hogy nem mondunk igent az első fuvarra - amely számunkra a nyugati országokhoz képest még így is olcsónak tűnhet majd, hanem szépen sorban állunk a taxi standnál és kivárjuk a sorunkat. Persze attól függ hova megy az ember, de 200-400 bahtnál nem szabad többnek lennie, ha eleinte csak a szállásunkra szeretnénk odajutni (és most direkt a belvárossal számoltam).

Aki ismeri a Grab alkalmazást, annak újat talán nem mondok - nagyszerűen működik Bangkokban is. Alkalmazást még otthon ajánlatos letölteni, majd érkezés után azonnal hívni a fuvart. Általában korrektül dolgoznak (bár 30-40 bahttal drágább szokott lenni, mint a taxi méter), az előre látott fix árat fogod fizetni a fuvarod végén is, tudnak gps-t használni és nem próbálnak átverni az utad végén, hogy mondjuk "bocsi, nincs apróm és nem tudok visszaadni" (ezt nagyon szeretik eljátszani a thai taxisofőrök..)
A tömegközlekedés legegyszerűbb módja a skytrain lenne, ami magyarul a bangkoki magasvasút (BTS). Reptérről közvetlenül a City Line-nal kell Phaya Thai megállóig el vonatozni, majd onnan váltani a két BTS line egyikére (ez vagy a Sukhumvit vagy a Silom line lesz - ugye attól függően, hogy mi a végállomásunk). Ez a művelet mindössze 70-80 baht körül lenne. (2018)" forrás

Szállás és ajánlott hotelek

Kiválasztási szempontok

Legfontosabb: a metro közelsége.

Hotelválasztás városnegyed alapján - útmutató itt - ajánlott link

,, Ekkora metropolisz hallatán gondolom azzal mindenki tisztában van, hogy a szálláslehetőségek tárháza határtalan és végtelen. Nagyon sokféle szállás közül válogathatunk. Én nem sorolnám magam a 'hátizsákosok' közé, mert nem úgy utazom ha utazom, de nem is a Four Seasons-ben szállok meg minden alkalommal. Egyedül utazóknak ajánlanám a hosteleket és vendégházakat, ahol remekül lehet ismerkedni és szinte soha nincs egyedül az ember. Aztán persze vannak a hotelek (drágák és kevésbé drágák) - én megmondom őszintén legtöbbször sajnos nem voltam elégedett a hotellel Bangkokban, ahol megszálltam, mert valamivel mindig akadt valami probléma. Hozzá kell tennem azt is, hogy aki innen a nyugati országokból utazik és ehhez a standardhoz szokott, annak egy thaiföldi 4-5 csillagos szálloda kb. itthoni 2-3 csillagosnak fog megfelelni (és azért is tudom miről beszélek, mert volt alkalmam 3 és 5 csillagosban is dolgozni).

Őszinte leszek, én majdnem mindig az Airbnb-t használom és használtam. Remek, egész apartmanokat lehet kibérelni, amelyek mindig tiszták, naprakészek, pofonegyszerűen megy a be-és kicsekkolás, mindezért van egy szobád, nappali, a fürdő és konyha - legtöbbször terasszal, tetőtéren közös használatú úszómedencével és fitnesz teremmel. Ja és teljesen egyedül vagy (igen, még törölközőt, kávéfőzőt, vizet, vízforralót is biztosítanak, mint a legtöbb hotelben). Ezek az apartmanok az úgynevezett 'condominium'-okban találhatóak, magyarra körülbelül társasháznak fordítanám, Ázsiában nagyon népszerű.

Az, hogy szállásunkat hol foglaljuk, nagyban függ attól, hogy milyen vakációzást terveztünk - pihenés, állandóan menős városnézés, közelebb és élénk legyen az éjszakai élet, esetleg jó lesz az Óváros is. Ez megint csak emberfüggő, az én kedvenc városrészeim szállás szempontjából (3-5 napos városnézéssel) Silom, Sathorn, a Kínai Negyed környéke és Asoke lenne. Mindig azt mondom, hogy ha az ember először jár Bangkokban, akkor állati fontos, hogy gyalogos távolságon belül legyen tömegközlekedés. Itt megint csak jönnék azzal, hogy ez is emberfüggő, mivel nekem a 2 km még simán belefér a gyalogos távolságba, míg más (főleg az ázsiaiak) szinte sosem gyalogolnak és 200 méter megtétele után már nagyon fáradtak, mert nincs egy klímás helyiség és baromi meleg van. Szállásom mindenképpen úgy intézném, hogy BTS (skytrain, magasvasút) vagy MRT (metró, földalatti) megálló közelében legyen. (2018)" forrásElfoglaltuk új szálláshelyünket, amihez ezúttal a Silom negyedet választottuk. Itt található a hírhedt éjszakai piac és piroslámpás körzet, a Patpong is. Ezt, az akkor még külvárosi a területet a múlt század közepén egy kínai kereskedő vásárolta meg azzal, hogy piacot alakítson ki. A város terjeszkedése folytán központi elhelyezkedésűvé vált, ezért kedvelt lett a külföldi turisták körében is. Emlékeszem, a kétezres évek elején itt lehetett beszerezni legolcsóbban a more original svájci órákat és francia luxustáskákat. Akkoriban nem tudtam végigmenni az utcán úgy, hogy ne lépjen oda hozzám egy kerítő, aki leporellóból kínálgatta a filigrán thai szépségeket ideiglenes, vagy végleges (ez csak ár kérdése) használatra. Most is van néhány súlyos nudi-bár és a piaci pultokból is megmaradt néhány, de kuncsaft már alig lézengett a környéken. Siralmas volt látni az átalakulást, ami globálisan is tapasztalható, hogy a vásárlók többsége a csillogó plázákat részesíti előnyben. (2023) forrás

Úti okmányok, vízum és vám

Vízum

  • A 30 napot nem meghaladó, turista célú látogatások esetén a magyar állampolgároknak nincs szüksége vízumra a belépéshez.
  • Amennyiben valaki nem légi határátkeléssel lép az ország területére, úgy 15 napig tartózkodhat ott vízummentesen.
  • A vízummentesség szükség esetén jó indokkal meghosszabbítható további 7 napra (pl.: kórházi kezelés, stb. - turista célra hosszabbítás nem kérhető!).

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Bangkokba Repülőjegyek Bangkokba
Olcsó repülőjegyek Bangkokba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes