ÚTIKRITIKA.HU / Bangkoki templomok (wat-ok)

Bangkoki templomok (wat-ok)

Bangkok Wat

Wat Arun| Wat Phra Chetuphon|Pathum Wanaram templom| Fotóegyveleg

.

Wat Arun, a nagy kedvencünk - Kriszta fotója

Wat Arun

Meseszép. A Királyi Palotával, hajózással kombinálva érdemes megnézni. A helyieknek ingyenes, ezért ne menjünk hétvégén és nemzeti ünnepeken se.

A külföldinek 100.- baht/fő/belépés. Az árban egy kis palack ásványvíz is benne foglaltatik. Mindenki jobban jár, ha ezt megissza, a templomban nagyon süt a nap, nincs árnyék, folyadékpótlás pedig, kell.

.

Kriszta fotója

" Messze nem volt üres, sok volt a helyi látogató, iskolások is. De farangból összesen négyet láttunk. Plusz mi ketten. Furcsa volt. (Kriszta, 2022. februárban, full Covid-érában)"

Hová tűnt Vili? Kriszta fotói

"A Khaosan Road és a Királyi palota egy fél órás sétára van egymástól, és ezt kétszer tettük meg, ekkorra már eléggé fáradtak voltunk, főleg hogy az utcai árustól vett tésztát is az utcán kellett megennünk hisz se asztal se szék nem volt ott. Már alig bírtuk magunkat elvonszolni a még messzebb eső kikötőhöz, ahol 3 baht-ért (24 forint) átkelhettünk a túlpartra, hogy megtekinthessük a híres és Bangkok top 10 látványossága közé tartozó Wat Arun templomot. Ez egy meseszép templom, ennek a tetejére fel is másztunk, de olyan meredek lépcsők vezettek fel, mintha egy létrán másznék. Olyan nagyot kellett lépni a lépcsőfokok között, hogy nem tudtam, hogy fogok lejönni egyáltalán, de mindenkit megnyugtatok, ügyes okos kislány voltam és élve lejutottam!! :D Mivel Bangkok nem túl dombos, innen tudtuk kicsit megtekinteni fentről Bangkokot, és nem mellesleg kicsit hajókáztunk is 3 bahtért!!!! " forrás

Kriszta fotói

Wat Phra Chetuphon (Wat Pho)

Egyike a leglátogatottabb bangkoki templomoknak. A Királyi Palota közelsége és a Nagy Fekvő Buddha miatt. A Palotával és a Wat Arun-nal szokták összekötni a meglátogatását. Ez a három együtt egy teljes napot simán igénybe vevő kirándulás. Nagyon el lehet fáradni a tűző napon a gyaloglástól. Fontos a folyadékpótlás, az esernyő és a kényelmes cipő megléte. 

Kriszta fotói

Itt található Thaiföld legnagyobb Fekvő Buddhája. A 46 méter hosszú teljes egészében aranyozott Buddha nagyon impozáns látvány.  Roppantul nagy, de sajnos kevésbé fotogén. Beszorult szegény a fölé épített templomba. A templom együttes története a 16. századra nyúlik vissza. A Fekvő Buddha 1848-ban került a helyére.

Kriszta fotója

Működő templom, ezért a látogatónak tisztelnie kell az ott imádkozó híveket. Nincs kiabálás, lökdösődés, dohányzás. Szigorúan veszik az öltözködési kódot is, sem a vállak, sem a térdek nem látszódhatnak. Természetesen bérelhető ruhákban nincs hiány, de egy nagy kendő is megteszi. A szentélyekbe cipőben nem szabad belépni.

A belépőjegy 200.- baht külföldieknek. Itt is jár vele egy üveg ásványvíz, aminek az elfogyasztása erősen ajánlott.

Kriszta fotói

Pathum Wanaram templom

Lenyűgöző ez a 19 század közepén épült templom, ami valósággal úszik az aranyban. A thai királyi család számos tagját temették el itt. A múzeum a Pathmmu Wan nevű modern negyedben található, a Siam paragon és a Central World bevásárlóközpontok között, közel a Sziám térhez. Arrafelé úgyis szokott járni a turista. A templom nagyon kontrasztos a környék szuper-modern épületeinek miliőjében. Emiatt is izgalmas. A templom fás környezetében jó valami kis frissebb levegőt szippantani és élvezni a nyugalmat. Szépek a templom belső falain a hajdani thai életet ábrázoló falfestmények. Ha szerencsések vagyunk, láthatunk helyieket, szerzeteseket ott meditálni. Szóba is lehet állni a szerzetesekkel. Kissé tudnak angolul, ha nagyon akarnak.

Fotóegyveleg

Wat Arun - Kriszta fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Bangkokba Repülőjegyek Bangkokba
Olcsó repülőjegyek Bangkokba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS