ÚTIKRITIKA.HU / Érdekes berlini negyedek


hirdetes

útikritikák


Érdekes berlini negyedek

Prenzlauerberg|Bergmankiez|Wrangelkiez| Simon-Dach-Kiez|Wedding|Nikolaiviertel| Alt-Treptow| Treptow-Köpenick|Gräfekiez|Neukölln|Rixdorf|Steglitz-Zehlendorf |Tempelhof-Schöneberg |Reinickendorf |Spandau|Pankow|Lichtenberg|

Friedrichshain negyed - Holzmarktstrasse 25. - l. a. fotója

Ennek az aloldalnak a szerkesztése folyamatban van. Kérünk némi türelmet. Néhány ismertebb negyedről a Látnivalók aloldalon már lehet olvasni.

Prenzlauerberg

Prenzlauer Berg egy körzet Berlinben, amely a város központjától keletre található. Az egykori munkásszállók és gyárak negyedéből ma divatos és keresett területté vált, tele kávézókkal, éttermekkel, boltokkal, galériákkal és piacokkal. A körzetben található az egykori kelet-német állambiztonsági szolgálat (Stasi) székháza, amely ma múzeumként funkcionál, valamint a Mauerpark, amely híres vasárnapi kirakodóvásáráról és a hozzá kapcsolódó szabadtéri koncertekről. A Prenzlauer Bergben található a Kulturbrauerei is, amely egy egykori sörgyár területén létrehozott kulturális központ, amelyben számos étterem, bár, mozi, színház és klub működik.

Bergmannkiez

A Bergmannkiez negyed a Neukölln kerületben található. Az egykori munkásszállókból és ipari területekből kialakított negyed ma dinamikus, multikulturális közösségek otthona. Az utcák tele vannak kávézókkal, éttermekkel, bárokkal és kisboltokkal. A Bergmannstrasse a fő sétálóutcája, ahol számos étterem, kávézó és bolt található. A Bergmannkiez a turisták és helyiek körében is népszerű helyszín a nyüzsgő hangulat és a sokszínű kulturális ajánlatok miatt.

Wrangelkiez

Wrangelkiez Berlin Friedrichshain negyedében található, a Spree folyó és a Görlitzer Park között. Ez egy élénk és sokszínű környék, tele kávézókkal, bárokkal, boltokkal és éttermekkel. Az utcák színes házakkal vannak tele, és a környéknek az alternatív, művészeti és punk szcénák központjaként van híre. A környék különösen éjszaka totálisan megtelik élettel, és sok helyen van utcabuli és zenei előadások. Az egyik legnépszerűbb hely a környéken a Wrangelkiez központi tére, a Görlitzer Parkkal határos Görlitzer Bahnhof.

l. a. fotója

Simon-Dach-Kiez

Simon-Dach-Kiez egy népszerű és élénk környék. Az ilyen típusú negyedeket gyakran "kiez"-nek neveznek, és általában fiatalok, művészek és kreatív szakemberek köreiben népszerűek.

Simon-Dach-Kiez a Friedrichshain kerület része, és középpontjában a Simon-Dach utca áll. Ez a terület híres a pezsgő éjszakai életéről, a bárokról, éttermekről, kávézókról és klubokról.

A Simon-Dach-Kiez tele van vendéglátóhelyekkel, alternatív butikokkal, vintage boltokkal, antikváriumokkal és egyedi dizájnerek által fémjelzett üzletekkel. Emellett a negyed közelében található a Boxhagener Platz nevű piac, ahol a hétvégén gyakran vásárokat rendeznek.

A környéken sok szórakozási lehetőség is van. A Simon-Dach-Kiezben található klubokban és bárokban változatos zenei stílusok hallhatók, és  éjszakába nyúlóan megy a buli.

s. cs. fotója

Wedding

Wedding egy kulturálisan sokszínű és vibráló negyed a város északi részén, a Mitte kerületen belül. Wedding erősen multikulturális, azaz sok, különböző kulturális háttérrel rendelkező közösség él ott, vagy jár oda. Ez a sokszínűség kihat az éttermek, kávézók és üzletek választékára is. A negyedben megtalálhatók vietnami, török, arab és más nemzetközi konyhák, valamint helyi kocsmák és bárok.

A negyedben több kulturális helyszín is található. Például a Gerichtstraße utcában található az "Uferstudios", egy tánc- és művészeti központ. Ezenkívül a Weddingben található a "Panke" nevű művészeti és kulturális központ, ahol koncertek, kiállítások és más események zajlanak.

A negyedet az építészeti sokszínűség is jellemzi. A régi és új épületek keverednek, ami egyedi atmoszférát kölcsönöz a negyednek. A közeli "Reinickendorfer Straße" például a szecessziós stílusú épületeiről ismert.

Nikolaiviertel

Nikolaiviertel egy történelmi negyed Berlinbe. Ez az egyik legősibb része a városnak, és a középkori Berlin alapításának helyszíne. A negyed a Mitte kerületben található, közel a Spree folyóhoz és a Berlini Katedrálishoz.

Nikolaiviertelnek egyedülálló az atmoszférája, valósággal visszarepít a középkori Berlin hangulatába. Az utcák és épületek között sétálva megcsodálhatjuk a tradicionális német építészeti stílusokat. A negyedben található Nikolaikirche (Szent Miklós-templom) a város legrégebbi temploma, amelyet a 13. században építettek. Ez egy népszerű turisztikai látványosság és gyakran látogatott hely a történelem iránt érdeklődők számára.

A Nikolaiviertelszámos éttermet, kávézót és kézműves üzletet kínál, ahol megkóstolhatjuka német konyha specialitásait, vásárolhatunk helyi kézműves termékeket és ajándékokat.

A Nikolaiviertelben megtalálható a Berlini Múzeum, amely a város történetét és kultúráját mutatja be interaktív kiállításokon keresztül.

g. m. fotója

Alt-Treptow

Treptow-Köpenick

Gräfekiez

Neukölln

Rixdorf

Steglitz-Zehlendorf

Tempelhof-Schöneberg

Reinickendorf

Spandau

R. Ili fotója

,, Spandau Berlin legnyugatabbi részén található, egy helyi mértékkel régies hangulatú, csendes városrész. Főként nyugdíjasok lakják, akikre az utcákon cirkáló készenléti orvosok vigyáznak. Szombat lévén épp vásár volt, a főtéren pedig egy korosodó zenészekből álló rockzenekar szórakoztatta a napozóágyakon söröző közönséget. (2013)" forrás

Pamkow

Lichtenberg

m. f. fotója

Fotóegyveleg

Friedrichshain-Kreuzberg városrész - Simon-Dach-Straße - l. a. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon