ÚTIKRITIKA.HU / Berlin


hirdetes

útikritikák


Berlin

Repülőjegy | Szállásválasztás | Ajánlott hotelek | Úti okmányok | Fotóegyveleg

Frierichshain - Das DDR Design Hostel - Endékásan berendezett hostel - l. a. fotója

.

.

Repülőjegy és repülés

Budapestről Berlinbe a Wizzair, a Ryanair, az Easyjet és az Eurowings járataival tudunk utazni. A menetidő 1.5 óra. A Lufthansa közvetlen berlini járata megszűnt. Ezen a linken találja a legjobb lehetőségeket berlini repülőjegy vásárlására.

Természetesen megoldható a kijutás autóval, vonattal vagy busszal is. Kinek-kinek pénztárcája és rendelkezésre álló ideje függvényében. Ezen a linken érdemes a különböző lehetőségeket összehasonlítani.

Bejutás a repülőtérről a városba

Berlin legforgalmasabb repülőtere aTegel kb. 8 km-re található a várostól. A második legfontosabb repülőtér a Schönefeld. Legkönnyebben busszal juthatunk be a központba, a 109 és a 128-as autóbusz 2 EUR-ért elvisz minket a városba. A menetidő 30-45 perc. A TXL Flughafen járata 10 percenként közlekedik Tegel és Alexanderplatz között.

Taxival a Banhof Zoo-ig kb. 18 EUR áron, a város keleti részéhez az Alexanderplatz-hoz kb. 22 EUR áron juthatunk el a repülőtérről. Lehetőség van előre rendelt transzferre ezen a linken, ahol már az utazás előtt le lehet foglalni a transzfert, fixálni az árat, az utasok, csomagok számát stb.

,, Őszintén szólva azért is szerettem volna kirepülni Berlinbe, hogy megnézzem a nem régiben átadott új csoda repülőteret a Willy Brandt-ot. Hát a hatalmas két Terminálos légikikötő úgy tűnt olyan lesz mint a Luca széke azaz soha nem készül el. Tágas terek jellemzik ugyan és valóban minőségi anyagokat öltek szemmel láthatóan az épületbe de a préri közepén lévő Brandenburg Airportnak még idő kell amíg belakják az utazók...nem egy Frankfurti vagy Müncheni érzés..
Tudtad? Én azt hittem az új repülőtérrel Tempelhof és Tegel után a csoda szocreál Schönefeld is a múlté lesz. De nem. Átkeresztelték 5-ös Terminálra de jelenleg utasokat nem fogad. Félő Ferihegy 1 sorsára jut... (Ata, 2021)

Szállásválasztás

Németországban általában, és így Berlinben is érvényes az, hogy a kétágyas szobákban (Doppelzimmer) két külön ágyból tolják össze a nagyágyat, nagyon ritka a franciaágy. Előfordul, bár ritkán, hogy a szálloda per fő árat ad meg. Tanácsos figyelni erre az internetes foglalásnál. A profi utazási irodás pedig úgyis felhívja a figyelmet az ilyesmire. Berlinben egyre inkább szaporodnak a divatos design szállodák, ahol nagy hangsúlyt helyeznek az egyedi belső építészetre, az ötletes díszítésekre (pl. Art Hotels vagy Small Design Hotels). Sokan bérelnek hotel helyett lakást. Néhány éjszakára is vannak kiadó apartmanok. Jelentős események (pl. berlini marathon) vagy nagy kongresszusok idején nehéz Berlinben szabad szobát találni 2 csillag felett. Aki stílusos, nappal is kellemes légkörű környezetben akar megszállni, annak érdemes Schöneberg, Friedrichshain vagy Prenzlauer Berg negyedekben lévő szállodát választani. A szórakozóhelyek közelsége miatt a Mitte negyed szállodái is kelendőek, de napközben a Mitte talán kevésbé hangulatos, mint este, éjszaka.

"Ha a klasszikus turista látványosságok érdekelnek valakit, akkor érdemes a Mitteben, annak is a Brandenburgi kapu felé eső részében lakni, hogy gyalog kényelmesen el tudjon menni mindenhová, ami érdekli. Ha inkább a múzeumok, akkor a Hackescher Markt környékét javasolom – akkor is, ha egyedi ruhákat, cipőket keres valaki, valamint a sok étterem miatt is. Ha esetleg az éjszakai élet érdekel valakit, akkor Friedrichshain, ha a klasszikus divat, kávézók, irodalom akkor Nyugat-Berlin Kurfürstendamm környéke. Kreuzberg alternativ és helyenként nagyon török, de ott van a legtöbb Michelin csillagos étterem, mint a Hartmann´s, Horváth, stb. A szállás közel legyen vagy egy S-Bahn vagy U-Bahn megállóhoz. A legtöbben valószínűleg a Schönefeld reptérre érkeznek, ahonnan az S-Bahnnal egyszerűen be lehet jutni a városba. Olcsó húsnak nem mindig híg a leve, iszonyatos a konkurencia. Az ember fia/lánya úgyis csak aludni jár oda, nem érdemes vagyonokat kifizetni egy szobáért. Vannak a youth hosteleknek is egy- vagy kétagyas szobáik, (Circus) ill. tudom javasolni a Motel One-t is." (Ági, 2012)

Ajánlott hotelek

  • 2 csillag:
  • 3 csillag:
  • 4 csillag:
    • Ramada Plaza Berlin City Centre

Berlini hotelek foglalása - hotelscombined.com

Úti okmányok

Magyar állampolgároknak vízumra köztudottan nincs szükség. A beutazáshoz, tartózkodáshoz szükséges vagy a magyar személyazonosító igazolvány (bármely a négy típus közül), vagy az érvényes útlevél. Ha a magyar állampolgárságú kiskorú nem a szüleivel, vagy szülőinek egyikével utazik, hanem más kísérővel, akkor ajánlatos, hogy a szülők két tanú előtt aláírt, írásos meghatalmazásban nyilatkozzanak a gyermek külföldre utazásának engedélyezéséről.

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon