ÚTIKRITIKA.HU / Bhután


hirdetes
útikritikák


Bhután

Egészség | Közlekedés | Étkezés | Pénzváltás | Vásárlás | KözbiztonságMagyar külképviselet | Egyéb hasznos információk | Fotóegyveleg

Egészség

A fővároson kívül csak alapvető orvosi ellátás biztosított, emiatt a megfelelő utasbiztosítás nagyon is szükséges. A kötelező védőoltásokról érdeklődjön a Nemzetközi Oltóközpontnál.

Közlekedés

Bhutánban nincs belső repülőjárat és vasúti forgalom sincs.

Étkezés

Bhutánban nem dívik a borravalózás.

"A bhutáni konyhát az erős paprika uralja, amit gyakorlatilag korlátlan mennyiségben használnak. A nyers csípős paprika az étlapjukon alapzöldségként, és nem fűszerként szerepel. Képzeljünk el pl. egy túros tésztát, ám tészta helyett szeletelt erős paprikát használnak! - ez az "ema-datshi" nevű nemzeti eledelük. Ezen kívül nagyon sok rizst esznek, napjában háromszor is. A külföldiek a fővárosban és néhány más helyen természetesen egyéb menükből is válogathatnak, de a legtöbb helyen bizony éhen marad az utazó, aki nem bírja a csípőset, és nem szereti a rizst. Mindezek ellenére nagyon finom a bhutáni konyha!" forrás

Pénzváltás

Vásárlás

Közbiztonság

A biztonsági helyzet a Bhutáni Királyságban jó, a beutazás és tartózkodás a biztonsági szempontból kockázatot nem jelent. Minimális a terrorfenyegetettség veszélye, ésszerű óvatosság és körültekintés ajánlott. Ennek ellenére nem kizártak a leginkább külföldiek által látogatott nyilvános helyeken elkövetett támadások.

Magyar külképviselet

Bhutánban nincs semmiféle magyar külképviselet. A legközelebbi magyar nagykövetség az indiai fővárosban, Új-Delhiben van.

Egyéb hasznos információk

  1. Bhutánban a környezetvédelmi szabályok annyira drákóiak, hogy életfogytiglani börtönnel sújtják azt, aki megöl egy nagyon veszélyeztetett és a helyi kultúrában szent állatnak számító madarat: a feketenyakú darut (grus nigricollis).
  2. A kábítószer kereskedelem, a kábítószer birtoklása, használata szigorú büntetést von maga után; hosszú börtönbüntetéssel és súlyos pénzbírsággal jár.
  3. A dohánytermékekkel való kereskedés tilos Bhutánban. Az országba 200 szál cigaretta vihető be, a pénzforgalmi adó- és behozatali vám 200%-os. A dohány-csempészet akár 3 év börtönbüntetéssel is járhat. Tilos a dohányzás a szállodákban, éttermekben és bárokban.
  4. Személyi számítógépek, mobiltelefonok, kamerák vagy bármilyen más elektronikus eszköz bevitelét az országba belépéskor regisztrálni szükséges a határátkelőhelyen. Az országból történő régiségek kivitelét szigorúan ellenőrzik.

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon