ÚTIKRITIKA.HU / Hongkong


hirdetes
Hongkong

útikritikák


Hongkong

Repülőjegy | Szállás | Úti okmányok

Repülőjegy és repülés

Több légitársaság repül Hong Kongba Budapestről egy átszállással. Érdemes laposan tájékozódni és előre foglalni időben. Már 246000.- forinttól elérhető a legolcsóbb repülőjegy Hong Kongba.

Érdemes megfontolni az Austrian Airlines közvetlen járatán repülést Bécsből! Nyáron heti ötször, 17:45-kor indul Bécsből és száll le Hongkongban helyi idő szerint 11:10-kor, vissza 13:15-kor száll fel, 19:15-kor érkezik. Télen heti négyszer bécsi indulás 13:40-kor, érkezés másnap 08:05-kor, vissza 11:00-kor, leszállás aznap 16:15-kor.  

"Hong Kongba nagyon sokféle úton repülhetünk, akár Budapestről, akár Bécsből szeretnénk indulni. Közvetlen járat híján, átszállásos lehetőségek közül válogathatunk. Kedvező árakat szokott kínálni a Finnair helsinki átszállással, korrekt ár korrekt légitársaság. Ha valaki az ázsiai kényelmet részesíti előnyben, választhatja a Cathay Pacific-et, amivel Dohán keresztül juthatunk el Hong Kongba. A British Airways londoni átszállása is lehet alternatíva, viszont nagy reptérre készüljön az utazó és válasszon hosszabb csatlakozási időt, nehogy lekésse a következő gépet Hong Kong felé. A kedvező árú repülőjegyekre vadászók kedvence az Aeroflot, aminek gyakran nagyon jó áraival lehet találkozni számos ázsiai desztináció esetében. Átszállási helyük Moszkva, ahol amennyiben a magyar állampolgár nem hagyja el a tranzit területét, nem kell vízumot igényelnie, hisz csak átszáll. Amszterdami átszállással KLM-mel, párizsi átszállással Air France-ot lehet választani. A Lufthansa hozza a szokásos formáját, megbízható légitársaság, müncheni vagy frankfurti átszállással közepesen drága áron juthatnak el vele Hong Kongba, a megszokott dolgokat kedvelő utasok. Bécsi indulással az előbbiekben említett légitársaságok szintén elérhetőek, viszont mellettük még meg kell említeni az Emirates légitársaságot is, ami dubai átszállással repít el minket végcélunkhoz kényelmes, minőségi járatain kellemes kiszolgálás mellett nem túl olcsó áron. Persze a minőséget mindig meg kell fizetni!" (Sz.Ági, repülőjegy szakértő,)


"Egyik legkedvencebb légitársaságunk a Cathay Pacific, Hongkong saját légitársasága. Minden egyes utas elragadtatással beszél róla! Sajnos sem Bp-ről, sem Bécsből nem repülnek közvetlenül Hong Kong-ba. Londoni, amszterdami és frankfurti átszállással lehet velük utazni. Az átszállási idő Londonban nagyon jó, úgy 2 és fél óra az odaúton, de akár azt is meg lehet csinálni, hogy reggel elutazunk Londonba, kimegyünk a városba, mert hát mégis csak Londonban vagyunk, és az este 22:00 órás járattal tovább utazunk Hong Kong-ba. Ugyanis Londonból napi 5 járat közlekedik Hong Kong-ba, szóval van választási lehetőség. A londoni átszállás nagy előnye az is, hogy ha az indulás napja még munkanap, akkor a 18:15-ös londoni járattal is el lehet repülni Budapestről, így nem kell szabadságot kivenni arra a napra. Amszterdamban, Frankfurtban 3-4 órás csatlakozási időkkel lehet utazni, reggel kell elindulni Bp-ről.

Visszaúton számítsunk rá, hogy éjfél körül indulnak a járatok Európába, tehát az utolsó napot tervezhetjük jó hosszúra. Igaz, a szállodai szobát már dél körül el kell hagyni, de a bőröndjeinket ott hagyhatjuk a csomagszobában, és lehet még bolyongani a városban. A Cathay Pacific-hez hozzáteszem Ausztráliára vonatkozóan, hogy Hong Kong átszállással repülnek Brisbane-be, Melbourne-be, Sydney-be, Perth-be, és ami a legjobb, hogy a légitársaság ad ingyenes belső szakaszt, tehát meg lehet csinálni, hogy az utas elindul Bp-ről, Hong Kongban megáll 1-2 napra, elrepül Brisbane-be, majd onnan Qantas járattal Melbourne-be és onnan indul haza - természetesen ismét hong kongi átszállással. Visszaúton egyébként mindhárom átszállási ponton 2-3 óra a csatlakozás, de be lehet iktatni itt is egy városnézést, pl. Amszterdamban, ahová reggel 7-re megérkezik a járat. Budapestre több közvetlen KLM járat is repül, így akár az este 9 órásra is foglalhatunk helyet, és miénk az egész nap Amszterdamban, ami elég kicsi város ahhoz, hogy egy kellemes napot sétálva eltöltsünk itt. Hong Kong-ba egyébként nagyon jó áron repül az Aeroflot, odaúton mindössze 3,5 órás, visszaúton 1,5 órás csatlakozással (moszkvai átszállás), valamint a Turkish Airlines, esti indulással Bp-ről, 2 órás átszállási idővel Isztambulban. És vannak természetesen a nagyok, a Lufthansa, KLM, Air France, utóbbi kettő újabban gyakran hirdet akciós jegyeket, érdemes figyelni. (2014. február)" forrásunk a repülőjegyek szakértője


"A Cathay járatán mindenkinek saját monitorja van, még a marhavagon osztályon is, negyedévente frissülő mozifilm kínálattal, elég jó, végig is néztem jó pár filmet. Olyan hármat kényelmesen végig lehet zúzni egy ilyen utazás alatt. Át lehet kapcsolni térképre is, sőt, a gépen hazafelé volt külső kamera. Mondanom sem kell, hogy azt bámultam fel és leszálláskor is, hatalmas élmény ilyet először látni. Mivel Hong Kongból ottani idő szerint 04:00-kor indultunk el és arra haladtunk, amerre a nap felkelt, első körben egyszer csak kivilágosodott, aztán végig a nappal együtt zúztunk." forrás

Mivel a belső óra 24 órásnál hosszabb ritmusú, és nyugat felé repülve lerövidülnek a napok, ezért a jetlag nem a repülőút hosszától, hanem kizárólag a kelet-nyugati irányban megtett távolságtól függ

A repülőtérről legegyszerűbb az Airport Express line-nal bemenni, 30-40 percenként  ját, az MTR része, de külön jegyet kell rá venni, a sima vonaljegy nem elég. A kocsik tiszták, a menetrendet pontosan betartják, remekül működő szolgáltatásról van szó. Létezik ezen kívül még buszos transzfer, kevésbé kényelmesen lehet bejutni vele. Annak, aki taxival menne, ajánlott azt előre lefoglalni, így az ára némileg kedvezőbb.

Szállás

Hong Kongról köztudomású, hogy a kis alapterület miatt a szállások és a lakások is nagyon drágák. Érdemes előre körülnézni. Bár nagyon kellemes a központban lakni, egy jókor történt jó foglalással sok pénzt tudunk megfogni. Ezen a linken érdemes nézelődni. Igen, sajnos az árak valóban ilyen magasak még az olcsó kategóriában is. Alapvetően fontos: metró mellett kell lakni.

"Megérkezek a célomhoz, a kikötőtől mindössze pár száz méterre található Chungking Mansions épület-labirintushoz. A hong kongi szállások - mint maga a város - nagyon szélsőségesek, vagy piszok gazdagnak kell lenni, vagy hátizsákos turistának. Én ez utóbbi csoporthoz tartozom, így választottam ezt a szálláslehetőséget. Chungking Mansions valójában egy legális és illegális bevándorlókat tömörítő épület, vannak itt pakisztáni, indiai, nigériai, kínai, és az ég tudja még, hogy milyen nemzetiségű étkezde tulajok, hostel szoba bérbeadók, kacatokat árulók. Az épület homlokzatát nemrég felújították, a csúf és kopott külső modern, neoncsíkokkal díszített felületet kapott, de a belső tér nem változott. Az éjszaka közepén ledér hölgyek kínálják a bejáratnál a bájaikat, néhány méterrel odébb a kerítőik rágóznak unott arccal." (E. O.)


,, A központi fekvésű szállodák szobaára igen magas. A szobák még 4*-os kategóriában is picik, az ágy mellett alig marad talpalatnyi hely. A standard szobák nemritkán ablak vagy kilátás nélküliek. A lakásbérletben gondolkodók egy 40 nm-es, belvárosi lakásra havi kb. 20 000 dollárral, míg annak megvétele esetén 6-8 millió hongkongi dollárral számoljanak! Olyan kevés a beépíthető terület, hogy akár 60 nm területű alapra is képesek 20 emeletes toronyházat emelni. (N. K., 2018)

Úti okmányok

Hong Kongba látogatáshoz NINCS szükség vízumra!

Jóllehet a Kínai Népköztársaság a magyar állampolgárok számára vízumköteles, Hong Kongra külön megállapodás van érvényben. Ennek alapján a magyar állampolgárok 90 napot nem meghaladó tartózkodás esetén vízum kötelezettsége nélkül látogathatnak Hong Kongba és Makaóba. Az útlevélnek a beutazástól számított 3 hónapig érvényesnek kell lennie. A külön megállapodás abból adódik, hogy Hong Kong és Makaó ugyan a Kínai Népköztársasághoz tartozik, de különleges igazgatási területként. Ez azt jelenti, hogy e két terület jogrendje bizonyos vonatkozásokban eltér a Kínai Népköztársaság jogrendjétől. Hong Kong és Makaó sajátos helyzetét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a két területről Kína egyéb területére lépve határellenőrzésnek megfelelő idegenrendészeti kontroll alá vetik a külföldieket.

Szerencsére most már Hong Kongban is va magyar főkonzulátus, amihez nem csak Hong Kong hanem Makaó is tartozik.

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Hongkongba Repülőjegyek Hongkongba
Olcsó repülőjegyek Hongkongba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes