ÚTIKRITIKA.HU / Programajánlatok


hirdetes

útikritikák


Programajánlatok

Fedezd fel az ezerarcú Macedónia legszebb helyeit egy különleges utazás során: kristálytiszta tó, gyönyörű tájak, rendkívüli történelem és finom ételek is várnak a résztvevőkre.
➡️ Az utazás kulcsszavakban:
- Vevcsani: a kétezer fős köztársaság
- A kristálytiszta Ohridi-tó és ezeréves történelme
- Bitola, a konzulátusok városa
- Heraclea római kori város romjai
- Krusevo: gyönyörű hegyi város, ami 56-os magyar menekülteket fogadott be
- Macedón borvidék: ébredtél már kilátással borszőlőkre?
- Szkopje két arca, Öreg bazár és a hatalmas épületek, szobrok
Az utazás során Macedónia legszebb helyeit nézheted meg, mely során lesznek városnézések, természeti látnivalók, történelem és gasztronómia is. Megnézheted a gyönyörű Ohrid városát, megismerve a macedón történelmet és számos 1000 éves templomot láthatsz. Ellátogatunk Bitolába is, amely teljesen más, mint a többi település, nem véletlenül nevezik a konzulátusok városának, továbbá a gyönyörű mozaikokkal rendelkező Heraclea sem marad ki.
A program fénypontja Krusevo városa lesz, ami egyrészt a macedón történelem egyik legfontosabb helyszíne, másrészt pedig a magyar vonatkozása is jelentős, ugyanis 1956-os forradalom elől menekülő több, mint 500 embert fogadott be.
Az utazás során megismerkedhetsz a macedón borokkal és ételekkel is, mivel az egyik éjszakát Macedónia talán legszebb kilátással rendelkező szállásán töltjük a borvidéken. Természetesen a főváros Szkopje is felfedezésre kerül, lesz idő az Öreg bazárban való vásárolgatásra is.
➡️ Időpont: 2022. július 10-14.
➡️ Utazás: a WizzAir menetrend szerinti járatával Budapest és Szkopje között, Macedónián belül saját, 20 fős modern busszal
➡️ Szállás: 1 éjszaka Szkopje, 2 éjszaka Ohrid, 1 éjszaka Demir Kapija - 3 csillagos Hotelekben, kétágyas, modern, saját fürdőszobás szobákban
➡️ Részletes programért, árért írj nekünk: balkaninfo.hu@gmail.com


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon