ÚTIKRITIKA.HU / Madrid


Madrid

Repülőjegy | Szállásválasztás | Úti okmányok | Fotóegyveleg

v.j.

Repülőjegy és repülés

A Malév kiesésével Budapestről hagyományos légitársaság nem repül közvetlenül Madridba. Eddig. Mert 2015. június másodikától újra repüli az Iberia spanyol légitársaság a két város között.

  • IB 3278 MAD - BUD 11:10-14:40
  • IB 3279 BUD - MAD 15:25-18:45

2015. június 2. és június 25. között, keddenként, szerdánként és csütörtökönként. Június 30. és augusztus 27. között, szombat kivételével a hét minden napján. Augusztus 31-től október 1-jéig hétfőnként, keddenként, szerdánként és péntekenként. Október 6. és október 22. között pedig ismét keddenként, szerdánként és csütörtökönként üzemel a járat. A köztes időszakokban nincs IB-összeköttetés.

A fapados légitársaságok közül a Wizzair és a Ryanair járataival juthatunk el a legkönnyebben a spanyol fővárosba. A repülőjegy árak a foglalás időpontjától, és a foglalás idejétől függnek. Érdemes időben megvásárolni a repülőjegyeket, mert a kedvező árú jegyek hamar elkelnek. Utazás előtt senki  se felejtsen el becsekkolni, újra ellenőrizni a menetrendet és a poggyászinfokat. A fapadosok sokszor variálnak a menetrenddel, érdemes naprakésznek lenni. Mindez a repülőtereken már sokkal többe kerül. A Wizzair a Barajas repülőtérre közlekedik, a repülés ideje kb. 3 óra. A Barajas repülőtérről (13 kilométer a városközpontig) fél óra alatt be lehet menni busszal (5 euróért) az Atocha pályaudvarig (a busz előtte megáll a Cibeles-en is). Ezen a linken érdemes aktuális repülőjegy árakat nézni. A bejutás megoldható vonattal, metroval, busszal vagy taxival is. Nagy zsúfoltság esetén érdemes előre taxit foglalni.

Bejutás a repülőtérről

Madrid nemzetközi repülőtere a Barajas repülőtér, mely a várostól 12 km-re található. A repülőtérről több módon is könnyen bejuthatunk Madridba. Legegyszerűbb a repülőtéri busz, az Exprés Aeropuerto. A busz nappal 15, éjjel 35 percenként indul, a menetidő közel 40 perc. A jegy 5 EUR, mely az autóbusz-vezetőnél vásárolható meg. Metróval a repülőtér 2-es, és 4-es termináljától juthatunk be a városba, (8-as metróvonal). A metrójegy ára 1.50 EUR, plusz meg kell fizetni a repülőtéri kiegészítő árat, mely további 1 EUR. A metró 12 perc alatt érkezik a Nuevos Ministerios metróállomásra, ahonnan további átszállás lehetséges a város különböző pontjára.

Szállásválasztás

Madridban, mint sok más európai  nagyvárosban kulcskérdés a közlekedés. A metro mellett kell lakni vagy esetleg nagyobb buszos csomópont közvetlen közelében. Salamanca talán a legfelkapottabb - és a legdrágább is nyilván - , de az utazó remekül érezheti magát bármelyik kellemes körnéyken. Ilyenek Chueca, Malasana, Huertas vagy Las Salesas. Kerülendőek általában a déli külső kerületek. Bár méretét tekintve Madrid egy alapvetően biztonságos város,  az utazónak az alapvető biztonsági lépéseket is be kell tartania.

Szálloda választásában ezt a linket tudjuk ajánlani. Könnyű és jól áttekinthető ár összehasonlításból tudunk kiindulni. 

Úti okmányok

A magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy a legújabb típusú személyi igazolvánnyal léphetnek be Spanyolországba. Bármilyen más típusú személyigazolvány is megfelelhet, de azt tudni kell, hogy a spanyol hatóságok esetleg nem fogadják el az elhasznált, megrongálódott, kis könyv alakú személyi igazolványt. Szóval inkább tanácsoljuk az útlevelet vagy az új típusú személyi igazolványt. Ha személyautóval jön Spanyolországba, akkor az utazás előtt ellenőrizni kell, hogy a gépjármű összes hivatalos dokumentuma rendelkezésre áll-e.

Update 2017 - Gördülékenyebb az utazás útlevéllel, szigorúbbak az ellenőrzések és már nem nagyvonalúak a határőrök.

Fotóegyveleg

v.j.

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon