ÚTIKRITIKA.HU / Pécs


hirdetes

útikritikák


Pécs

Pécsről dióhéjban| Étkezés |Széchenyi tér| Pécsi BazilikaFotóegyveleg

.

r. n. fotója

Pécsről dióhéjban

Lakosság (2022-ben): 146,581

Havi nettó átlagfizetés (2022-ben): 237,000 HUF - (Magyarországi átlag: 265,000)

Étkezés

Az angol Alan pécsi éttermi tapasztalata (2022. február):


Egy új ,,Indiai” étterem nyílt Pécsett. A városban jó ideje nem volt curry-s étkezőhely. Tény, hogy a magyar konyha annyira jó, hogy nem igazán várod el a nemzetközi éttermek oly nagy választékának a lété, mint – mondjuk – az Egyesült Királyságban.
Nem árt tudni, hogy egy angol számára az ,,Indiai étterem” gyűjtőfogalom, azaz jelenthet egyaránt indiai, pakisztáni, bangladesi, akár Kashmiri, sőt még nepáli vendéglőt is. A pécsi étterem pakisztáninak vallja magát, jóllehet kiderült, hogy a pincérnő – bonyolításképpen - speciel Delhiből való.

Az étteremnek Khpal Kor a neve. Ne kérdezzétek tőlem, hogy miként kell kiejteni. Címe: Pécs, Ágota utca 11.

Amikor betérsz oda, akkor elfoghat némi munkahelyi kantinra kattanó érzet, amit akár haszonelvűnek is minősíthetünk. Amikor bementünk, akkor néhány ifjú hölgyet láttunk étkezni. Ázsiaiaknak néztek ki és ez azt a reményt keltette bennünk, hogy itt jót fogunk enni.

Minden jól kezdődött, lévén a Mango Lassi a legfinomabb volt, amit jó ideje kóstoltam. Aztán kissé csalódottak voltunk, mert nem volt samosa-juk, pedig az étlapon szerepelt. Sebaj, ettünk helyette pakorát. Rendben voltak, de nem bizonyultak fantasztikusnak.

Főételként karachi csirkét ettem, Éva pedig csirke curry-t pakisztáni módra. Igazság szerint én jártam jobban. Az én Karachimban túltengett a paradicsom, Éva curryje viszont el volt sózva.

A kiszolgálás kissé lassú volt, a rizs a curry tálalása után érkezett és minden kicsit esetlegesnek tűnt.

A fiatal pincérnő nagyon kedves és figyelmes volt. Lényegében mi voltunk ott már az egyetlen vendégek, így hát kíváncsiskodtunk és kiderült, hogy a lány geológia szakon végzett. Kissé szégyenletesnek véltük, hogy felsőfokú végzettségével felszolgálóként dolgozik.

Megkérdezte, hogy mennyire ízlettek nekünk az étkek, mire én megemlítettem a hiányosságokat, kiváltképpen, ami a só túl használatát illeti. Megpengettem neki, hogy tán a szakács szerelmes. Aki ne tudná a magyarok azt szokták mondani, hogy ha elsózza valaki a főztjét, akkor bizonyára a szerelem miatt figyelmetlenkedett. A pincérlány közölte, hogy a férfi szakács nem szerelmes. Mire én azt találgattam, hogy hátha a szakács titokban éppen a pincérlányba szerelmes. A pincérlány biztosított minket arról, hogy ez nem lehetséges, mert a szakács történetesen a testvére. ,

Végítéletként hányas osztályzatot is adok az éttermi tapasztalatunkra? Hát – amennyiben az 5 a maximum - csak kettest tudok adni. Mindazonáltal vissza fogunk térni ide és teszünk újra próbát, főleg, hogy akár még javulhat is a minőség, ha csak nem mennek éppen tönkre.

Széchenyi tér

r. n. fotója

Pécsi Bazilika


Alan fotója

Fotóegyveleg

Idill - r.n. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes