ÚTIKRITIKA.HU / Pécel


hirdetes

útikritikák


Pécel

Pécelről dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Szállás| Étkezés|Vásárlás valódi őstermelőktől| Szórakozás| Egyéb hasznos információk|Péceli-tavak| Ráday-kastély| Egyéb látnivalók| Programlehetőségek| Érdekességek| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

.

R. Gyuri fotója

Ennek az aloldalnak a tartalommal való feltöltése előkészületben van. Kérünk némi türelmet. Minden a Gézán múlik. Azt ígérte, hogy 2022. tavaszán végre bejárjuk Pécelt az ő kalauzolásával. 

Most néztem meg, hogy az ,,Ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó." angolul így van: A promise made is a debt unpaid. Magyarul: A megtett ígéret egy kifizetetlen adósság.

Franciául: Chose promise, chose due: A megígért dolog, esedékes dolog.

Németül: Ein Versprechen ist nur etwas wert, wenn es gehalten wird: Az ígéretnek akkor van valami értéke, ha betartják.

Olaszul: Le promesse vanno mantenute : Az ígéretet be kell tartani.

Orosz értelmezés...: Лучший способ сохранить свое обещание — никогда не давать его. : Az ígéret betartásának legjobb módja, ha soha nem teszel egyet se.

Pécelről dióhéjban

A kb. 16 ezres lakosságú Pécel a Pesti-síkság és a Gödöllői-dombság találkozásánál fekszik, Budapesttől keletre. 

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1.

2.

Nem tetszett

1. A Ráday-kastély kívülről eléggé kopottas

2.

Vélemények

,, Pécel, a lakóhelyem mióta megszülettem, egy alvó város. Sokan a főváros közelsége miatt költöztek ide. Szórakozóhely nem sok akad, de talán lassan felébred álmából. Nagyanyáink idején nyüzsgő nyaralóvidék volt, sok apró kis villa, ma még néhány megtalálható, volt strand, mozi és kávézók. A főúton az öreg parasztházak már mind kicserélődtek, a hatalmas eperfák, és az égig érő nyárfák kipusztultak.Talán lassan kap egy fiatalos új arcot. A városközpont már újjáépült. A Kórház-köz sétáló utca lett, szökőkút és padok várják az erre látogatót. (2012)" forrás

Szállás

Étkezés

Club 11 - kastélyvendéglő

Pekáry Kastély étterme

,, Most először próbáltuk ki ezt az éttermet. Elegáns, bár mi a teraszon ültünk. Tetszett a kertje, és az ételválaszték is. Ha valami elfogyott, azt töltötték. Kérésre hoztak bármiből.
Különleges húsokat is lehetett grilleztetni, volt garnéla, láma, krokodil és kenguru hús is.
A felszolgálók, személyzet kedvesek, segítőkészek.
Élő cigányzene szólt.  (2021. október)


A színvonal amit képviselnek: sz*r és szeretném a többieket támogatni, mielőtt ide betérnének vagy szolgáltatást vennének igénybe tőlük, hogy legyen alkalmuk elkerülni. Sziasztok! Vadászati kiállításon volt standjuk és mivel jót olvastam róluk kipróbáltuk.
13800 Ft volt a számla
- 1 kis adag vörösboros szarvasragu sztrapacskával (hideg és rágós)
- 1 szál kolbász lilakaposztával + 1 szelet kenyér
- 5dl vizezett házi narancslé
- 5dl vizezett csapolt sör

Tételes számlát persze nem adnak, hogy reklamációnak ne legyen helye Étlap alapján viszont a matek nem jön ki. (2021. október)

forrás

Édes Cukrászat

Pécel Fagyiellátó

Vásárlás valódi őstermelőktől

Szórakozás

Egyéb hasznos információk

Péceli-tavak

v. é. fotója

Programlehetőségek

Kishársas Lovarda

Ráday-kastély

b. i. fotója

Egyéb látnivalók

Kilátó

,, Pécelen a kilátó alkalmasnak tűnt a felhő lesnek. Itt van egy kis emlékpark, pad, s jó levegő, szép kilátás. Igazi lazulós, romantikázós hely. Könnyen megközelíthető, érdemes felkeresni. Feleséggel és az autós kutyával, Dzsinnel kiegészülve felkerestük a kilátót. Zúgott a szél, a nap hol előbújt, hol eltűnt a felhők között. A felhők fürödtek a napsütésben, s incselkedtek a nappal. A távolban egy viharfront tolta felénk a zivatarfelhőket, s a kilátás a távolba csalta a szemet. Hirtelen békés, virágillatos lett minden. Jutott idő egy kis sétára, nézelődésre, s tüdőnket teleszívva a jó levegővel, fel is töltődtünk. (2016)" forrás

Trianoni emlékpark

r. p. fotója

Érdekességek

1. A 2. világháború után a Ráday-kastélyt kórházzá alakították, ami egészen 1998-ig működött. Bár manapság inkább a kórház által okozott pusztítás/átalakítás nyomait lehet felfedezni a kastélyon, sokak véleménye szerint, ha kórház nincs, akkor talán a jelenlegi állapot sem marad meg a kastélyból. Ez már csak fikció. forrás

Olvasmányos linkek

Zűrzavar Pécelen, tucatnyi családot érhet milliós kár. (2021. október)

Fotóegyveleg

r. gy. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes