ÚTIKRITIKA.HU / Nepál


hirdetes

útikritikák


Nepál

Repülés | Szállás | Belépés | Fotóegyveleg

Repülés és repülőjegy

Kathmanduba érkeznek a nemzetközi járatok, a Tribhuvan International Airport –ra. (KTM) Nemzetközi reptér, jónak mondható, de nem kell sokat várni tőle, mert kicsi és nem túl tiszta. Viszonylag kielégítő azon légitársaságon száma, akik ide szállítják az utasokat, igaz, készüljön fel a Nepálba utazó ember, hogy megkérik az árát az odajutásnak. Közvetlen járat természetesen nincs, örülni kell, ha normális áron talál jegyet az ember 1 átszállással. Például a Turkish Airlines Budapestről isztambuli átszállás után máris Kathmanduba repít minket, optimálisnak mondható kb. 3 és fél órás csatlakozási idővel odaútban, visszaútban ez már 6 óra is lehet a menetrendtől függően. Persze meg is kérik az árát, 270. 000 Ft-tól kezdődnek a repülőjegy árak. Ha nem szeretnénk ennyi pénzt kiadni, akkor választhatjuk többek között a Finnair-t, hisz náluk már 240. 000 Ft-tól találhatunk kedvező jegyeket / persze ritka, mint a fehér holló /. Ez azzal jár, hogy Helsinkiben és Delhiben is át kell szállni, mire eljutunk Kathmanduba, ráadásul rugalmasnak kell lenni a dátumokkal is, mert van, hogy nincs hazafele Delhiben csatlakozás, másnap lehet csak továbbjönni. Innen csak felfele vezet az út, jön a többi légitársaság szintén 2 átszállással, csak épp magasabb áron. Pl. a British Airways kezdő ára 270.000 Ft körül mozog, átszállási helyei London Heathrow, ahol minimum 3 órás átszállási idő szükséges!!! és Delhi. (2015. április)

Szállás

Jön!

Belépés

2022. október:

While visiting Nepal, visa can be obtained on arrival at the Tribhuvan International Airport, Kathmandu, if you are travelling by air. While travelling by road, visa can be issued at border entry points in Kakadvitta, Birgunj, Bhairahawa, Nepalgunj, Gaddachowki on Nepal-India border and Kodari on Nepal-China border. Visa can also be obtained at the nearest Nepal Embassy or Diplomatic Mission.

Requirements

Visa can also be obtained (renewal purposes) at Department of Immigration, Kalikasthan, Kathmandu.
A valid passport and one passport-size photo with a light background is required. Immigration Department has not specified the size of the passport-size photo.
– Visa can be obtained only through payment of cash in the following currency: Euro, Swiss Franc, Pound Sterling, US Dollar, Australian Dollar, Canadian Dollar, Hong Kong Dollar, Singapore Dollar and Japanese Yen.
Credit card, Indian currency and Nepali currency are not accepted as payment of visa fee.

a. Tourist Visa
Visa Facility Duration Fee
Multiple entry 15 days US$ 25 or equivalent convertible currency

,, A kalandok már a repülőtéren elkezdődtek. Ázsia egyik legszegényebb országában kitalálták, hogy a vízum ügyintézéshez számítógépes, automata berendezéseket vezetnek be, ezzel boldogítva az utazót, aki Isztambulon és Delhin át, 24 órája van már, hogy elindult otthonról és bedagadt szemmel figyeli, mit csinálnak a sorban előtte állók. Útlevél szkennelés, adatok bepötyögése, fotó, és már indulhatunk is kifizetni a 25 dollárt a csókának, aki csak ott ült és figyelte, ahogy helyette elvégezzük a munkát. És ezzel még nincs vége. Kifele menet azzal kedveskednek, hogy ugyanolyan átvilágításon esünk át (több száz utassal egyetemben), mintha felszállnánk. Kézipoggyászt a szalagra, öv le, fémeket a kis tálcára, szúrós tekintetű személyzet, aki rendkívül fontosnak érzi magát, és mint hivatalos személy, feltétlenül szükségét érzi, hogy szívasson, csak mert ő itt a hatalom. A sorállás ideje alatt a csomagjaink persze már réges-rég kijöttek, és ott árválkodtak a szalag mellett, ami persze már állt. (2018)" forrás

Fotóegyveleg

fotó by Elter

Katmandu - Elter Karcsi fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon