ÚTIKRITIKA.HU / Strand témák

Strand témák

Az új padokról|Fejlesztések|A fémlépcsőről|

Örülünk, hogy a standon most már egy helyen van zuhanyozó (mozgássérülteknek is) és családi öltöző is. A családi öltözőben nincs pad, és ami nagyobb hiányosság, nincs egyetlen fogas sem.

Az új padokról

A Széplak felsői nyaralók - több visszajelzés szerint - nagy többsége mérges amiatt, hogy a kényelmes, hagyományos padokat lecserélték újakra, amik nem praktikusak, nem kényelmesek.

Egy ismerősünk ismerőse -úgy hírlik - felháborodásában bement a siófoki önkormányzathoz, ahol a padok cseréjét minimum 3 magyarázattal indokolták:

1. Ezeken a padokon jobban lehet pelenkát cserélni.

2. Ezeken a padokon kényelmesebben lehet napozni.

3. A régi padokat felújítják és az Aranypart strandjára viszik.

Kérdésünk: Noormális? 

Egy teljességgel kulturált nyaraló ismerősünk szeretné megtudni, hogy kik döntöttek a padcseréről, mert íly módon konkrétan tudná firtatni édesanyjaik foglalkozását (a legrégebbi női mesterségre tett utalást). Ugyanezen ismerős amúgy a padokat elnevezte Elios-padoknak, finomkodás nélkül utalva arra, hogy a padcserével valakik materiálisan biztosan jól jártak (mármint az adófizetők érdekeinek nem feltétlenül megfelelve).  

A Kreman halsütőnél a pulton a padcsere elleni tiltakozást megfogalmazó aláírásgyüjtő füzet áll rendelkezésre.

A népítélet egyszerűbb kifejezéseképpen valaki a padra ráírta: Kényelmetlen

Fejlesztések

Elképesztő gyrsasággal épülnek a hatalmas társasházak a parton. Az építtetők soha nem felejtik el első lépésben a strand és a telkek összes fáját kiirtani. Sajna a térkő nem fotoszintetizál, viszont jelentősen emeli a hőmérséketet nyáron. Ezt ellensúlyozandó a beruházók zöldet is telepítenek. Kb 60 cm magasságban. Ötméteres távolságban. Az önkormányzat pedig lelkesen félrenéz. Már az is értelmét vesztette, hogy az elkeseredett nyaralók fényképes dokumentációval bizonygassák azt, hogy a kivágott 20-30 éves parti fák bizony makk egészségesek voltak. Hiszen - nyilván - papír van arról is, hogy maguktól dőltek ki. Az augusztusi állapotokat nyilván mindenki el tudja képzelni.

2021. május 4.

Összefüggő sétányt szeretnének a siófokiak

Siófokiak aláírásgyűjtéssel szeretnék elérni a Hotel Széplak ezüstparti sétányt kettévágó kerítésének elbontását - tájékoztatta Kolumbán Tünde, Siófok sajtóreferense az MTI-t.

Az összefüggő sétányt követelők a napokban juttatták el aláírásgyűjtő íveiket a siófoki városházára. Kezdeményezik, hogy "az ügyben döntésre jogosultak" tegyenek eleget a parti sétányok kialakítását szorgalmazó Balaton-törvénynek, és bontassák el a Siófok-Balatonszéplakon lévő parti sétányt elzáró kerítést, biztosítva a tó megközelíthetőségét és a sétány használhatóságát mindenki számára.

"Javasoljuk egyben, hogy Siófok Város Önkormányzata ingyenes vagyonátadás vagy vagyoncsere keretében az egykori Hotel Széplak területéhez tartozó, jelenleg mindennemű használaton kívül lévő terület tulajdonjogát a Magyar Államtól szerezze meg" - áll az aláírásgyűjtő íveken.

A sajtófelelős közlése szerint a javaslattal Siófok vezetése is egyetért, és kezdeményezni fogja, hogy a szálloda lezárt területe felszabaduljon, és ezzel megszűnjön az a blokk, amely kettészeli az ezüstparti sétányt. A volt minisztertanácsi üdülő a "SZOT-korszak" egyik maradványa, amelynek kihasználatlan épülete egyre amortizálódik, és a szálló strandjának partvédőműve is lehangoló látványt nyújt.

Siófok az elmúlt öt évben többször javasolta az államnak arra, hogy ingyenes vagyonátadással biztosítsa a lehetőséget a Hotel Széplak előtti, közvetlen vízparti sáv nyilvános sétánnyá alakítására. Két éve a polgármester azt kezdeményezte, hogy az állam a víziközmű-vagyonért cserébe adja át a városnak a Hotel Széplakot. Az eddigi önkormányzati kezdeményezések azonban nem vezettek eredményre. Most ennek a megoldáskeresésnek kíván új lendületet adni a lakossági követelés - fogalmazott a sajtóreferens. forrás

Szó nincs arról, hogy ez a honlap a széplaki strand témájában csak fikázó kritikára szorítkozik. Vannak totál biztató, jónak igérkező fejlesztések, változások. Csak jó lenne őket látni. Például múködés közben. (csomagmegőrzők, öltözők pl)

Egy magyar találmány, a teqball (a lábtengó és a pingpong ötvözete) példányai jelentek meg a strandon. Már láttunk fickókat játszani rajta.

Értékmegörző szekrényeket lehet majd használni. Még nem adták át ezeket. Update 2022: még mindig nem adták át őket. Lassan két éve ott állnak. Ideje elgondolkodni a bontson, nem?

A fémlépcsőről

Eltérőek a vélemények az idei (2019) szezon elején megjelenő fémlépcsőkről (a vízbe lejárók). E sorok írójának tetszik, mert stabilabb megoldásnak tűnik, de vannak olyanok, akik szerint a nagy melegben túlságosan felforródosik, és égetik a talpat a lépcsőfokok.

Update 2020 - a lépcsők jók, stabilak, nem billegnek. Sajnos rajtuk maradt a tavalyi szezon teljes mocska, kevésbé gusztusosak már. Mozgássérülteknek változatlanul semmi.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Nyaralás belföldön - Akciós utazások!!! Nyaralás belföldön - Akciós utazások!!!
VISTA ajánlatok
Balaton, Wellness, Termálfürdő, Aquapark, Vakáció, Pihenés
SZÁLLÁSFOGLALÁS