ÚTIKRITIKA.HU / Costa Rica


hirdetes

útikritikák


Costa Rica

Odajutás| Szállásválasztás| Belépés&Kilépés| Vám| Fotóegyveleg 

Odajutás

Budapestről egy átszállással az Air France és a Lufthansa jöhet szóba. Érdemes megnézni, hogy mennyibe kerül Madridból az Iberia spanyol légitársaság járata (11 óra 20 perces repülés).

Miamiból az American Airlines repül ide türhető áron (3 órás repülés). 

Szállásválasztás

Ugyanúgy megtalálhatóak a magasabb nívósabb kategóriás luxushotelek, mint az alacsonyabb kategóriás eco-lodge típusú szállások. A luxus szállodáknál is jó tudni, hogy a naturalizmus jegyében inkább a természetes színek és berendezések jellemzőek, nem pedig a csillogó-villogó aranycsillár és társai..

A szállodákat két fajta pontrendszer alapján kategorizálják, az egyik a "sima" csillagos hotelbesorolás, a másik a fenntartható ökoturizmus szintjének besorolása, amit zöld falevelekkel jelölnek. Minél több falevele van, annál inkább elfogadott a helyiek körében. Büszkék erre a fajta öko-szellemiségre és ezt részben a vendégektől is elvárják.

Mi mindenhova dupla időt számítottunk és odaértünk sokkal hamarabb, az útvonaltervező által megadott időben. Így a legtöbb szállásnál órákkal a check-in előtt ott voltunk, de mindenhol odaadták (egy kivétellel) már délben a szobát. (2019)

Belépés&Kilépés

2022. január 9. Costa Rica mindig beengedte a turistákat teszt nélkül. Ez ma is igy van.
Akik rendelkeznek legalább 2 oltással csak egy egészségügyi formulát kell kitöltsenek, QR kóddal. Fontos, hogy a Magyarországon forgalomba lévő vakcinákkal közül, az oroszt nem fogadják el.
Akik nincsenek beoltva fel kell, hogy mutassanak egy nemzetközi biztositást, ami legalább USD 50 ezer orvosi költségekre szól. Benne kell legyen a COVID biztositás is. Kell, hogy tartalmazzon USD 2 ezret szállásköltségre, ha esetleg sor kerülne COVID karanténra.

A bevándorlási hatóság azt megszokta kérdezni, hogy meddig maradunk az országban.

Vám

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes