ÚTIKRITIKA.HU / Dél-Korea

Dél-Korea

Repülés | Szállás | Úti okmányok és vám | Fotóegyveleg

Gangnam - Kriszta fotója

Repülés és repülőjegy

Budapest és Szöul között nincs közvetlen légi összeköttetés. A Korean Air dél-koreai légitársaság vagy igazából bármelyik európai légitársaság gépeivel nyugat-európai átszállással tudunk repülni Szöulba és más dél-koreai nagyvárosokba. Frankfurt és Szöul között például 11 óra a repülés időhossza. Szöul frankfurti, párizsi, londoni, amszterdami átszállással napi 10-15 járattal elérhető.

"Mi Finnairrel repülünk Helsinkin keresztül Szöulba. Budapest és Helsinki között a repülési idő 2 óra 20 perc, Helsinki és Szöul között csupán 8 óra 50 perc. Helsinkiben a 2 és félórás csatlakozási idő biztonságos, stresszmentes. Visszafelé a Szöul Helsinki repülési idő hosszabb: 9 óra 35 perc. A 2 óra 50 perces csatlakozási idő ideális." (K. család, 2017) 

Szállás

Ezen a linken érdemes keresgélni szöuli szállásokat.

Guesthouse-ok és hostelek

Takarékos szállásmegoldások közé tartoznak a szinte minden nagyvárosban, jellemzően a busz- vagy a vasúti pályaudvarok közelében fellelhető hostelek és guesthouseok. Ezek tiszta, egyszerű szálláshelyek, amelyek teljesen megfelelnek arra, hogy miután egész nap a várost jártuk, kényelmesen megpihenjünk, aludjunk. Általában reggelit is adnak, továbbá a tulajdonos vagy az alkalmazottak jól beszélnek angolul és mindenféle információval ellátják az oda érkezőket. A szobaárak 30 ezer won körül mozognak. Ezek a szállások inkább ifjúsági szállások benyomását keltik, és tényleg sok egyetemista használja, de bármilyen életkorú külföldi turista vehet ilyenekben ki szobát. Egyébként Szöulban a Hongik Egyetem (Hongdae metrómegálló) környékén kb. 200 ilyen vendégház van, ez a legnépszerűbb szálláshely az ide látogatók között.

Egyéb szálláshelyekről és általában a szállásokról

  • Dél-Koreában nem a 13, hanem a 4-es a szerencsétlen szám. Sok hotelben ezért nincs negyedik emelet, azaz a harmadik felett az ötödik következik vagy pedig egy F (angol "Four") betűvel jelölik a negyedik emeletet.
  • A dél-koreaiak jellemzően csak kis törölközőt használnak, így ne lepődjünk meg, ha a szálláson nem lesz nagy törölköző bekészítve.
  • Koreában a földszint az első emelet.

"A moteleket inkább a helyiek szokták használni, tudjuk milyen célokra... nem éppen pihenés céljára, inkább más... khm "párkapcsolati" célokra... :)" (B.N., 2015)

Úti okmányok és vám

A Dél-Koreába beutazó külföldi állampolgárról fénykép készül, és ujjlenyomatmintát vesznek. Ne kekeckedjünk ez ügyben, mert megtagadhatják a belépést.

Vám

Összesen 400 USD-nek megfelelő összegű elektronikai, elektrotechnikai cikket (pl. kamera), bőrárut, ékszert, stb. lehet vámmentesen bevinni az országba. 20 év feletti utasoknak engedélyezett 1 l alkohol (pl. sör, bor), dohányáru esetében 19 év felett: 200 szál cigaretta, 50 db szivar, 250g dohány. Személyes használatú értékcikkek (óra, ékszer) szintén vámmentesen vihetők be az országba

Fotóegyveleg

Kriszta fotója

2018-as téi olimpia visszaszámlásás - - Kriszta fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon