ÚTIKRITIKA.HU / Dél-Korea


hirdetes

útikritikák


Dél-Korea

Repülés | Szállás | Úti okmányok és vám | Fotóegyveleg

Gangnam - Kriszta fotója

Repülés és repülőjegy

LOT: Direkt járat Budapestről

Korean Air: Direkt járat Budapestről

Szállás

Ezen a linken érdemes keresgélni szöuli szállásokat.

Guesthouse-ok és hostelek

Takarékos szállásmegoldások közé tartoznak a szinte minden nagyvárosban, jellemzően a busz- vagy a vasúti pályaudvarok közelében fellelhető hostelek és guesthouseok. Ezek tiszta, egyszerű szálláshelyek, amelyek teljesen megfelelnek arra, hogy miután egész nap a várost jártuk, kényelmesen megpihenjünk, aludjunk. Általában reggelit is adnak, továbbá a tulajdonos vagy az alkalmazottak jól beszélnek angolul és mindenféle információval ellátják az oda érkezőket. A szobaárak 30 ezer won körül mozognak. Ezek a szállások inkább ifjúsági szállások benyomását keltik, és tényleg sok egyetemista használja, de bármilyen életkorú külföldi turista vehet ilyenekben ki szobát. Egyébként Szöulban a Hongik Egyetem (Hongdae metrómegálló) környékén kb. 200 ilyen vendégház van, ez a legnépszerűbb szálláshely az ide látogatók között.

Egyéb szálláshelyekről és általában a szállásokról

  • Dél-Koreában nem a 13, hanem a 4-es a szerencsétlen szám. Sok hotelben ezért nincs negyedik emelet, azaz a harmadik felett az ötödik következik vagy pedig egy F (angol "Four") betűvel jelölik a negyedik emeletet.
  • A dél-koreaiak jellemzően csak kis törölközőt használnak, így ne lepődjünk meg, ha a szálláson nem lesz nagy törölköző bekészítve.
  • Koreában a földszint az első emelet.

"A moteleket inkább a helyiek szokták használni, tudjuk milyen célokra... nem éppen pihenés céljára, inkább más... khm "párkapcsolati" célokra... :)" (B.N., 2015)

Úti okmányok és vám

A Dél-Koreába beutazó külföldi állampolgárról fénykép készül, és ujjlenyomatmintát vesznek. Ne kekeckedjünk ez ügyben, mert megtagadhatják a belépést.

Vám

Összesen 400 USD-nek megfelelő összegű elektronikai, elektrotechnikai cikket (pl. kamera), bőrárut, ékszert, stb. lehet vámmentesen bevinni az országba. 20 év feletti utasoknak engedélyezett 1 l alkohol (pl. sör, bor), dohányáru esetében 19 év felett: 200 szál cigaretta, 50 db szivar, 250g dohány. Személyes használatú értékcikkek (óra, ékszer) szintén vámmentesen vihetők be az országba

Fotóegyveleg

Kriszta fotója

2018-as téi olimpia visszaszámlásás - - Kriszta fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Dóra, 2024. 04. 11. 16:20
Most már van közvetlen járat Szöul és Budapest között, LOT-tal és Korean Airrel is tudunk utazni. :)

Köszönöm a sok hasznos infót, hamarosan indulunk! :)


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon