ÚTIKRITIKA.HU / Koh Rong


hirdetes

útikritikák


Koh Rong

Koh Rong-ról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Szállás| Helyi közlekedés| Egyéb hasznos információk| Strandok| Programlehetőségek| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

.

k. t. fotója

.

Ennek az aloldalnak a tartalommal való feltöltése folyamatban van. Kérünk némi türelmet.

Koh Rongról dióhéjban

Kambodzsa második legnagyobb szigete, a kisebb, közeli sziget, Koh Rung Sanloem ,,testvére". Koh Rong-ot egyfajta buliszigetnek tekintik. 

Ko Touche a fő település. A szigeten jó a közbiztonság. Egyelőre inkább a bevállalósabbaknak való a sziget.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A kb. 7 kilométer hosszú, csodás, fehér homokos part, a Long Beach

2. Még nincs elrontva túlépítkezéssel és túl turizmussal (overtourism), szóval még (!) nyugis, romlatlan

Nem tetszett

1. A vihar után túl sok szemetet, hulladékot sodort ki a tenger a partra

2. A sok részeg

3. Látni, hogy szennyvizet eresztenek a tengerbe

4. Gyakoriak az áramszünetek

Vélemények

,, Koh Rong pici, nincs rajta szinte semmi...oda csak lazitani tudsz menni...csodaszép viszont, az tuti." (sz.a., 2019)


Ezután éjszakai busszal 13 órát utaztunk Koh Rong szigetére. A busszal kapcsolatban mi rosszabbra számítottunk, teljesen bírható volt az út és sokkal olcsóbb, mint egy privát taxi. Fejenként kb 13.000 Ft-ba került.

Koh Rong maga volt a csoda! Mesebeli tengerpartok, hófehér homok, és nagyon kellemes hangulat fogadott minket a szigeten! Sok látni való itt nem volt, a szebbnél szebb partjait fedeztük fel motorral. (2024)


,, Este éjszakai busszal mentünk le Sihanoukville-be és onnan 9 óra 30-kor gyorshajóval Koh Rong szigetre. Sihanounkville körülbelül úgy néz ki mint ha bombatámadás érte volna. Megvették a várost a kínaiak és nincs egy ép része sem. Mindenhol építkezés zajlik.

A szigetre átérve csodás tenger és part tárult a szemünk elé. Igazi fehér homok, tiszta átlátszó víz.

Szinte az egész szigetet bejártuk, de ahol a szállás emberi léptékű volt, ott a part nem volt jó és sajnos elkeserítően szemetes az egész sziget. Többen írták már, de ami a partokon van az több mint felháborító.Nem tudtam úgy kijönni a vízből, hogy ne lett volna tele a kezem szeméttel, pedig a személyzet minden nap takarította a partot is.Sokat kell még fejlődnie a szigetnek, hogy egy jó ízlésű ember visszaakarjon jönni ide.Ez egy hippi sziget, nem sok lehetőség van a fürdésen kívül semmire.Mi pihenni mentünk, a víz és az időjárás ehhez tökéletes." (Buzásné Gerdán Szilvia, 2020)

M'pai Bay - F. András fotója

Odajutás

50 perc Sihanoukville-ből és + 30 perc ha érinti Koh Rung Sanloem szigetet.

Szállás

A Long Set Resortba foglaltunk 8 éjszakára szállást. Aki idejönne az ne egy 4*szállásra számítson. A fürdő oldalán és szobában betonragasztóval besimítva, ami az aljzatnál repedezik fel. A fürdő mintha penészes lenne. Először nem hittem a szememnek, hogy ez mi. Mindez napi 96$ ért, reggelivel. A szolgáltatás és a személyzet az rendben volt. Ennek ellenére jó döntésnek bizonyult, miután 1 napra motort béreltünk és szétnéztünk a szigeten. Ami számunkra még elfogadható lett volna az a Sok San Beachen lévő bungalók. Itt is szuper part igényes szállással. (Buzásné Gerdán Szilvia, 2020)

Ajánlott hotelek:

3 csillagos: Coconutbeach Bungalows

4 csillagos: Long Set Resort

5 csillagos: The Royal Sands

Helyi közlekedés

Földút - k. t. fotója

Gyalog

Csónak

Egyéb hasznos információk

1. Nincs a szigeten ATM, szóval kéretik készpénzzel jól felkészülni.

Strandok

Több parton is fürödtünk és sznorkeleztünk az itt töltött két és fél nap alatt. Szép partok vannak azért itt is, jó sznorkelező helyekkel, csak ne lenne az a sok szemét. Az egyik kis üres helyen a vízből kifelé jőve valami tengeri piócák tapadtak rám, jól szívbajt kaptam, oda nem is mentünk többet. Gyönyörű, partra sodródott soksertéjű gyűrűsféreggel is találkoztunk.

Máskor Márk felfedezett egy nagy kúpcsigát, ami a parthoz közel a sekély vízben mászott a fenéken. Gyönyörű narancssárga kockás volt, örültünk neki, de azért eléggé para ilyen veszélyes állattól pár centire lenni. Bele sem merek gondolni, hogy valaki vízicipő nélkül rálép esetleg (mert besétálva a vízbe nem biztos, hogy látszik felülről) és ott hal meg. Láttunk nagyon nagy tengeri uborkákat is, feketéket és olyanokat is, amik világosszürke alapon fekete foltosak.

A homokban talált keksz után belelkesültem és próbáltam bevonzani, hogy pénzügyi gondjaink orvoslására találjunk már a homokban 100 dollárt is, ezt elég sokszor mondogattam magamban, hátha bejön. Bejött, csak másképp. Az egyik helyen sznorkelezés közben egyszer csak az aljzaton mászkáló homokdollár tengeri sünökre bukkantunk. Biztos volt száz …:) Nagy élmény volt, sosem láttunk még egyet sem ezelőtt. Naplementéig sznorkeleztünk, a rózsaszín ég nagyon szép volt itt, a lemenő nap fényeit megörökítő képeket pedig egy helyes spanyol pártól kértük el, mivel nálunk nem volt telefon. forrás

Soksan Beach

Szemét - c.c.

LongSet Beach

sz.l. fotója

Programlehetőségek

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

k. m. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon