ÚTIKRITIKA.HU / Honduras / Roatán-sziget


hirdetes

útikritikák


Honduras / Roatán-sziget

Roatán-sziget dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Hasznos információk | Strandolás | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

j . cs. fotója

.

Roatán-sziget dióhéjban

  • Roatán-sziget Honduras északi partjaihoz közel fekszik s része egy szigethálózatnak (Islas de la Bahia, avagy angolul Bay Islands). Közelben van a Belize Barrier Reef, ami az ausztrália Great Barrier Reef után a világ második legnagyobb korallzátonya.
  • A Roatán a szigethálózat legnagyobb szigete: 60 kilométer hosszú, 8 kilométer széles. Hozzávetőleg 30 ezer lakosa van.
  • Roatán-sziget turisztikai jelentőségét alaposan megnövelte, hogy jelentős óceánjáró társaságok rakták útvonalaikra megállónak.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

  1. A szárazföldi Honduras fülledt levegőjével szemben a sziget klímáját kellemessé teszik a tengeri szelek
  2. A lakosok a spanyol mellett jól tudnak angolul
  3. Elképesztően szépek a naplementék
  4. Sznorkelezésnél a tengeri teknősöket bámulni
  5. A pasztellszínű egyszerű faházak hangulatossága 
  6. Mindössze 10 dollárért csodás langusztát enni a Gio's nevű étteremben

Nem tetszett

  1. Jön!

Vélemények

,, Roatán sziget nagyon kellemes meglepetés volt. Gyönyörű, különleges. Jó, hogy a problémákkal küzdő Hondurasban van egy ilyen paradicsoma." (G.N.K., 2019)


,, A sziget fantasztikus, rengeteg látnivalóval és élménnyel. Jellemzően az amerikaiak kedvelt üdülőhelye, az európaiak számára kevésbé elérhető. A közbiztonság példa nélküli, az árak Dominikához képest jobbak, a tengerpart mesés. Részt vettem sznorkelingben és dzsungeltúrán is.

Itt található a világon az a szolgáltatás ami a turistákat a legmélyebbre tudja elvinni a tengeralattjáróval. Egészen 655 méter mélyre merültem az örök sötétség zónájába. A hatalmas víznyomástól és a fogvacogtató hidegtől a tengeralattjáró véd meg, megerősített ablakán keresztül egyedi, sötéthez alkalmazkodott ökoszisztéma tárult elém." (a.a., 2020)


Honduras valami csoda. A strandok gyönyörűek, igazi dzsungel feeling! Lèpten-nyomon gekkók. Mi 3 gyerekkel voltunk, îgy ott majomparkban voltunk, lajhàr simogatàssal. Nagy élmény volt nekik😉. Csomò helyen volt zip line is, de mi oda akkor a kicsivel nem mentünk. Mi sofőrrel mentünk körbe,màr amennyit az idönk engedett. (d.l., 2022)

Carnival hajó köt ki Roatán szigetén

Odajutás

Fogadják az óceánjáróról leszállókat - R. Gyuri fotója

Szállás

E-O. Ágnes fotója

Hasznos információk

Roatán a térképen

Strandolás

Óceánjáró utazók strandolnak

West Bay Beach

West Bay Beach Roatán szigetén egy hosszú homokos strand, amelynek kristálytiszta, zöldes-kékes tengerpartja az egyik legszebb Karib-tengeri látványosságok közé tartozik. A homokos tengerpartja mellett a strand hátterében a trópusi zöld erdők és a hegyek által körülvett öböl található, ami egy mesés tájat eredményez.

A strand környezete rendkívül természetes, és a part mentén elhelyezkedő fák és növények biztosítják a szükséges árnyékot. A tengerparton és a környező területeken számos tevékenység elérhető, mint például a búvárkodás, a snorkeling, a vízisí, a kajakozás és a jet-ski. Az élelmiszer- és italválaszték kiváló, és a helyi éttermek és bárok jó szórakozást kínálnak azok számára, akik pihenni szeretnének a parton.

A strand látványa gyönyörű és pihentető, és egy igazi élményt nyújt azok számára, akik a pihenésre és a természetre vágynak. Az ide látogatók biztosan élvezni fogják a homokos partokat, a kék-vízű tengerpartokat, a trópusi növényzetet és a számos tevékenységet, amelyeket a környező területek kínálnak.

West Bay Beach - Roatán

Programlehetőségek

Gumbalimba park

A Gumbalimba Park egy népszerű turisztikai célpont Roatán szigetén, Hondurasban. Ez a park egy igazi paradicsom, melyet a kék tenger, a fehér homokos strand és a trópusi növényzet tesz különlegessé. A park területe a következőkkel rendelkezik: bozótos erdő, kertek, madárház, farmon élő állatok és szabadtéri múzeum.

A madárházban több mint 200 papagáj, tukán és egyéb madár él. A látogatók bemehetnek a madárházba, hogy megnézhessék és közelről megismerjék az állatokat. A parkban található kis farm állatokat tart, mint például kecskéket, pónilovakat, szamárokat és disznókat, amelyek szintén megtekinthetők.

A szabadtéri múzeumban a látogatók megismerhetik a Hondurasi Kultúra és az őslakos emberek történetét. A parkban számos olyan tevékenység elérhető, mint például a zipline, az állatokkal való találkozás, a pálmafákkal körülvett strandok és a merülés.

A parkban találhatóak ősi barlangok és folyómedrek, amelyek a látogatók számára lenyűgöző látnivalókat kínálnak. A parkban található növények, virágok és fák lenyűgözőek, a parkban található több mint 2000 terepi növény a legjobb példája a trópusi környezet szépségének.

Olvasmányos linkek

Jön!

R. Gyuri fotója

Fotóegyveleg

Sznorkelezők Roatánon

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes