ÚTIKRITIKA.HU / Honduras / Roatán-sziget


hirdetes

útikritikák


Honduras / Roatán-sziget

Roatán-sziget dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Hasznos információk | Strandolás | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

j . cs. fotója

.

Roatán-sziget dióhéjban

  • Roatán-sziget Honduras északi partjaihoz közel fekszik s része egy szigethálózatnak (Islas de la Bahia, avagy angolul Bay Islands). Közelben van a Belize Barrier Reef, ami az ausztrália Great Barrier Reef után a világ második legnagyobb korallzátonya.
  • A Roatán a szigethálózat legnagyobb szigete: 60 kilométer hosszú, 8 kilométer széles. Hozzávetőleg 30 ezer lakosa van.
  • Roatán-sziget turisztikai jelentőségét alaposan megnövelte, hogy jelentős óceánjáró társaságok rakták útvonalaikra megállónak.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

  1. A szárazföldi Honduras fülledt levegőjével szemben a sziget klímáját kellemessé teszik a tengeri szelek
  2. A lakosok a spanyol mellett jól tudnak angolul
  3. Elképesztően szépek a naplementék
  4. Sznorkelezésnél a tengeri teknősöket bámulni
  5. A pasztellszínű egyszerű faházak hangulatossága 
  6. Mindössze 10 dollárért csodás langusztát enni a Gio's nevű étteremben

Nem tetszett

  1. Jön!

Vélemények

Életünk talán legpihentetőbb hetét töltöttük Roatánon szeptember végén. Szinte egész nap a vízben voltunk. Olyan gyönyörű halakat láttunk, olyan gyönyörű korallokat....egyszerűen nehéz szavakba önteni, olyan volt mint egy hatalmas akvárium, de ez az óceán közepén kint a szabadban, mindentől távol és mindennél szebb, amit eddig tapasztaltam.

A vízalatti világról sok felvételt nem készítettem, mert nem igazán adná át, nincs profi kamerám, illetve szerettem volna inkább élvezni és megélni a pillanatokat.

Legjobb, hogy ez a hely nem igazán felkapott hely még az észak-amerikaiak és európaiak körében, így kb végig latin- és dél-amerikaiakkal nyaraltunk 😁

Mi Észak-Karolinából utaztunk ide és Miamiban volt az átszállásunk, ahonnan közvetlen jött járat. Így ha Európából szeretnétek jönni sznorkelezni vagy búvárkodni, valószínűleg ez egy szuper lehetőség lenne. (2023)


,, Roatán sziget nagyon kellemes meglepetés volt. Gyönyörű, különleges. Jó, hogy a problémákkal küzdő Hondurasban van egy ilyen paradicsomi hely." (G.N.K., 2019)


,, A sziget fantasztikus, rengeteg látnivalóval és élménnyel. Jellemzően az amerikaiak kedvelt üdülőhelye, az európaiak számára kevésbé elérhető. A közbiztonság példa nélküli, az árak Dominikához képest jobbak, a tengerpart mesés. Részt vettem sznorkelingben és dzsungeltúrán is.

Itt található a világon az a szolgáltatás ami a turistákat a legmélyebbre tudja elvinni a tengeralattjáróval. Egészen 655 méter mélyre merültem az örök sötétség zónájába. A hatalmas víznyomástól és a fogvacogtató hidegtől a tengeralattjáró véd meg, megerősített ablakán keresztül egyedi, sötéthez alkalmazkodott ökoszisztéma tárult elém." (a.a., 2020)


Honduras valami csoda. A strandok gyönyörűek, igazi dzsungel feeling! Lèpten-nyomon gekkók. Mi 3 gyerekkel voltunk, îgy ott majomparkban voltunk, lajhàr simogatàssal. Nagy élmény volt nekik😉. Csomò helyen volt zip line is, de mi oda akkor a kicsivel nem mentünk. Mi sofőrrel mentünk körbe,màr amennyit az idönk engedett. (d.l., 2022)

Carnival hajó köt ki Roatán szigetén

Odajutás

Fogadják az óceánjáróról leszállókat - R. Gyuri fotója

Szállás

E-O. Ágnes fotója

Hasznos információk

Roatán a térképen

Strandolás

Óceánjáró utazók strandolnak

West Bay Beach

West Bay Beach Roatán szigetén egy hosszú homokos strand, amelynek kristálytiszta, zöldes-kékes tengerpartja az egyik legszebb Karib-tengeri látványosságok közé tartozik. A homokos tengerpartja mellett a strand hátterében a trópusi zöld erdők és a hegyek által körülvett öböl található, ami egy mesés tájat eredményez.

A strand környezete rendkívül természetes, és a part mentén elhelyezkedő fák és növények biztosítják a szükséges árnyékot. A tengerparton és a környező területeken számos tevékenység elérhető, mint például a búvárkodás, a snorkeling, a vízisí, a kajakozás és a jet-ski. Az élelmiszer- és italválaszték kiváló, és a helyi éttermek és bárok jó szórakozást kínálnak azok számára, akik pihenni szeretnének a parton.

A strand látványa gyönyörű és pihentető, és egy igazi élményt nyújt azok számára, akik a pihenésre és a természetre vágynak. Az ide látogatók biztosan élvezni fogják a homokos partokat, a kék-vízű tengerpartokat, a trópusi növényzetet és a számos tevékenységet, amelyeket a környező területek kínálnak.

West Bay Beach - Roatán

Programlehetőségek

Gumbalimba park

A Gumbalimba Park egy népszerű turisztikai célpont Roatán szigetén, Hondurasban. Ez a park egy igazi paradicsom, melyet a kék tenger, a fehér homokos strand és a trópusi növényzet tesz különlegessé. A park területe a következőkkel rendelkezik: bozótos erdő, kertek, madárház, farmon élő állatok és szabadtéri múzeum.

A madárházban több mint 200 papagáj, tukán és egyéb madár él. A látogatók bemehetnek a madárházba, hogy megnézhessék és közelről megismerjék az állatokat. A parkban található kis farm állatokat tart, mint például kecskéket, pónilovakat, szamárokat és disznókat, amelyek szintén megtekinthetők.

A szabadtéri múzeumban a látogatók megismerhetik a Hondurasi Kultúra és az őslakos emberek történetét. A parkban számos olyan tevékenység elérhető, mint például a zipline, az állatokkal való találkozás, a pálmafákkal körülvett strandok és a merülés.

A parkban találhatóak ősi barlangok és folyómedrek, amelyek a látogatók számára lenyűgöző látnivalókat kínálnak. A parkban található növények, virágok és fák lenyűgözőek, a parkban található több mint 2000 terepi növény a legjobb példája a trópusi környezet szépségének.

Olvasmányos linkek

Jön!

R. Gyuri fotója

Fotóegyveleg

Sznorkelezők Roatánon

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes