ÚTIKRITIKA.HU / Laosz

Laosz

Laosz

Repülés | Szállás | Vízum és vám | Fotóegyveleg

Repülés és repülőjegy

A repülést választó utazók zömében Bangkokból repülnek át Vientiane vagy Luang Prabang nemzetközi repülőterére. Ha valaki egy Luan Prabang- Vang Vieng - Vientiane utat szervez, repülő, vonat repülő közlekedéssel, ez kb egy hét alatt teljesíthető.

Szállás

Laoszban mindenhol lehet szálláshoz jutni, még a kis falvakban is. Persze minél elszigeteltebb helyre utazunk, annál egyszerűbbek, spártaibbak a szálláslehetőségek. 12-14 dollár az egyszerű kétágyas szobák átlagára. A nagyobb városokban, mint Vientiane és Luang Prabang már találni bőven csinos, kényelmes hoteleket. 30-90 USD/éjszaka/szoba között mozognak az árak. Vannak jó szállodák is már mindenhol, 4-5 csillagosak, elfogadható áron. Sőt az airbnb és a booking is működnek.

Nong Kiaw - Mandala-Ou Resort - m.g. fotója

Vízum és vám

Magyar állampolgárok előzetesen beszerzett vízummal, vagy turizmus céljából a Vientiane-i és a Luang Prabang-i nemzetközi repülőtéren, illetve az országot Thaifölddel összekötő Mekong-hídnál lévő szárazföldi határátkelőhelyen, érkezéskor kiállított vízummal (visa on arrival) utazhatnak be. Jvasoljuk a vízum online beszerzését, kb 3-5 nap alatt megvan. Az úti okmány érvényessége legalább 6 hónappal haladja meg a tervezett elutazás időpontját. Diplomata és szolgálati útlevelekre 30 napos kétoldalú vízummentességi megállapodás van érvényben. Üzleti és munkavállaló beutazás engedélyezését a fogadó laoszi partner kezdeményezheti a laoszi Külügyminisztériumnál.

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon