ÚTIKRITIKA.HU / Római múzeumok


hirdetes

útikritikák


Római múzeumok

Capitoliumi Múzeumok|Galeria Borghese| Doria Pamphilj Galéria |Palazzo Massimo alle Terme|Palazzo Colonna - Galleria Colonna|Le Domus Romane di Palazzo Valentini|Nemzeti Etruszk Múzeum|Modern és kortárs művészetek Nemzeti Galériája|Palazzo Barberini| Welcome to Rome|

Ennek az aloldalnak a tartalommal való feltöltése előkészületben van.

Capitoliumi Múzeumok

Olaszul: Musei Capitolini

Galeria Borghese

művészeti galéria

(gálérijá borgéze)

Nem érdemes kihagyni! A festmények és a szobrok (főleg Bernini és Canova szobrai) lenyűgözőek.

Fontos! Jó előre foglalni kell, mert gyakran egy hétre előre elkelnek a belépők, hiszen korlátozott számban látogatható a gyűjtemény. On-line igazán könnyű foglalni és fizetni. Helyben az on-line foglalás alapján lehet a kasszánál begyűjteni a jegyeket. Tehát nagy kockázat - főleg nyáron - foglalás nélkül odamenni és megpróbálni bejutni. A Roma Pass állítólag néha esélyt ad az előzetes foglalás nélküli bejutásra. A foglalások konkrét időkeretet adnak a látogatáshoz. Tehát ha 16 órára szól és fél órával hamarabb érkezünk, akkor ki kell várni a meghatározott időpontot. Két órás tartózkodás engedélyezett, de ennyi elegendő is.

Ügyes taktika a beengedett látogatók tömegétől leszakadva az első emeleti festményekkel kezdeni, míg a többiek tolakodnak a földszinti jelentősebb alkotások táján. A park, ahol a galéria található igen nagy és így nem egyszerű megközelíteni a múzeumot. A Spagna metróállomás felőli megközelítés lehet a legpraktikusabb.

R. Gyuri fotói

Doria Pamphilj Galéria

Olaszul: Palazzo Doria Pamphij

A Via del Corso és a Via della Gatta között található épület. Ez egy magánmúzeum , ami a Doria Pamphilj Landi család tulajdonában van. Az ő művészeti gyűjteményük alkotják a múzeumot. 

t. e. fotói

Palazzo Massimo alle Terme

Az útikönyvekben jellemzően figyelmen kívül hagyott neoreneszánsz múzeum a világ legnagyszerűbb művészeti remekeinek ad otthont. Nagyon tetszett két görög bronzszobor (i.e. első századból): az "Ökölharcos" és az "Alvó Hermafrodita". A második emeleten a múzeum gyűjteményének büszkesége: lenyűgöző színű freskók, amelyek az ókori Róma nemesi családjainak otthonait diszítették.

Ilona fotója

Ancsa fotója

Az Ökölharcos - k.l.

Palazzo Colonna - Galleria Colonna

a. m. fotója

R. Gyuri fotói

k. d. fotója

Le Domus Romane di Palazzo Valentini

Nemzeti Etruszk Múzeum

Olaszul: Il Museo nazionale etrusco di Villa Giulia

aji

Modern és kortárs művészetek Nemzeti Galériája

Olaszul: La Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea

Ez egy állami múzeum.

Palazzo Barberini

Pietro da Cortona freskói miatt érdekes.

k. n. fotója

j. a. fotója

k. sz. fotói

Welcome to Rome

Multimédia show, ami végighalad Róma történetén.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon