ÚTIKRITIKA.HU / Szaúd-Arábia

Szaúd-Arábia

Repülés | Vízum | Belépési folyamat és vám | Szállás | Fotóegyveleg

.

Ha nagy a sörösüveg 

Repülés és repülőjegy

Bécsből non-stop repül Szaud-Arábiáaba a Saudi légitársaság

Vízum


A vízum beszerzésével kapcsolatban a Szaúd-Arábiai Királyság magyarországi nagykövetségénél tanácsos érdeklődni:

Felhívjuk a szaúdi vízumuk intézését Budapesten személyesen intéző utazók figyelmét, hogy a vízumügyintézést végző budapesti konzulátuson messzemenően tartsák be a leendő vendéglátó ország és azt képviselő hivatalnokok iránti maximális tiszteletet. A tiszteletlenül viselkedő vízumkérelmezők beutazásának engedélyezését minden további nélkül (egyszer és mindenkorra) megtagadhatják. Megtörtént eset alapján adjuk ezt a fontos tanácsot!!! 

,, Körülbelül 3 éve megnyitotta a kapuit Szaúd-Arábia a látogatók előtt.

Hogyan lehet beutazni?

A beutazáshoz turistavízum szükséges, ezt online egyszerűen és gyorsan meg tudod kapni. Az igénylés megkezdésétől számítva 3 órán belül nekem már az e-mail fiókomban volt a vízum. Ezt kinyomtattam és a határon felmutattam.
A vízum magába foglalja a kötelező utasbiztosítás árát is, ezeken kívül az egyetlen egyéb kötelezettség az, hogy le kell tölteni a telefonra egy applikációt, amit a covid miatt szinte mindenhol kérnek. PCR teszt már nem kell ha be vagy oltva.

Be lehet utazni nem muszlimként?

Igen, lehetsz keresztény, ateista, zsidó vagy bármilyen vallású, ez nem befolyásolja a beutazásod. Viszont vallási jelképek bevitele vagy viselése szigorúan tilos. Továbbá nem muszlimok számára tilos a belépés Mekka teljes területére és Medina belvárosába.

A két szent városon kívül mindenhova el lehet látogatni?

Igen, kivéve a jemeni határ környéki hegyvidékekbe és a határ közvetlen közelébe a jelenleg is zajló háború miatt. (2022)

Belépési folyamat és vám

Az országba történő be,- és kilépéskor belépési nyomtatványt (entry/exit card) kell kitölteni, valamint belépéskor két lapos ujjnyomatot kell adni. 60.000,- SAR (225.000,- USD) érték feletti készpénz, forgatható pénzügyi eszköz vagy nemesfém birtoklását a határátkelőhelyen, formanyomtatványon be kell jelenteni. Ennek elmulasztása esetén a be nem jelentett értékeket elkobozzák, illetve további vámbüntetést rónak ki.

A belépő útlevél ne tartalmazzon Izrael Állam által kiadott beléptető pecsétet!

Az országban tilos az alkoholfogyasztás, aki megpróbál akár csak egy sört is magával hozni, rendőri kíséretben hagyhatja el a Kalid Király Repülőteret.

Apropó, reptér: az öt terminált számláló komplexum monumentális, a luxuskisgéptől a nagy utasszállítókig mindent láttunk. A bejutás zökkenőmentes, segítőkészek a helyiek, olyannyira, hogy a vízumellenőrzésnél nemhogy megmutatták, merre az arra, a kaftános úriember a vállamnál fogva „lökött” a megfelelő irányba. Még szinte be sem tettük a lábunkat az országba, máris nyitott könyvvé váltunk: az útlevél és a vízum ellenőrzése közben ujjlenyomatokat vesznek, valamint fotót is készítenek az új belépőkről. (2023) forrás

Szállás

Jön!

Makkah Clock Royal Tower, A Fairmont Hotel - Viktor fotója

Fotóegyveleg

Felső táblán: egyedülálló hölgyeknek nem engedélyezett

Alsó táblán: belépés családoknak

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS