ÚTIKRITIKA.HU / Zakinthosz


hirdetes


útikritikák


Zakinthosz

Repülés|Érkezés a szigetre| Szállásválasztás| Fotóegyveleg

.

Ata fotója

Repülés 

2022-ben a Ryanair október 28-ig repül Budapest és Zakinthosz között hetente kétszer (hétfőn és pénteken). A repülés menetideje: kb. 1 óra 55 perc.

Odafelé: 18:25 - 21:20 -------------- visszafelé 21:45 - 22:40 (Zakinthoszon a hazaihoz képest plusz egy óra az időeltolódás.)

Készüljenek fel arra, hogy a főszezonban a sziget repülőtere túl szűknek bizonyul a nagy tömeg miatt. Kényelmetlenségekre számítani kell.

Az utazás ebben az esetben is repülővel a legegyszerűbb, Budapesttől (BUD) a Zakynthos-ig (ZTH) közlekedő gép kevesebb mint 2 óra alatt teszi meg a majdnem 1100 km-es távot. Az időeltolódás 1 óra. A reptérről nagy valószínűséggel transzfer segítségével vagy egyéb módon fogtok eljutni a szállásotokig, ugyanis a sziget többi része érdekesebb, ezért az irodák inkább oda foglalnak. (2019) forrás


Hazautazáskor: Minden esetben érdemes egyéni utasként is legalább 2 órával hamarabb kijönni a repülőtérre, hiszen még szeptemberben is bőven főszezon lesz az idei nyáron.
A reptéren van büfé / kávézó induló oldalon, a váróban is. 
Van ATM a reptéren - Eurobank dolgozik a legjobb feltételekkel.
Ugyan küldd a Wizzair és a Ryanair automatikus emailt, hogy ki kell nyomtatni a beszállókártyát hazautazáskor, de ezt hagyjátok nyugodtan figyelmen kívül, elfogadják telefonról is már évek óta nálunk a szigeten.
Helyi autóbusz nem közlekedik a repülőtérre, eljutás egyéni vendégként szálláshelyre taxival megoldható. 
Van duty free és a kinálat is elég nagy és jó. (2022)

Egyéb odajutás

,, Mi tavaly mentünk Zakynthosra autóval és idén is így megyünk. Imádtuk a gyönyörű tájat. Kb 18 óra volt az út, felváltva vezettünk a férjemmel. Kisebb eü. szünetekre megálltunk, mi végig toltuk. A látvány kárpótol mindenért 😊 ((h.sz.i, 2019)"


A reptér Zakynthoson kicsi, éttermek nincsenek, szendvicset-üdítőt lehet vásárolni. Nekünk kb. egy órával később indult a gép, ezzel számoljatok. (2022)

Érkezés a szigetre

A reptéren gondoltam leintünk egy taxist, ezzel szemben sorba kellett állni a taxira várva. Táblán ki volt téve, hogy Laganasba 17 Euróért visznek el, de előtte olvastam, hogy sokaktól 20 eurót kérnek. Mikor mi kerültünk sorra, akkor a taxinak mi kevesek voltunk, ezért még intett egy párnak, hogy jöjjenek, így 7-en ültünk az öt személyes autóban. De ez számunkra nem is lett volna gáz, gyerekek ölben, a költségeket pedig nyilván felezzük. Ők is magyarok voltak, így megbeszéltük, hogy felezzük a díjat. Hibát követtem el, mert nem mondtam nekik konkrétan, hogy max csak 10 eurót fizessenek, mert elvileg 20 ért tutira el kell hogy vigyen a taxis.

Először őket rakta ki, és nem hallottam tőlük mennyit kért, de nem volt vita, fizettek, mentek. Mikor minket kirakott 20 Eurót akart kérni. Na mondtam neki, hogy tuti nem, max 10-et fizetek. Akkor az utcán elkezdtünk veszekedni, magyaráztuk neki, hogy mivel egy úton jöttünk a párral, így nem fogunk mi is meg ők is 20-20 eurót kifizetni neki. Szó szót követett, aztán otthagyott minket a fenébe, így végül is jól jártunk. (2022)

Szállásválasztás

Ami fontos lehet a szállásválasztásnál, hogy Tsilivi-ben nincs vagy alig van térerő, viszont ha autó vagy motorbérléssel szeretnénk felfedezni a szigetet, akkor talán Tsilivi a legideálisabb a tartózkodásra aránylag központi elhelyezkedési miatt.

A keleti part jóval szelesebb mint a Laganasi-öböl, így itt az öbölben pár fokkal mindig melegebb is van, viszont a Vassilikos-félszigeten sokkal tisztábbak a strandok.

Aki a csendes nyugodt estéket, éjszakákat kedveli, annak kevésbé ajánlott a laganasi rész, hiszen itt sok a szórakozó hely, igazi bulizós élet van.

,, 2022. július: Most érkeztünk vissza Zakynthosról. Önálló szervezésben, ennek minden hibájával együtt. Bookingon foglaltam szállást, azzal nem volt különösebb probléma. A legnagyobb baj Laganassal volt.

Természetesen előzetesen én is próbáltam információt gyűjteni. Sok véleményt elolvastam, személyesen beszéltem olyanokkal, akik már jártak ott. Többen is azt mondták, nyugodtan foglaljak szállást ott, lehet pihenni. Persze ki mit ért pihenés alatt? A lényeg: soha többé nem mennék Laganasba! Csak az foglaljon ott szállást, aki bulizni akar éjjel-nappal. És ezt szó szerint értsd.

Egész Laganas 90%-a tizenéves angol. Próbálok finoman fogalmazni róluk, hogy ne töröljék a bejegyzésem. Ezek a fiatalok nem tudnak viselkedni. Nap közben még visszafogottak (talán alszanak egy kicsit), de este beindulnak. Igencsak hiányos öltözékben vonulnak, részegek, és a lufikból sem héliumot szívnak nagy valószínűséggel. Reggelig tartó tivornyázásu k, üvöltözésük folyamatos, esély sincs a pihenésre.

Egy hét alatt egyetlen éjszakát sem tudtam nyugodtan aludni, pedig 10 perc sétára volt a szállásunk a főutcától. A hangoskodásuk, motorozás, quadozás folyamatos. Iszonyatos szemetet hagynak maguk után, a kevés kukát is felborogatják, összetörik. A barbárok civilizáltabbak lehettek náluk. Arról nem is beszélve, hogy még csak annyira sem tisztelik meg a vendéglátóikat, hogy 1-2 szót megtanuljanak görögül (legalább köszönni, stb.) Aki pihenni akar, itt NE foglaljon szállást (Nagy József, 2022)


,, Hol szálljunk meg Zakynthoson?

A sziget déli része ajánlott azoknak, akik jó kiindulópontot szeretnének Zakynthosi kirándulásaikhoz, valamint kedvelik a kevésbé szeles, melegebb vizű öblöket, homokos partszakaszokat. Zakynthos déli települései alapvetően forgalmasabbak keleti, nyugati és északi társaiknál.

A sziget keleti és nyugati partja azoknak lehet jó választás, akik a széltől sem ijednek meg, esetleg a vízi sportokhoz kimondottak keresik a szelesebb partokat, valamint minden nap szívesen megcsodálják a szigetet a magasabb hegyi utakról és összességében a nyugodtabb, csendesebb települések hívei.

Amikor először jártam Zakynthoson, Argassiban, a sziget délkeleti részén volt a szállásunk, ami számunkra tökéletesen bevált, hiszen nagy éjszakai életre nem vágytunk, illetve a napunk nagy részét sem ezen a helyen töltöttük. Ugyanakkor a vacsoraidőhöz mégis kitűnő célpont volt, a maga kedves és színvonalas tavernáival.

Második nekifutásra mi Laganast választottuk főhadiszállásnak, amiről bár rengeteg negatívumot olvastunk diszkói és szórakozóhelyei miatt, szerencsére annál kevesebb ilyen jellegű tapasztalatot gyűjtöttünk. Mindamellett programokban és éttermekben a leginkább bővelkedő helyről lévén szó, nem csalódtunk döntésünkben.

Ahhoz, hogy jól válassz Te is Zakynthosi szállásoddal kapcsolatban, mindenképpen gondold át, mi a terved a nyaralásra. Láblógatós, tengerparton heverészős napozás egy héten át? Buli buli hátán? Kirándulások? Nyugodt pihenés? Ennek tükrében sokkal egyszerűbb lesz kiválasztanod, a neked megfelelő települést. " forrás


A Laganasi öbölben fekszik még két turistacélpont, Kalamaki és Laganas. Itt már szebb a part, itt van a tojásrakó helye a Caretta Caretta tengeri teknősöknek. Én szálláshelyül inkább ezeket a helyeket javasolnám, a tengerpart miatt.

Ajánlott apartmanok és hotelek (2023)


Ajánlott szállodák:

3 csillagos: Palmyra Hotel, Diana Hotel ,

4 csillagos: Hotel Koukounaria and Suites , Palazetto Suites , Marelen ,

5 csillagos: Meandros Boutique & Spa, Hotel Lesante Cape Resort and Villas , Hotel Lesante Blu Exclusive Beach Resort (18+) , 
Contessina Suites & Spa , Olea All Suite Hotel ,

----------------------------------------------------------------------

Nem ajánlott hotelek (2023): Natalie Hotel, Mediterranean Beach Resort, Karras Hotel , Karras Grande Resort , Marelen Hotel , Poseidon Beach , Diana Palace , Atlantica Eleon Grand Resort ,Majectic Hotel & Spa

Andreolas Beach , Zakantha Beach Hotel , Filoxenia , Palazzo di Zante , California Beach Hotel, Albatros Hotel , Astir Palace ,
Chryssi Akti Hotel , Hotel Alexander The Great  , Caretta Beach Holiday Village ,

------------------------------------------------------------------------
Kisgyemekes családosoknak:

4 csillagos Louis Zante Beach (némileg lestrapált, de összességében megfelelő)

Aki a hotel körüli nyüzsgést szereti az választhat Laganas-ban szállodát. Aki viszont nyugalmat akar, de Laganasban, annak a Laganas Roadtól távol lévő szállást kell választani, ugyanis a Lagans Road buliövezetében minden éjjel brit  tinidzserek tobzódnak.

Ajánlott apartmanok:

Doras Zante Studios & Apartments *** (Argassi), Villa Phoenix studiók (Laganas) , Valasis apartman , Delfini Apartman , Dinos Apartmanház , Margarita studiók (Kalamaki) , Isola ,

Az apartmanházaknál tisztában kell lenni azzal, hogy akadozhat a meleg víz szolgáltatás, a hetes turnus folyamán csak egyszer cserélnek ágyneműt, és talán csak egyszer takarítanak. Kisgyermekes családoknak inkább a bulis Laganastól távolabb eső szálláshelyeket javasoljuk.

------------------------------------

Mi a Drossosban voltunk. Mindenképp emeleti szobát kérj! Nagyon egyszerű, de úgy sem töltesz sokat benne. Wifi nem nagyon van csak az udvaron. A víz tényleg ötven méter, kb 1 perc. A központ kb 10 perc gyalog.

Mi is a Drossosba voltunk, földszinti. Egyszerű, de nem volt rossz tapasztalatom, wifi tényleg gyenge. Nagyon közel a párt és a központ is egy laza sétával elérhető. Szerintem jó kis hely

--------------

A Periyaliban voltam, egyszerű szoba, közel a part, csendesebb részen van, wifi szuper jól működött. Jó éttermek a közelben.

A Periyaliban voltunk, a célnak teljesen megfelelt, a tulaj nincs ott, de amikor klímát szerettünk volna kapcsoltatni az idegenvezető szólt neki és intézkedett. Jó helyen van, csendes, a közelben remek tavernák, a part közel.

-----------------------------------------

Elfogadható: a 3 csillagos Chryssi Akti Hotel (Argassi) ,

A Laganas-i Majestic Spa Hotelt kizárólag bulizós fiataloknak ajánljuk!


Nem igazán ajánlott apartmanházak: Socrates Studio, 

------------------------------------------------------------------

A mi szállásunk Alykes városában a Hotel Letsos volt. Egy családnak tökéletesen megfelel, az ételek finomak és a bár minden éjszaka sokáig várja a napon tűzpirosra égett turistákat. A szállástól a part 10 perc séta, ahol szintén bárok és éttermek találhatóak. Egyébként az egész szigetere jellemző, hogy nincsenek hatalmas távolságok, minden belátható időn belül megtalálható. (2019) forrás

Fotóegyveleg

Salto immortale - v. h. fotója

k.a. fotója

k. e. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes