ÚTIKRITIKA.HU / Zakinthosz vagy Kefalónia?


hirdetes

útikritikák


Zakinthosz vagy Kefalónia?

Zakinthosz vagy Kefalónia?

Kefalónia inkább olyanoknak való, akik a szokványos tengerparti nyaraláson kívül másra nem nagyon vágynak, pl. nem akarnak szórakozóhelyekre járni. Kisgyermekes családoknak, édes kettesben pihenni óhajtó pároknak lehet jó választás. Amúgy Kefalónia tájai vadregényesek, partjai, strandjai szépek.
Szórakozás szempontjából Zákinthosz egyértelműen többet tud nyújtani, mint Kefalónia. Zákinthosz felkapottabb nyaraló településein zakatol az élet, nagy a zaj és sok a részeg brit fiatal.
Zákinthoszon nincs fantasztikus strand, Kefalónián van, a Myrtos Beach, ami Görögország egyik leglátványosabb strandja.
Sokan úgy kombinálják a két szigetet, hogy inkább Zákinthosz-on választanak hotelt és egynapos hajóskirándulás formájában ismerkednek meg Kefalóniával.
Kulturális turisztikai látnivalók vonatkozásában sem Kefalónia sem Zákinthosz nem tud felmutatni érdemlegeset. Természeti látnivalók mindkét szigeten vannak bőven. Kefalónián is tele lehet rakni értékes kirándulásokkal egy hetet.
Mindkét szigeten lehet nyugalmas nyaralást eltölteni, de Zákinthoszon ehhez nem szabad a bulizós szigetrészen lévő hotelt választani. Kefalónia szigetén lényegében mindenhol nyugi van, és a programok is inkább pihentető jellegűek, pl. csónakázni egy barlangtavon.
Kefalónia hátránya, hogy az 1953-as földrengés pusztítása miatt nincsenek igazán régi, romantikus házak, uniformizált az építkezés. Azért a kis halászfalvak így is aranyosak. Kefalónia szigetén magasabbak az árak, mint Zákinthoszon, főleg azért, mert nagyon népszerű az olaszok körében, és azok felverték az árakat.
Többen választják a kettő közül Zákinthoszt, mert ismertebb, s Zákinthoszon nagyobb a turizmus tömeg jellege. Zákinthosz mozgalmas, pörgős, Kefalónia romantikusabb. Kefalónián is azért van mozgalmasabb rész, a déli parton, viszont az északi part nagyon idilli, csendes.
Kefalóniába lehet direkt repülni Bécsből, Budapestről nem.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes