ÚTIKRITIKA.HU / Amszterdam


hirdetes


útikritikák


New West Inn***

Amszterdam – Hotel New West Inn***

Lényeg:
Egyszerű, nagyüzemi hotel. A szobák tiszták, elég tágasak, kényelmesek. Helyi viszonylatban jó az ár-érték arány. Ha megrökönyödünk a belvárosi hotelek drágaságán, akkor ez megfelelően takarékos választás lehet.
Hol?
Nincs a központban, attól nyugatra. A belváros (17-es számú) villamossal – átszállás nélkül - kb. 30-45 perc. Ebbe az időtartamban benne van a hoteltől a Hoekenes nevű villamosmegállóig való gyaloglás 5-10 perce is.
(A hotelben lehet 24 és 48 órás bérletet venni. Megéri.)
A hotel közvetlen környéke turista szempontból érdektelen (sima lakónegyed), ,,cserébe” nyugis (eltekintve a galambok hangos turbékolásától). Néhány szupermarket található a közelben (5 perces gyalogtávolsági körön belül). A környék biztonságos, de néha látni rosszban sántikáló alakokat (a parkoló autókba nézegetnek be őszinte tudásszomjtól vezérelve…). A közelben van egy kellemes park.
Ha autóval vagyunk, akkor ne hagyjunk semmit az üléseken, mert előfordulnak bizony ott autófeltörések.
A főpályaudvartól villamoson és gyalog kb. 44 perc eljutni a hotelig (villamosjegy 2,90 euró). A 17-es villamosnak az egyik végállomása a főpályaudvarnál (Centraal Station) van. Onnan a hoteltől 7-10 percre lévő legközelebbi villamosmegálló (Hoekenes) a kb. 20-21. a 17- es vonalán. Amikor leszállunk, bárkitől (lehetőleg hollandtól…) megkérdezhetjük, hogy merre van a Reimerwaalstraat.
taxival kb. 23 perc (9-10 kilométer) a főpályaudvartól. A taxi korret ára kb. 27 euró. Nem jellemző, hogy a taxisok simliskednek.
Milyen?
Jól néz ki a hotel, megfelelő állapotban van, de nem kifejezetten modern. Amszterdami viszonylatban nagy kapacitású hotelnek számít a maga 180 szobájával.
A vendégkör teljesen vegyes (iskolás csoportok is előfordulnak). A fogadótér forgalmas.
Szobák:
A szobák nincsenek felújított állapotban és a hangszigetelés nem erős. A dekoráció kicsi régimódi, a szőnyegpadló kopottas. Az ágyak kényelmesek, az ágynemű jó minőségű. A fürdőszobák tágasak, felújítottnak tűnnek (zuhanyfüggöny kellene). A tisztaság alapvetően rendben van, de azért nem mindig igazán alapos.
Hűtőszekrény nincs a szobákban, de a 3 csillagos kategóriában ez nem várható el. Viszont van széf és hajszárító, ami nincs minden 3 csillagosban.
Szolgáltatások:
A személyzet segítőkész. Turistás és közlekedési kérdésekre is válaszolnak.
A wifi viszonylag jól működik. A hotelben van mód kerékpárt kölcsönözni (bicajjal a központ 25 perc).
Ellátás:
A reggeli igazán jó, de ha nincs benne az árban, akkor azért a 10 euró kicsit sok.
2017. május 19.

« vissza