ÚTIKRITIKA.HU / Tuzla


hirdetes

útikritikák


Tuzla

Tuzláról bevezető| Fotóegyveleg

Ata fotója

Tartalomfeltöltés előkészületben

Tuzláról bevezető

Lakosság (2023-ban): 80,600

A város lakosságának kb. 55-60 százaléka mozlim vallású.

Tuzla Bosznia-Hercegovina északkeleti részén fekszik. A harmadik legnagyobb város Bosznia-Hercegovinában és egy fontos ipari, kulturális és oktatási központ a régióban.

Fontos megjegyezni, hogy a város neve Tuzla, és nem azonos a Törökországban található Tuzla nevű várossal.

Ata fotója

Étkezés

Vásárlás

Ata fotója

Városközpont

Tuzla belvárosa is vonzó, különösen a Szabadság tér (Trg Slobode) területe. Itt található a városháza, a Tuzlai mecset és számos üzlet, étterem és kávézó. A tér körül sétálva felfedezheted a város építészeti és kulturális örökségét.

A Zvornik-Tuzla egyházkerület szerb ortodox temploma - Ata fotói

Ata fotói

Pannonica-tavak

A Pannonica-tavak egy gyönyörű tórendszer, amely Tuzla déli részén található. Ez a természetes üdülőhely kiváló lehetőséget kínál a pihenésre, a sétákra és a szabadidős tevékenységekre, mint például a horgászat vagy a csónakázás. A tavak környezetében számos étterem és kávézó található.

b. j. fotója

Sóbánya

Tuzla híres a sóbányájáról, amely évszázadok óta üzemel. A sóbánya látogatható, és bemutatja a sóbányászat hagyományait és folyamatát. A látogatók megismerhetik a sóbányászok életét és a sóbányászat történelmét.

Salty Spa

A Salty Spa egy gyógyvizes tó, amiben a látogatók élvezhetik a természetes sós vizet és a gyógyító tulajdonságait. A tó vize gazdag ásványi anyagokban, amelyek jótékony hatással lehetnek a bőrre és az egészségre. A hely közelében kényelmes wellness szolgáltatások is elérhetők.

Fotóegyveleg

Ata fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon