ÚTIKRITIKA.HU / Dánia


hirdetes

útikritikák


Dánia

Repülés | Szállás | Úti okmányok | Fotóegyveleg

.

Koppenhágai reptér - érkezés - k.n. fotója

Repülés


Dániában több repülőtér van, de elsősorban Koppenhágába mennek az utazók.

Ezen a linken érdemes repülőjegyet keresgélni Koppenhágába.

Bécsből is repülhetünk közvetlenül Koppenhágába. Az Austrian Airlinesnak van közvetlen járata, az árak is hasonlóak a budapesti indulásúakhoz, csak épp megvan az a kényelem, hogy nem kell átszállni. Nehezebb helyzetben vagyunk, ha Aarhusba, Billundba vagy Aalborgba szeretnénk repülni, mert ezekre a helyekre csak átszállással lehet utazni, a lehetőségek száma sem túl sok, ráadásul még a repülőjegy is drágább. Ne csodálkozzunk, ha Budapestről olyat találunk, hogy kétszer kell átszállni, mire eljutunk a végcélunkhoz, sajnos ilyen bizony van. Sőt az a szerencsés, aki egy átszállással talál valamit.

Jobb helyzetben vagyunk, ha Bécsből megyünk, mert koppenhágai átszállás után már Aarhusban is találjuk magunkat. Persze ha valaki későn kap észben és nincs már hely az ilyen járatra, akkor marad a kétszeri átszállás vagy másik utazási nap választása. Billundba is csak átszállással juthatunk el akár Budapestről, akár Bécsből, viszont itt már 63000 Ft ért is találhatunk repülőjegy árat időponttól függően. Az átszállási hely lehet Amszterdam, Frankfurt, Riga, Párizs vagy akár London, attól függően, hogy mire milyen áron van hely az adott utazási napon. Alborgba még ennél is kevesebb lehetőség van és az árak általában 110. 000 Ft körül és fölött mozognak és főként amszterdami átszállással lehet repülni akár Pestről, akár Bécsből.

Annak, aki már odaért, Dánia remek vonathálózatot kínál, például a repülés alternatívájaként.Vagy spórolási céllal érdemes a távolsági busszal való utazást is megfontolni.

Szállás

Dániában a szállodaárak nagyon magasak. Nem csoda ez egy olyan országban, ahol a lakbérek (főleg Koppenhágában) elképesztően drágák. Érdemes összehasonlítani a különböző szállások árait.

Úti okmányok

Magyar állampolgárok Dániába utazhatnak magyar személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel is. 90 napot meg nem haladó tartózkodáshoz nincs szükség semmilyen helyi hivatalos engedélyre.

Dániára is érvényes: Az újfajta személyazonosító igazolványunkkal a reptéri határátlépések során a zsilipkapus beléptető rendszereket is használhatjuk úgy, hogy a zsilipkapuhoz érkezés után, a kapu kártyaolvasójához érintjük az okmányunkat, és az új személyiben lévő chip segítségével a kártyaolvasó hitelesíti azt.
Ezután a rendszer kiolvassa az okmány számát, majd átveszi a chipből a személyi adatokat, az arcképet és az ujjnyomatot. Ezzel megtörténik az adatok európai szabályrendszer szerinti ellenőrzése (pl. utazási korlátozás kiszűrése).

Az újfajta okmány a közúti ellenőrzéseket is meggyorsítja, mert a rendészeti szerveknél lévő kártyaolvasóval kiolvashatók az adatok (a négy természetes személyazonosító adat), amik az eszközre telepített alkalmazással vizuálisan is megjeleníthetők a kijelzőn.

Vám

TILOS húst bevinni, vagy húskészítményeket, Félnek a fertőzésektől .

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon