ÚTIKRITIKA.HU / Panajachel & Atitlan-tó


hirdetes

útikritikák


Panajachel & Atitlan-tó

Panajachelről dióhéjban|Vásárlás|Atitlan-tó| Fotóegyvelegb. m. fotója

Panajachelről dióhéjban

spanyol kiejtés: pánáhácsel

Panajachel egy kisváros Guatemala nyugati részén, a Sololá megyében, a Guatemala City-től körülbelül 150 kilométerre nyugatra található. A város a gyönyörű Atitlán-tó partján fekszik, amely Guatemala legnagyobb tava és egyike a világ legszebb tavainak.

Panajachel népszerű turisztikai célpont, és a városban számos szálloda, vendégház, étterem és bolt található. A városban a legtöbb boltban és üzletben kaphatók a hagyományos guatemalai textíliák, kerámiák és egyéb kézműves termékek, amelyeket érdemes megvásárolni és hazavinni emléknek.

A Panajachel körüli területek számos szabadidős tevékenységet kínálnak, például hajókázás az Atitlán-tavon, hegymászás, kerékpározás és túrázás a közeli természetvédelmi területeken. A városban található a Guatemala egyik legfontosabb maja kulturális helyszíne, a Chichicastenango piacon pedig érdemes meglátogatni a hagyományos maja piacot, ahol különféle helyi termékek és kézműves tárgyak kaphatók.

t. k. fotója

Vélemények

,, Ha a sok élménytől, látnivalótól elfáradunk, Guatemalában is nyaralhatunk úgy, mint a Balaton partján. A Lago de Atitlan partján fekvő Panahachelt első ránézésre akár Balatonszemesnek is gondolhatnánk." forrás


Az Atitlán-tó felett élesen kanyarodik ki az út a sziklás hegyoldalra, majd leereszkedünk Panajachelbe. A városka piacán a környéken élő maják eredeti népviseletükben jönnek-mennek. A század elején Guatemalában ötszáz különböző női viseletet ismertek, és még ma is van háromszáz belőlük. A helyi férfiak inkább hímzett nadrágjaikkal és ingeikkel vonják magukra figyelmünket, a pöfögő kistaxik pedig Mickey Mouse-os, bikaszarvas dekorációjukkal.

A három vulkán, az Atitlán, a Tolimán és a San Pedro lábánál azúrkéken csillog a Lago de Atitlán, amely sokak szerint a világ legszebb tava. A beomlott vulkán helyén képződött nagy kiterjedésű tó néhol 320 méter mély. A parton várakozó számtalan vízi-taxi egyikével érdemes elindulni a körülötte fekvő legismertebb falvak (Santiago de Atitlán, San Pedro la Laguna, San Marcos la Laguna) felfedezésére.

Vásárlás

Panajachel és az Atitlán-tó környékén számos hagyományos kézműves piac található. Ezek a piacok általában a környező maya falvakból származó termékeket kínálnak, például textíliákat, kerámiákat, ékszereket és más kézműves termékeket. Itt van néhány tipp a legjobb kézműves piacok megtalálásához:

Chichicastenango piac: Ez a híres piac a tó déli partján található, és a maya kultúra egyik legjelentősebb piaca. A piac hetente kétszer, csütörtökön és vasárnapon tart nyitva, és különféle kézműves termékek széles választékát kínálja.

Sololá piac: Sololá városa a tó északi partján található, és a város hagyományos piaca minden héten tart nyitva. Itt a látogatók kézműves termékeket, ételeket, ruhákat és más helyi termékeket találhatnak.

Panajachel piac: A Panajachel környéki maya falvakban gyakran találhatók hagyományos piacok, amelyek az itt élő emberek által készített kézműves termékeket kínálják. A Panajachel-i piac, amely a város központjában található, szintén kiváló hely a kézműves termékek vásárlására.

San Juan La Laguna piac: San Juan La Laguna a tó déli partján található, és híres a hagyományos textíliák készítéséről. A városban számos kézműves bolt és piac található, amelyek különféle termékeket kínálnak, beleértve a híres "kék textíliákat" is.

Ezek csak néhány példa a környéken található kézműves piacokra, de a tó környékén számos más hagyományos piacot is találhat, ahol a látogatók megvásárolhatják a helyi kézműves termékeket.

Santiago de Atitlan-i piac - sz. a. fotója

Atitlan-tó

Az Atitlán-tó Guatemala legnagyobb tavai közé tartozik, és az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A tó Guatemala nyugati részén, Sololá megyében található, a városok között pedig hajóval lehet közlekedni.

Az Atitlán-tó környéke rendkívül gazdag természeti és kulturális látnivalókban. A tó és környéke a maya kultúra fontos helyszíne, és a környékén található több maya falu is, amelyek hagyományos életmódot folytatnak, és ahol a látogatók megismerkedhetnek a maya kultúra hagyományaival, életmódjával és kulináris különlegességeivel.

Az Atitlán-tó partján található Panajachel, San Pedro La Laguna, Santiago Atitlán és más kisvárosok számos szabadidős tevékenységet kínálnak, például hajókázás, kerékpározás, túrázás és hegymászás. A tó környéki táj gyönyörű, és számos természeti park és rezervátum található a környéken, ahol a látogatók megismerhetik a helyi növény- és állatvilágot.

Az Atitlán-tó különlegessége az is, hogy a környéken találhatók az ország legnagyobb vulkánjai, például a San Pedro, a Tolimán és az Atitlán vulkán, amelyek szintén fontos látnivalók a tó körül. Az Atitlán-tó egy igazán varázslatos hely, amelyet minden Guatemalába látogató utazónak érdemes meglátogatnia.

sz. a. fotói

Fotóegyveleg

Street art Panajachelben - t. k. fotója

Street art Atitlán városkában- Irén fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes