ÚTIKRITIKA.HU / Izland - időjárás havi lebontásban


hirdetes

útikritikák


Izland - időjárás havi lebontásban


Izland időjárása januárban

Izland időjárása januárban hideg és sötét lehet. Az átlagos hőmérséklet általában -2 és 3 Celsius fok között van, de az ország északi részén és magasabb hegyvidéki területein az átlagos hőmérséklet alacsonyabb lehet.

Január Izlandon a téli szezon közepére esik, és a turisztikai szezon alacsony aktivitású. Az időjárás változékony lehet, és előfordulhatnak havazások, erős szél és hideg időjárás. Az időjárási körülmények változhatnak az ország különböző területein, a part menti területeken általában enyhe, nedves időjárás várható, míg a belsejében és az északi részeken hűvösebb lehet.

Január Izlandon a napok rövidebbek, és az éjszakák hosszabbak lesznek. Ez lehetővé teszi az északi fény, az aurora borealis (északi fény) megfigyelését, amely az időjárás függvényében különböző intenzitású lehet. Az északi fény láthatósága azonban nem garantált.

Az utazóknak ajánlott réteges öltözködés és felkészülés az időjárás változékonyságára. Az utazók számára lehetőség van téli szabadtéri tevékenységekre, mint például a hótalpas túrázás, a szánkózás, a jégszörf, a síelés, a snowboardozás és a horgászat a fagyott tavakon.

Összességében január Izlandon hideg és változékony időt hoz, és a téli szezon közepére esik. Az utazók még mindig felfedezhetik a természeti látványosságokat és szabadtéri tevékenységeket, de ajánlott felkészülni az időjárás változékonyságára és a rövid nappalokra.
Izland időjárása februárban

Izland időjárása februárban

hideg és sötét lehet. Az átlagos hőmérséklet általában -2 és 3 Celsius fok között van, de az ország északi részén és magasabb hegyvidéki területein az átlagos hőmérséklet alacsonyabb lehet.

Február Izlandon a téli szezonban van, és a turisztikai szezon alacsony aktivitású. Az időjárás változékony lehet, és előfordulhatnak havazások, erős szél és hideg időjárás. Az időjárási körülmények változhatnak az ország különböző területein, a part menti területeken általában enyhe, nedves időjárás várható, míg a belsejében és az északi részeken hűvösebb lehet.

Február Izlandon a napok rövidebbek, és az éjszakák hosszabbak lesznek. Ez lehetővé teszi az északi fény, az aurora borealis (északi fény) megfigyelését, amely az időjárás függvényében különböző intenzitású lehet. Az északi fény láthatósága azonban nem garantált.

Az utazóknak ajánlott réteges öltözködés és felkészülés az időjárás változékonyságára. Az utazók számára lehetőség van téli szabadtéri tevékenységekre, mint például a hótalpas túrázás, a szánkózás, a jégszörf, a síelés, a snowboardozás és a horgászat a fagyott tavakon.

Összességében február Izlandon hideg és változékony időt hoz, és a téli szezonban van. Az utazók még mindig felfedezhetik a természeti látványosságokat és szabadtéri tevékenységeket, de ajánlott felkészülni az időjárás változékonyságára és a rövid nappalokra.
Izland időjárása márciusban

Izland időjárása márciusban

már kezd enyhülni, de továbbra is hideg és változékony lehet. Az átlagos hőmérséklet általában -1 és 3 Celsius fok között van, de az ország északi részén és magasabb hegyvidéki területein az átlagos hőmérséklet alacsonyabb lehet.

Március Izlandon a téli szezon végére esik, és a turisztikai szezon kezdete előtt van. Az időjárás változékony lehet, előfordulhatnak havazások, erős szél és esőzések. Az időjárási körülmények változhatnak az ország különböző területein, a part menti területeken általában enyhe, nedves időjárás várható, míg a belsejében és az északi részeken hűvösebb lehet.

Március Izlandon az északi fény megfigyelése még mindig lehetőség, bár az időjárás változékonysága miatt nem garantált. Az utazók számára lehetőség van szabadtéri tevékenységekre, mint például a hótalpas túrázás, a szánkózás, a jégszörf, a síelés, a snowboardozás és a horgászat a fagyott tavakon.

Az utazóknak ajánlott réteges öltözködés és felkészülés az időjárás változékonyságára. Március az egyik legjobb hónap a természeti látványosságok megtekintésére, mint például a jégbarlangok és a jégzuhatagok. Azonban az időjárás változékonysága és a korábbi téli időjárás miatt az utazóknak ajánlott ellenőrizni az utak és látványosságok állapotát, mielőtt elindulnának.

Összességében március Izlandon még mindig hideg és változékony időt hoz, de már kezd enyhülni a téli szezon vége felé. Az utazók számára még mindig lehetőség van szabadtéri tevékenységekre és a természeti látványosságok felfedezésére, de ajánlott felkészülni az időjárás változékonyságára és a korábbi téli időjárásra.

Izland időjárása áprilisban

Izland időjárása áprilisban általában még hűvös és változékony, és a legtöbb területen az időjárás hűvös és nedves lehet. Az átlagos hőmérséklet a fővárosban, Reykjavíkban áprilisban általában 1 és 7 Celsius fok között mozog, de az ország északi részén, például Akureyri városában még hidegebb lehet.

Az április Izlandon általában az utolsó havazások időszaka, de általában már nem tart sokáig és a nappalok hosszabbak lesznek. Az időjárás változékony lehet, és előfordulhat, hogy egyszerre esik az eső és a hó is.

Az április Izlandon egyedülálló lehetőséget nyújt a gleccserek és jégbarlangok látogatására. A gleccserek felületén és környékén lévő hó és jég mennyisége általában még meglehetősen nagy, és ez lehetővé teszi a síelést és a snowboardozást. Az áprilisi időjárás azonban változékony lehet, és előfordulhat, hogy az időjárási körülmények miatt egyes látványosságok és tevékenységek nem elérhetőek.

Összességében az áprilisi időjárás Izlandon még mindig viszonylag hideg és változékony, de még mindig van lehetőség a különleges látványosságok, mint például a gleccserek, jégbarlangok, vízesések és geotermikus források látogatására, valamint a síelésre és snowboardozásra. Ajánlott réteges öltözködés és figyelem a változó időjárási körülményekre, és az időjárás előrejelzéseit is érdemes figyelni.

IZLANDON április végén már mondhatni kellemes volt az időjárás a helyi viszonylatokhoz képest, eső csak ritkán esett, akkor is
keveset. Ettől függetlenül a szél mindig nagy volt, és jóval kevesebbnek érződő a hőmérséklet, mint amennyit a telefonunk
mutat, Így érdemes rétegesen öltözni, ha a terep és az időjárás látszólag nem követeli meg a túranadrágot, mégis
érdemes bepakolni mert sokkal jobban fogja a szelet, mint egy farmer. A szél- és vízálló dzsekit viszont
elengedhetetlennek éreztem. (Ildikó, 2023)

Izland időjárása májusban

Izland időjárása májusban már egyre melegebb és szárazabb, mint az előző hónapokban, és az országban az átlagos hőmérséklet általában 5 és 10 Celsius fok között van. A napok hosszabbak lesznek, és az éjszakák rövidebbek lesznek, ami lehetőséget ad az utazóknak a hosszabb napok élvezetére és a tevékenységekre.

Az időjárás továbbra is változékony lehet, de már kevesebb csapadék várható, mint a hidegebb hónapokban. Az időjárási viszonyok változhatnak az ország különböző területein, a part menti területeken általában enyhe, nedves időjárás várható, míg a belsejében és az északi részeken hűvösebb lehet.

Május Izlandon kiváló lehetőséget kínál a természeti látnivalók és a szabadtéri tevékenységek felfedezésére, mint például a túrázás, a kerékpározás, a vadászat és a horgászat. Az utazóknak ebben a hónapban (is) érdemes meglátogatni a Skaftafell Nemzeti Parkot, amely csodálatos gleccsereket és vízeséseket kínál, valamint az országban található többi természeti csodálatos helyszínre, például a Gullfoss vízesésre, a Geysir forrásra és a Thingvellir Nemzeti Parkra.

Május Izlandon az egyik legjobb időszak a látogatásra, mert az időjárás már javul, a természeti látványosságok csodálatosak, és a turisztikai szezon még nem kezdődött el igazán, így az utazók élvezhetik a csendesebb és kevésbé zsúfolt környezetet. Azonban a látogatóknak még mindig ajánlott réteges öltözködés és figyelem a változó időjárási körülményekre.

Izland időjárása júniusban

Izland időjárása júniusban melegedni kezd, és a nappalok már rendkívül hosszúak lehetnek. Az átlagos hőmérséklet általában 7 és 13 Celsius fok között van az országban, és az éjszakai hőmérséklet általában 5 és 9 Celsius fok között mozog.

Az időjárás változékony lehet, és előfordulhatnak esőzések és szélviharok is, de általában június Izland egyik legjobb hónapja az időjárás szempontjából. Az időjárási körülmények változhatnak az ország különböző területein, a part menti területeken általában enyhe, nedves időjárás várható, míg a belsejében és az északi részeken hűvösebb lehet.

Június Izlandon kiváló lehetőséget kínál a szabadtéri tevékenységekre, mint például a túrázás, a kerékpározás, a lovaglás és a horgászat, valamint a látogatók élvezhetik az országban található természeti csodákat. Júniusban a Skaftafell Nemzeti Parkot, a Jökulsárlón jéghegy-tavat és a Myvatn-tó környékét érdemes felkeresni. Az izlandi fesztiválszezon is kezdődik júniusban, és számos fesztiválra lehet számítani az országban, mint például a Reykjavik Arts Festival, a Secret Solstice és a Hafnarfjörður Viking Festival.

Az időjárás júniusban Izlandon viszonylag enyhe és változékony lehet, de az ország természeti csodái és a kulturális események bőséges kínálata miatt még mindig nagyszerű időszak az utazásra. A látogatóknak továbbra is ajánlott réteges öltözködés és figyelem a változó időjárási körülményekre.

Izland időjárása júliusban

,, 10-16 fok volt, és a hóesésen kívül kb minden időjárási körülménnyel találkoztunk. Az eső és a köd mindennapos volt. Érdemes esőkabáttal, vízálló nadrággal és vízhatlan túracipővel készülni. Én egyébként síkabátban toltam végig ezt a 4-5 napot, amikor viszont verőfényes napsütés volt, akkor póló/ vékony pulcsi is elég volt.
Napfény: nagyjából 20 órán keresztül világos volt, ennek előnye, h több program fért bele a napba, de hátránya, hogy sötétedés híján az ember egyszer csak összeesik a fáradtságtól, és akkor jön rá, hogy ja igen, elmúlt 11 óra... (bédé, 2022, július)

Izland időjárása augusztusban

Izland időjárása augusztusban változó lehet, és nagymértékben függ a konkrét időponttól és a helytől. Általánosságban azonban az augusztus Izlandon az egyik legmelegebb hónap, és a legtöbb területen enyhe vagy enyhén hűvös időjárás várható.

A főváros, Reykjavik átlagos hőmérséklete augusztusban kb. 11-14 Celsius fok között van, és az éjszakai hőmérséklet általában 7-10 Celsius fok körül mozog. Az ország déli része általában melegebb, míg az északi területeken hűvösebb lehet.

Augusztusban az időjárás változékony lehet, gyakran előfordulnak esőzések és szélviharok is. Az időjárásra való felkészülés érdekében ajánlott réteges öltözködés, hogy könnyen alkalmazkodhassunk a változó hőmérsékleti és időjárási körülményekhez.

Az augusztusi időjárás Izlandon kiváló lehetőséget biztosít számos turisztikai tevékenységhez, például túrázáshoz, látogatáshoz geotermikus forrásokhoz és vízesésekhez, valamint bálnaleshez. Érdemes azonban az időjárás előrejelzéseit is figyelni és időben alkalmazkodni a változó körülményekhez.

Izland időjárása szeptemberben

Izland időjárása szeptemberben változékony lehet, az országban általában csökken a hőmérséklet és az időjárás hűvösebb és nedvesebb lehet. Az átlagos hőmérséklet általában 4 és 9 Celsius fok között van, de az ország északi részén és magasabb hegyvidéki területein az átlagos hőmérséklet alacsonyabb lehet.

Az éjszakák hosszabbak lesznek, és az északi fény, az aurora borealis (északi fény) előfordulhat a szeptemberi éjszakákon. Az időjárás változékony lehet, előfordulhatnak esőzések, szélviharok, de lehetnek napos és szép időszakok is. Az időjárási körülmények változhatnak az ország különböző területein, a part menti területeken általában enyhe, nedves időjárás várható, míg a belsejében és az északi részeken hűvösebb lehet.

Szeptember Izlandon még mindig lehetőséget ad a természeti látványosságok és szabadtéri tevékenységek felfedezésére, mint például a túrázás, a kerékpározás, a lovaglás, a horgászat és a vadászat. Ilyenkor is érdemes meglátogatni a Skaftafell Nemzeti Parkot, amely csodálatos gleccsereket és vízeséseket kínál, valamint az országban található többi természeti csodálatos helyszínre, például a Gullfoss vízesésre, a Geysir forrásra és a Thingvellir Nemzeti Parkra.

Szeptember Izlandon az egyik legnyugisabb abban a tekintetben, hogy a turisztikai főszezon leáll, így az utazók élvezhetik a csendesebb és kevésbé zsúfolt környezetet. Azonban az időjárás változékonysága miatt ajánlott réteges öltözködés és figyelem a változó időjárási körülményekre.

Izland időjárása októberben

Izland időjárása októberben hideg és változékony lehet. Az átlagos hőmérséklet általában 1 és 6 Celsius fok között van, de az ország északi részén és magasabb hegyvidéki területein az átlagos hőmérséklet alacsonyabb lehet.

Az időjárás változékony lehet, előfordulhatnak esőzések, havazások, szélviharok, de lehetnek napos és szép időszakok is. Az időjárási körülmények változhatnak az ország különböző területein, a part menti területeken általában enyhe, nedves időjárás várható, míg a belsejében és az északi részeken hűvösebb lehet.

Október Izlandon az utolsó hónapja az őszi szezonnak, és a turisztikai szezon lassan véget ér. Az utazók még mindig élvezhetik a természeti látványosságokat és szabadtéri tevékenységeket, mint például a túrázást, a kerékpározást, a lovaglást, a horgászatot és a vadászatot. Azonban az időjárás változékonysága miatt ajánlott réteges öltözködés és figyelem a változó időjárási körülményekre.

Október Izlandon lehetőséget ad az északi fény, az aurora borealis (északi fény) megfigyelésére is. Az északi fény láthatósága azonban az időjárástól függ, és nem mindig garantált.

Összességében október Izlandon már hidegebb és változékonyabb időjárást hoz, de még mindig lehetőség van a természeti látványosságok és szabadtéri tevékenységek felfedezésére, és a látogatók élvezhetik az őszi szezon nyújtotta csendesebb és kevésbé zsúfolt környezetet.

Izland időjárása novemberben

Izland időjárása novemberben hideg és sötét lehet. Az átlagos hőmérséklet általában -1 és 4 Celsius fok között van, de az ország északi részén és magasabb hegyvidéki területein az átlagos hőmérséklet alacsonyabb lehet.

Az időjárás változékony lehet, előfordulhatnak havazások, szélviharok, de lehetnek napos és szép időszakok is. Az időjárási körülmények változhatnak az ország különböző területein, a part menti területeken általában enyhe, nedves időjárás várható, míg a belsejében és az északi részeken hűvösebb lehet.

November Izlandon az első hónapja a téli szezonnak, és a turisztikai szezon már véget ért. Az utazók még mindig élvezhetik a természeti látványosságokat és szabadtéri tevékenységeket, mint például a túrázást, a kerékpározást, a lovaglást, a horgászatot és a vadászatot. Azonban az időjárás változékonysága miatt ajánlott réteges öltözködés és figyelem a változó időjárási körülményekre.

November Izlandon a legnagyobb kihívás az időjárás és az állandó sötétség lehet. Azonban november az egyik legjobb hónap az északi fény, az aurora borealis (északi fény) megfigyelésére. Az északi fény láthatósága azonban az időjárástól függ, és nem mindig garantált.

Összességében november Izlandon hideg és változékony időt hoz, és a téli szezon kezdetét jelzi. Az utazók még mindig felfedezhetik a természeti látványosságokat és szabadtéri tevékenységeket, de ajánlott réteges öltözködés és felkészülés az időjárás változékonyságára és az állandó sötétségre.

Izland időjárása decemberben

Izland decemberi meglátogatása vonatkozásában valójában nem a hideg a fő probléma, hanem az, hogy nagyon kevés ideig van nappali fény. Jellemzően ez 4-5 órát jelent. Emiatt a csodálatos tájak élvezete decemberben időben erősen behatárolt.

Persze manapság nem lehet pontosan jellemezni egy-egy hónap időjárását. Nincs olyan rémisztő hideg, mint azt feltételeznénk. Legfeljebb a sziget északi részén és a felföldeken. A legnagyobb probléma inkább a csípős szél és az eső.

Decemberben Reykjavik térségében a napi hőmérséklet minimuma  nulla és minusz 5 között mozog, a maximum nulla és plusz 4 között.  Izland északi részén (Akureyri) a minimum az minusz 4 és minusz 15 között mozog, a maximum az minusz 2 és minusz 8 között. 

A sziget déli partjait érő meleg Golf-áramlat mérsékeli a hideget. Október és január után december Izlandon a legcsapadékosabb hónap. A statisztikai átlag szerint decemberben 14 esős napra kell számolnunk.

A napos órák száma decemberben a legkevesebb: közel van a nullához! Napfelkelte délelőtt háromnegyed 11 táján, naplemente már valamivel délután 4 óra előtt. 

Decemberben a statisztikák szerint átlagosan 13-14 napon esik hó, tehát egyáltalán nem havazik folyamatosan. Január, február és március mellett decemberben esik a legtöbb hó. Persze a szigte északi részén sokkal többet havazik.

Izland időjárása januárban

Izland időjárása januárban hideg és sötét lehet. Az átlagos hőmérséklet általában -2 és 3 Celsius fok között van, de az ország északi részén és magasabb hegyvidéki területein az átlagos hőmérséklet alacsonyabb lehet.

Január Izlandon a téli szezon közepére esik, és a turisztikai szezon alacsony aktivitású. Az időjárás változékony lehet, és előfordulhatnak havazások, erős szél és hideg időjárás. Az időjárási körülmények változhatnak az ország különböző területein, a part menti területeken általában enyhe, nedves időjárás várható, míg a belsejében és az északi részeken hűvösebb lehet.

Január Izlandon a napok rövidebbek, és az éjszakák hosszabbak lesznek. Ez lehetővé teszi az északi fény, az aurora borealis (északi fény) megfigyelését, amely az időjárás függvényében különböző intenzitású lehet. Az északi fény láthatósága azonban nem garantált.

Az utazóknak ajánlott réteges öltözködés és felkészülés az időjárás változékonyságára. Az utazók számára lehetőség van téli szabadtéri tevékenységekre, mint például a hótalpas túrázás, a szánkózás, a jégszörf, a síelés, a snowboardozás és a horgászat a fagyott tavakon.

Összességében január Izlandon hideg és változékony időt hoz, és a téli szezon közepére esik. Az utazók még mindig felfedezhetik a természeti látványosságokat és szabadtéri tevékenységeket, de ajánlott felkészülni az időjárás változékonyságára és a rövid nappalokra.

Izland időjárása februárban

Izland időjárása februárban hideg és sötét lehet. Az átlagos hőmérséklet általában -2 és 3 Celsius fok között van, de az ország északi részén és magasabb hegyvidéki területein az átlagos hőmérséklet alacsonyabb lehet.

Február Izlandon a téli szezonban van, és a turisztikai szezon alacsony aktivitású. Az időjárás változékony lehet, és előfordulhatnak havazások, erős szél és hideg időjárás. Az időjárási körülmények változhatnak az ország különböző területein, a part menti területeken általában enyhe, nedves időjárás várható, míg a belsejében és az északi részeken hűvösebb lehet.

Február Izlandon a napok rövidebbek, és az éjszakák hosszabbak lesznek. Ez lehetővé teszi az északi fény, az aurora borealis (északi fény) megfigyelését, amely az időjárás függvényében különböző intenzitású lehet. Az északi fény láthatósága azonban nem garantált.

Az utazóknak ajánlott réteges öltözködés és felkészülés az időjárás változékonyságára. Az utazók számára lehetőség van téli szabadtéri tevékenységekre, mint például a hótalpas túrázás, a szánkózás, a jégszörf, a síelés, a snowboardozás és a horgászat a fagyott tavakon.

Összességében február Izlandon hideg és változékony időt hoz, és a téli szezonban van. Az utazók még mindig felfedezhetik a természeti látványosságokat és szabadtéri tevékenységeket, de ajánlott felkészülni az időjárás változékonyságára és a rövid nappalokra.

Izland időjárása márciusban

Izland időjárása márciusban már kezd enyhülni, de továbbra is hideg és változékony lehet. Az átlagos hőmérséklet általában -1 és 3 Celsius fok között van, de az ország északi részén és magasabb hegyvidéki területein az átlagos hőmérséklet alacsonyabb lehet.

Március Izlandon a téli szezon végére esik, és a turisztikai szezon kezdete előtt van. Az időjárás változékony lehet, előfordulhatnak havazások, erős szél és esőzések. Az időjárási körülmények változhatnak az ország különböző területein, a part menti területeken általában enyhe, nedves időjárás várható, míg a belsejében és az északi részeken hűvösebb lehet.

Március Izlandon az északi fény megfigyelése még mindig lehetőség, bár az időjárás változékonysága miatt nem garantált. Az utazók számára lehetőség van szabadtéri tevékenységekre, mint például a hótalpas túrázás, a szánkózás, a jégszörf, a síelés, a snowboardozás és a horgászat a fagyott tavakon.

Az utazóknak ajánlott réteges öltözködés és felkészülés az időjárás változékonyságára. Március az egyik legjobb hónap a természeti látványosságok megtekintésére, mint például a jégbarlangok és a jégzuhatagok. Azonban az időjárás változékonysága és a korábbi téli időjárás miatt az utazóknak ajánlott ellenőrizni az utak és látványosságok állapotát, mielőtt elindulnának.

Összességében március Izlandon még mindig hideg és változékony időt hoz, de már kezd enyhülni a téli szezon vége felé. Az utazók számára még mindig lehetőség van szabadtéri tevékenységekre és a természeti látványosságok felfedezésére, de ajánlott felkészülni az időjárás változékonyságára és a korábbi téli időjárásra.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon