ÚTIKRITIKA.HU / Izland - időjárás havi lebontásban


Izland - időjárás havi lebontásban

Ennek az aloldalnak a tartalommal való fokozatos feltöltése folyamatban van. Elnézést kérünk. Kommentben (vagy: utikritika@utikritika.hu) lehet rendelni sürgős választ további hónapok időjárására vonatkozóan.  

Izland időjárása áprilisban

Izland időjárása májusban

Izland időjárása júniusban

Izland időjárása júliusban

Izland időjárása augusztusban

Izlan időjárása szeptemberben

Izland időjárása októberben

Izland időjárása novemberben

Izland időjárása decemberben

Izland decemberi meglátogatása vonatkozásában valójában nem a hideg a fő probléma, hanem az, hogy nagyon kevés ideig van nappali fény. Jellemzően ez 4-5 órát jelent. Emiatt a csodálatos tájak élvezete decemberben időben erősen behatárolt.

Persze manapság nem lehet pontosan jellemezni egy-egy hónap időjárását. Nincs olyan rémisztő hideg, mint azt feltételeznénk. Legfeljebb a sziget északi részén és a felföldeken. A legnagyobb probléma inkább a csípős szél és az eső.

Decemberben Reykjavik térségében a napi hőmérséklet minimuma  nulla és minusz 5 között mozog, a maximum nulla és plusz 4 között.  Izland északi részén (Akureyri) a minimum az minusz 4 és minusz 15 között mozog, a maximum az minusz 2 és minusz 8 között. 

A sziget déli partjait érő meleg Golf-áramlat mérsékeli a hideget. Október és január után december Izlandon a legcsapadékosabb hónap. A statisztikai átlag szerint decemberben 14 esős napra kell számolnunk.

A napos órák száma decemberben a legkevesebb: közel van a nullához! Napfelkelte délelőtt háromnegyed 11 táján, naplemente már valamivel délután 4 óra előtt. 

Decemberben a statisztikák szerint átlagosan 13-14 napon esik hó, tehát egyáltalán nem havazik folyamatosan. Január, február és március mellett decemberben esik a legtöbb hó. Persze a szigte északi részén sokkal többet havazik.

Izland időjárása januárban

Izland időjárása februárban

Izland időjárása márciusban


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon