ÚTIKRITIKA.HU / Izland


hirdetes


útikritikák


Reykjavik - Fosshotel Baron***

2023: Fosshotel Baron
Szuper helyen van, a környéken olyan (élelmiszer és ajándék) üzletek vannak, amelyek ünnepnapokon is nyitva vannak .

A hotel a központban van, minden látnivaló séta távolságra tőle.
A reggeli bőséges, változatos, vannak növényi tejek és növényi vaj és van pár szelet gluténmentes kenyér is reggelihez. Felvágottak, sajt, skyr, uborka , paradicsom, gyümölcsök, müzli, magok, sütik, kenyér, rántotta, sült szalonna, sült virsli, főtt bab.


A szobák csendes , meleg volt, egyedül a zuhany volt kicsit kényelmetlen kialakítású.


,, Szálláshelyünk a szervező által évek óta folyamatosan lefoglalt hotel a magyar csoportok számára, így számíthatunk rá, hogy a jövőben is ebben a hotelben fogják a magyar utasokat elszállásolni. A charter gépes időpontoknál mindenképpen.
A maga északi stílusával egyszerű hotel, viszonylag kicsi és egyszerű szobákkal. A fürdőszoba még egyszerűbb kivitelezés. A hotel az alatta található mintegy 240 Celsius fokos gőzből nyer meleg vizet, amely egyben erős kénes állagú is, tehát garantált a záptojás szag. A hideg/meleg gombok a csapnál és zuhanynál inkább névlegesek. A termálvizet nem könnyű szabályozni, így nagy türelemmel kell lenni, míg a kívánt hőfokot elérjük. A szobában vízforraló mellett tea filterek is be vannak készítve, amely egy ilyen kategóriájú hoteltől nem feltétlen elvárható véleményem szerint, így ez pluszpont.
A csapvíz itt is, mint Izlandon mindenhol bátran iható, konkrétan finom. A vízminőségre és annak ajánlott fogyaszthatóságára külön tanúsítvány hívja fel a figyelmet.
Az étkezde a szobákkal ellentétben igen barátságosan és modernül kialakított. Az étkezés színvonala igen magas, rendkívül széles kínálat áll rendelkezésre, minőségi alapanyagokkal. A minőségi pékáru mellett kellemes halválaszték emeli a színvonalat. Nálam és utastársaimnál egyaránt a reggelik voltak a hotel erősségei. Az étkezés abszolút 4*-os színvonalon áll. A napi programok miatt sajnos igen szűk idősávban szeretne minden utas reggelizni, így a sorban állás elkerülhetetlen, sőt a tányérokból is gyakran kifogynak. A személyzet azonban igen ügyesen és sietve teszi dolgát. Véleményem szerint a tumultust nem az étterem kapacitása, hanem annak kialakítása okozza, mivel gyakorlatilag kis helyiségekből áll össze, szűk áteresztő képességű ajtókkal. A magyar szervező egyébként minden nap 06:30-tól kinyittatja az amúgy 07:00-tól nyitva tartó reggeliző helyiséget, ezzel is csökkentve a torlódást.
A torlódás az egy db lift miatt gyakran folytatódik a folyosón. Mentségükre legyen mondva, hogy általában minden hasonló méretű hotelnél probléma, ha egy-egy buszra való tömeg érkezik, majd egyszerre vinnék fel csomagjaikat az öt emelet valamelyikére.
A Baron hotel kiváló helyen található Reykjavikban. Mintegy 100 mérette található a tengerpart (egyes szobák tengerre nézők), másik irányban pedig 300 méter sétával eljuthatunk egy Bonus nevű élelmiszer diszkonthoz, amely egyben a sétáló utca kezdete is. Az említett főutcán (Laugavegur) számos étterem található, így könnyen megoldható a vacsora. "(adam.szlifka@vista.hu, 2017. október)


,, Szállás: Fosshotel Baron, 3*-os belváros széli szálloda.

Csak dicsérni tudom az utazásszervező által választott szállást. A szobák hatalmasak, kényelmesen elfér két ember, két nagybőrönddel. Az ágyak kényelmesek, a párnák csodálatosak, a takaró is elég meleg volt. A szobából a tengerre is ráláttunk.
Minden szobában volt vízforraló és minőségi kávé-tea csomagok. Szintén minden fürdőszobában volt hajszárító, a törölközők puhák és minőségiek voltak. Volt zuhanysapka, műanyag fogmosó-pohár, folyékony szappan.
A szállodában mindenhol ügyeltek a tisztaságra, a takarítók igény szerint akár naponta cserélték a törölközőket, minden nap járt bent szobaasszony rendbetenni az ágyat, kiüríteni a szemetet stb.
A szállodában egy lift van, ami érkezéskor-induláskor kis tumultust okoz, de az alacsonyabb emeletek a lépcsőkön könnyedén megközelíthetők. A folyosók és a lépcsők is puha szőnyeggel borítottak, az ajtók lassan csukódnak, így minimális a szobába szűrődő külső zajhatás.
A szálloda Reykjavik fő bevásárlóutcájától (Laugevegur – kb. a helyi Váci utca) kb 5 perc sétára található, mögötte egy éjjel-nappali, 3 perc sétára pedig egy kb Penny-Market szerű szupermarket található.

Az utazási ajánlat része a reggeli, ami a Fosshotel Baron-ban a 4*-os szintet is eléri. Van mindennap tojásrántotta, mini-virsli és zöldséges sült tojás valamint valami szószos krumpli-féle melegentartó edényekben, amit folyamatosan feltöltenek friss ételekkel. Sonkaszerű felvágott, tonhal-saláta, májkrém, krémsajtok, egyféle szeletelt sajt, kétféle édes péksütemény, 2-3 féle kenyér, műzlik, joghurtok, lekvárok és a reggeli sztárja, a gofrisütő. „Csináld magad” rendszerben, kis asztalkán a sütő, a bekevert tészta, az olajfújó, az instrukciók és a mindenféle szószok (a toffee isteni).
Minőségi narancs és almalét ad az automata, a kávé is teljesen jó.
Nem szólnak, ha spájzol a vendég ezt-azt a napi túrákhoz

(Egy másik utazásszervező a város szélén található 2*-os hotelben helyezi el utasait, ahonnan a belváros csak busszal közelíthető meg, ráadásul elég szegényes a reggeli és a félpanziós vacsora is itt van, ami kritikán aluli az utasok szerint) (Sz. M., 2016)

« vissza