ÚTIKRITIKA.HU / Túrák magyar idegenvezetővel

Túrák magyar idegenvezetővel


Kirándulások Bogotából a kint élő magyar, Péter vezetésével:

1. la Chorrera vízesés - Bogotá környéke: La Chorrera vízesés - Bogotá környéke: La Chorrera vízesés Bogotától mindössze 1 óra buszútra található a La Chorrera vízesés, amely a maga 590 méterével a legmagasabb Kolumbiában. Ennek ellenére nagyon kevesen tudnak a létezéséről – egy újabb rejtett gyöngyszemmel van tehát dolgunk. A Bogotá környéki 3400 méter magas hegyeket átszelve közelíthetjük meg a helyszínt. A vízeséshez vezető táj egyszerűen mesésen zöld, friss levegővel. Maga a túra nem tartozik a legegyszerűbbek közé, oda-vissza kb. 4 óra alatt teljesíthető – de a látvány és a táj miatt bőven megéri! Egy kisebb vízesés is van az út elején, az El Chiflon, amely mögé akár be is lehet menni – hihetetlen élményt nyújtva a túrázók számára. A La Chorrera felé vezető úton fantasztikus köderdőn kell átmennünk, amely helyi farmokkal, változatos növényzettel (broméliák, orchideák, stb.) van körülvéve. Útközben a helyi gazdáktól tudunk beszerezni frissítőt, illetve ételt (helyben készített friss, töltött arepa és empanada). Hihetetlen, hogy pár kilométerre a nagy metropolisz Bogotától ilyen természeti szépségeket fedezhetünk fel.
A túra tartalmazza:

Transzfer Bogotá és a La Chorrera vízesés között (innen kezdjük meg a kb. 4 órás gyalogtúrát farmok és a leírhatatlan köderdők mentén)
Belépő a park területére
Kolumbiai ebéd

Ár: 62 USD-tól/fő


Quebrada las Gachas Kirándulás Bogotából: Quebrada las Gachas (Santander, Kolumbia) - Kirándulás Bogotából: Quebrada las Gachas (Santander, Kolumbia) 5 óra buszútra Bogotától található Guadalupe eldugott kis falucskája. Tipikus koloniális falucska, szép templommal a főtérén, és a hamisítatlan kolumbiai életérzéssel. 2-3 kilométerre a falutól egy igazi gyöngyszem a vöröses színű folyó, ami a Caño Cristales kistestvére – csakhogy ez a hely még nagyon sokak számára hallomásból sem ismert! A vöröses folyón helyi idegenvezetőnk segítségével átkelhetünk, illetve megmártózhatunk a természet által kialakított “jacuzzikban”. Hihetetlen élmény. Az út közben az andoki lejtőin különböző gyümölcsfákat/bokrokat is láthatunk (banán, lulo, avokádó).

Bogotából indulás: kb. reggel 6-kor privát autóval vagy kisbusszal

Bogotába visszaérkezés: kb este 11-kor
A túra tartalmazza:

transzfer Bogotá és Gudalupe között
bőséges helyi reggeli Gudalupéban
helyi túravezetővell 4 órás túra a folyónál (fürdőruha, illetve sportcipő fontos, mert az út egy része a folyóban van)
a túra végeztével bőséges ebéd

Ár: 99 USD-tól/fő


Villa de Leyva Villa de Leyva és környéke – kirándulás Bogotából - Villa de Leyva - Kirándulás Bogotából Villa de Leyva a koloniális falvak egyik legszebbje Kolumbiában. Érkezés után a falu felfedezése gyalogosan, ott élő helyi segítségével. A gyalogos séta után biciklis túra a hegyekben illetve a falu mellett található sivatagban. Kései ebéd, majd szabadprogram. Indulás Bogotába az esti órákban. A túra tartalmazza: transzfer Bogotá és koloniális Bogotá és koloniális falu között
Séta helyi idegenvezetővel
kései ebéd
biciklitúra

Ár: 89 USD-tól/fő


La Calera view Usaquén és a La Calera kilátó - Usaquén és a 'La Calera' kilátó Usaquén az egyik legtradicionálisabb zónája Bogotának. Mintha egy bájos falucska lenne, Usaquénnek teljesen egyedi hangulata van a keskeny utcácskáival, piacaival és remek ételeivel. A 'La Calera' kilátó Bogotá egyik legmagasabb pontja a hegyekben - naplementekor különösen csodás látványt nyújt a kilátás...egy remek koktlélt szürcsölvén 🙂 A túra tartalmazza: Transzfer a szállásod és Usaquén/La Calera között
Reggeli vagy délutáni indulás
Remek kolumbiai ebéd
Kolumbiai gyümölcsök kóstolása
Egy ital az egyik legjobb bárban, fantasztikus kilátással a ‘La Calera’ kilátónál

Ár: 49 USD-tól/fő


Só katedrális - Zipaquira, Bogotá környéke: Zipaquirá sókatedrálisa - Bogotá környéke: Zipaquirá lenyűgöző sókatedrálisa A zipaquirái sókatedrális az egyik legérdekesebb hely Bogotá környékén. Zipaquirá bájos városka 1,5 órás buszútra a fővárostól Északra. Az igazi érdekessége a városnak a fantasztikus sókatedrális, amely 1995 óta látogatható a turisták által is. Egy vallásos zarándokhely, amit mindenki élvezni fog ugyanis lehetőség nyílik megérteni a kolumbiai kultúra egy részét.

A kirándulás tartalmazza:

transzfer a bogatai szállásod és Zipaquirá között
belépés a sókatedrálisba helyi idegenvezetéssel
Kolumbiai ebéd Zipaquirában
Indulás Bogotából kb. reggel 9-kor, visszaérkezés kb. délután 6-kor

Ár: 75 USD-tól/fő


Páramo de Sumapaz, Bogotá környéke:

Páramo de Sumapaz - Páramo de Sumapaz Bogotától mindössze 2 órányi buszútra található a lenyűgöző Páramo de Sumapaz - a legnagyobb páramo Kolumbiában. Mi is az a páramo: főként az Andokban található terület, a még fákkal borított rész és az állandó hóhatár közötti terület (2700 métertől 4000- 5000 méterig), speciális növényzettel. Mindezek ellenére kevesen ismerik ezt a helyet is – egy újabb “rejtett kincs”?! Természetesen, igen! Ide is szervezek egy napos túrát Bogotából, ne hagyd ki! 🙂

A napi túra tartalmazza:

Transzfer a szállásod (Bogotá) és a Páramo de Sumapaz között
Laguna del Alar
Lagunas los Tunjos
Kirándulás a Nemzeti Parkban
Kolumbiai ebéd

Ár: 62 USD-tól/fő

Páramo de Ocetá, kirándulás Bogotából:

Mongui – Páramo de Ocetá /Tota tó - Kirándulás Bogotából: Mongui – Páramo de Ocetá/Lago Tota Szintén Boyacá megye büszkesége Mongui koloniális faluja, amely hasonló élményt nyújt, mint híresebb testvére, Villa de Leyva. A gyönyörű falucskát egy rövid séta keretében fedezzük fel, egy kiadós helyi reggelivel kiegészítve. 11 óra magasságában indul a túrázás helyi túravezetővel az Andok egyik kevésbé ismert részére a falu mellett elfekvő Páramo de Ocetára. Vagy a túrázás helyett indulás a közelben levő, 3000 méter magasan fekvő Tota tóhoz (Lago Tota) – fürdés is lehetséges a homokos Playa Blanca partszakaszon. Bogotába visszaérkezés kb. este 10-kor.

A túra tartalmazza:

transzfer Bogotá és Mongui/Páramo de Ocetá vagy a Tota tó között
reggeli
ebéd Monguiban
helyi idegenvezetővel túrázás a hegyekben (Páramo de Ocetá)

Ár: 95 USD-tól/fő

PNN El Cocuy El Cocuy Nemzeti Park – PNN El Cocuy - El Cocuy Nemzeti Park - PNN El Cocuy Boyacá megyében található a turisták által még kevésbé ismert El Cocuy Nemzeti Park. Nem csak a hegyek szerelmesinek nyújt hihetetlen látványt és élményt a hely – 3500-4000 méter magasan vannak a helyi farmok, ahonnan meghódíthatjuk a nemzeti park 5000 méter feletti csúcsainak egyikét (5000 méter feletti csúcsból 15 van!!). Nem szükséges profi túrázóknak lennünk, jobb kondival simán teljesíthetőek a túrák.

A táj Bogotától kocsival kb. 9 órára található, a hely pedig egész egyszerűn varázslatos: az Andok – minden szépségével, speciális növényzetével, friss levegőjével, nyugalmával, illetve a helyi barátságos emberekkel. 2-3 napra szinte tejesen elzárva a külvilágtól élvezhetjük a hegyi életet!

A túra tartalmazza:

transzfer Bogota és El Cocuy között
reggeli és vacsora a szállásunkat adó helyi farmon – egy helyi család birtokán van a szállásunk, egyszerű faházban. A reggeli és a vacsora is a család által helyben készített étel és ital.
helyi túravezetővel túrázás a hegyekben (2 nap)
Részletes program: Indulás Bogotából este 10-kor, érkezés a El Cocuyba másnap reggel 7-kor. Reggeli, majd egy kis pihenő. 11-12-kor indul az 1. napi túra. Naplementekor visszaérkezés (kb. délután fél 6), majd vacsora és pihenő/szabadprogram (kártyázás, beszélgetés, stb.).
2. nap reggelivel kezdünk, majd egész napos túra, majd vacsora. Indulás Bogotába (érkezés Bogotába az éjszakai órákban – itt opcionálisan lehetséges még egy éjszaka szállás a farmon és másnap délelőtti indulással Bogotába – ez mindig az adott csoporttól függ).

Ár: 199 USD-tól/fő

El Cocuy főtere

El Cocuy - kilátás

El Cocuy - falu

Kapcsolatfelvétel: peter@yourcolombia.com

Honlap: www.yourcolombia.com


Kommentek

Tereanszkine Toth Katalin, 2019. 07. 07. 17:47
Januárban szeretnénk 1 napos túrára jelentkezni az Andokba. Köszönettel. T.T.Katalin


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon