ÚTIKRITIKA.HU / Kolumbia

Kolumbia

Repülés | Szállás | Úti okmányok, vízum és vám | Fotóegyveleg

Repülés és repülőjegy

Budapestről a legsimább utazás lisszaboni átszállással a TAP portugál légitársasággal.Budapest-Lisszabon repülési idő átlagosan 3 óra 40 perc; Lisszaobn és Bogota között a repülési idő átlagosan közel 10 óra. A repülőtér a várostól igen messze helyezkedik el, bőven kell időt szánni az odajutásra, főleg csúcsforgalom idején. Ebben mindenkinek ajánlott a helyiek tanácsát megfogadnia.

Nem minden fapados járat és főleg nem minden ár elérhető Európából online. Sajnos. Arra is számíthat az utazó, hogy minden drágább a külföldinek, mint a helyieknek.

"Az új El Dorado nemzetközi repülőteret másfél éve adták át és nagyon szép és jól szervezett lett. Mi a biztonság kedvéért 3 órával előbb kint voltunk és becsekkolással együtt 20 perc alatt átjutottunk minden ellenőrzésen. FONTOS: becsekkolás előtt oda kell menni egy ablakhoz, ahol kapunk egy kis papírt, mely igazolja, hogy nem kell kilépési illetéket fizetnünk. Ezt a papírt becsekkoláskor oda kell adni, mert különben nem engednek tovább!"


,, Nagyon hasznosnak találtuk az Avianca légitársaság honlapját, amin keresztül belső járatokra vettünk jegyet. Ennek a trükkje, hogy ha helyiként jelentkezel be (országnak az elején Kolumbiát írsz be), akkor olcsóbb jegyárakat mutat. (2018)" forrás


Szállás

,, A szállásadók, hostelek jelentős része fent van a booking.com-on, így mi onnan foglaltuk le őket. Egyedül a Tayrona parkban nem találtunk az oldalon keresztül olyan szállást, ami a túraútvonalon lenne. Azt tudtuk, hogy vannak kempingek, csak azt nem, hogy sátorhelyen kívül milyen más infrastruktúra van, vannak-e kabinok, bérelhető sátrak és milyen távol vannak egymástól. Áprilisban, amikor voltunk, azt láttuk, hogy a kempingekben alig vannak vendégek, bőségesen tudtunk válogatni a helyek között. Van kabin és bérelhető sátor is. Lehet Cabo San Juannál, Arrecifesnél és Castelletesnél is aludni (2018)" forrás

Úti okmányok, vízum és vám

,, A határon viszont meglepően gyorsan átjutottunk. Egy fontos tipp: meg kell nézni, hány napra szól a pecsét, mert tollal írják be, és harminc-kilencven nap között ingadozhat.

Azt is érdemes tudni, hogy a latin-amerikai országokban a belépésnél megkövetelhetik az ország elhagyását biztosító jegyet.
Ez egy körutazásnál gondot okozhat, amit sokan úgy oldanak meg, hogy szerkesztenek egy buszjegynek vagy repjegynek látszó dokumentumot. (2016)" forrás

Fotóegyveleg

Jön!

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon