ÚTIKRITIKA.HU / Omán - magyar nyelvű idegenvezetés


hirdetes

útikritikák


Omán - magyar nyelvű idegenvezetés

Ománban, de még magában a nagyon terebélyes Maszkatban is nem lehet tömegközlekedésre számítani. Amennyiben nem merünk autóbérlésre vállalkozni, az időkeretet optimálisan akarjuk kihasználni s nem akarunk nyelvi problémákkal küszködni, akkor feltétlenül érdemes a Maszkatban élő magyar Barbara által vezetett kirándulásokat választani. Barbara Magyarországon sok időt dolgozott utazási irodában s így profi programszervező, ráadásul nagyon rokonszenves és informatív. Külön hozzáadott értéket jelent, hogy Ománban él és így rengeteget tud mesélni az ottani világról, hétköznapokról.

Barbara elérhetőségét ezen az e-mail címen lehet kérni: utikritika@utikritika.hu

Választható:

Maszkat - félnapos városnézés

Maszkat egésznapos városnézés

Maszkat - városnézés halpiaccal, Nakhal erőddel

6 napos csoportos országjárás

Kérés: Barbara elérhetőségét ne kérjék azok, akik Salalah térségében tervezik megismerni Ománt. Barbara északon, a fővárosban és térségében végez idegenvezetést. Megértésüket köszönöm.

-------------------------------------------------------------------------

,, Ománi körutazásunkkal kapcsolatos élményeinkről szeretnék Önöknek írni, amelyet a Muscatban élő Barbara tett számunkra felejthetetlenné.

Márciusi dubaji utazásunk tervezése során döntöttünk úgy, hogy második úticélként egy ománi körúttal hosszabbítjuk meg nyaralásunkat. Információgyűjtést követően vettük fel a kapcsolatot Barbarával, aki egy szuper 5 napos körutat állított össze számunkra. Az utazást megelőzően minden lényeges információról tájékoztatott és a választott programokat, szállásokat már kiutazásunk előtt leszervezte.

A dubaji 5 napos tartózkodásunkat követően egyénileg utaztunk Ománba. Barbara várt minket a repülőtéren és elvitt minket a választott szállásunkra, közben nagyon sok információt, tippet adott az aznapra még tervezhető kikapcsolódási lehetőségekhez. Az első napon helyi sofőrrel látogattuk meg a Jabal Shams-ot, Al Hamrat és Misfah old Village-t, a program a nap végén Nizwában végződött. Másnap Barbara a szállodában várt minket, a nizwai erőd és a souk megtekintése után útnak indultunk a Wahiba Sands sivatag felé, melyet egy ebéddel szakítottunk meg Ibrában.

Mivel elég nagy távolságok vannak az országban, az utazással töltött időt Barbara kihasználta arra, hogy minden fontos és érdekes információt megosszon velünk az országról, az aznapi programról és a látnivalókról. Sok olyan pillanatot csempészett bele az útba, amivel mindig egy kicsit bepillanthattunk a helyiek életébe, szokásaiba. A sivatagi utunk egy camp-ban végződött, ahol a helyi beduinok által szervezett sivatagi terepjárós túrán vettünk részt. Megcsodáltuk a naplementét, majd a nagy közös sátorban elfogyasztottuk a helyi vacsorát, köztük kipróbáltuk az egyik specialitásukat, a sült tevehúst.

Másnap reggel korán keltünk, megnéztük a napfelkeltét, majd a reggelit követően elindultunk a közeli Wadi Bani Khalid oázisba, ahol fürödtünk a kanyonok, barlagok és sziklák között a kristálytiszta hegyi forrásban. Ebédet követően Sur felé vettük az irányt, Ras Al Hadd-nál szálltunk meg, ahol volt szerencsék megtekinteni a tojást rakó óriás zöld teknősöket. Másnap Wadi Tiwi, Wadi Shab, fürdés a Sinkhole-ban, Muscatba a délutáni órákban értünk vissza. Barbara utolsó napunkra fél napos muscati városnézést szervezett, megtekintettük a Sultan Qaboos nagy mecstet, a híres operaházat, egy kávé Muscat csodás tengerpertján, majd Matrah-ban a souk-ot és a kikötőt látogattuk meg. A városnézést követően Barbara kivitt minket a repülőtérre, és búcsút véve folytattuk utunkat Salalah-ba.

Az 5 napos program bár nagyon sűrű volt, felejthetetlen volt számunkra. Barbara mindent megtett annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat. Végig éreztük rajta, hogy rendkívül sok tapasztalata van, kiváló idegenvezető, kellemes és nyugodt személyiség, aki nagyon hitelesen, érdekesen és őszintén mutatta be nekünk azt az országot, ahol Ő most jelenleg él. Bárkinek, aki Ománban jár nyugodt szívvel javasoljuk, hogy keresse Barbarát egy gondtalan és élménydús nyaralás érdekében." (Krisztián, 2019)


,, Az idei szezon élményeinek mi is részesei lehettünk. Az ott töltött néhány nap annyi energiát, feltöltődést adott nekünk, amely jó néhány hónapra volt elegendő. Személy szerint, ha kedvetlen és fáradt voltam, elég volt csak megnézni a fotókat, felidézni Omán varázslatos világát, Oly sok információval gazdagodtunk Barbara által, amely minden várakozásunkat felülmúlta. Mindenkinek ajánlom Barbara idegenvezetésével a mesebeli Ománt."

A legnagyobb szeretettel: Julcsi  Budapestről, 2019


Kommentek

bukta juli, 2019. 05. 23. 13:41
Drága Barbi!
Az idei szezon élményeinek mi is részesei lehettünk. Az ott töltött néhány nap annyi energiát, feltöltődést adott nekünk, amely jó néhány hónapra volt elegendő. Személy szerint, ha kedvetlen és fáradt voltam, elég volt csak megnézni a fotókat, felidézni Omán varázslatos világát, emlékezni a sok élménydús programra, megfűszerezve a Te csodálatos személyiségeddel, lenyűgöző ismereteddel, tudásoddal, a végtelen nagy türelmeddel, kedvességeddel, jókedveddel. Oly sok információval gazdagodtunk általad, amely minden képzeletünket felülmúlta. Mindenkinek ajánlom Barbi idegenvezetésével a mesebeli Omant és környékét, mert a hely gyönyörűségén kívül különleges élményben lesz része, amelyet csak olyan ember tud nyújtani, aki ott él, imádja, amit csinál, és mindezt át is akarja adni azoknak, akik ellátogatnak Omanba. Ne hagyják ki!!!!
Köszönjük Neked Barbi!
A legnagyobb szeretettel:
Julcsi
Budapestről


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon