ÚTIKRITIKA.HU / Strandokról


hirdetes

útikritikák


Strandokról

Strandok Puerto Rico

Puerto Rico strandjairól általában|Északi part|

Luquillo - Playa Azul - Kriszta fotója

Puerto Rico strandjairól általában

A sziget  nyugati, délnyugati partján több a kevésbé hullámos strand. Bármit írjanak a turista propagandában, vakítóan fehér homokos strandok nincsenek a szigeten, viszont a víz szép átlátszó. Az egész sziget-túra egy strandról strandra autózás, néha kisvárosok megnézése, majd fürdés a következő strandon. Príma program.

A nemzeti park után a közelében lévő Luquillo strandjára is lementünk. pálmafás, fehér homokos part. Placconként különböző ritmusok. Aki nem visz zenét, az választhat a szimpatikus napozók között, hogy melyik tetszik. Közelben kókuszdió, ananász, finom falatok. Igaz a kókuszban sok lé nincs, de $3-$4 megér. A Pina Colada ananászban pedig elég látványos.

Majd a Seven seas beach-et is megnéztük, mert azt is sokan dicsérték. De a Luquillo nyomába sem ért. Végül az északi part mentén mentünk visszafelé. Még a Playa Pinones-nél álltunk meg. Igaz nem volt tervezett, de abszolút pozitív csalódás volt. Kagylókkal teli part, rengeteg a pálma. Hosszú partszakasz és nincs tömeg. (sz. cs. 2022)


A legtöbb Puerto Rico-ba érkező látogató a sziget hírek tengerpartjaira fókuszál. San Juan-nak két nagyon szép tengerpartja van Condado-ban és Isla Verde-ben, de a gyönyörű, képeslapokba illő tengerpartok San Juan-on kívül találhatóak. A Bonqueron Beach sziget délnyugati szegletében van és nyugodt vizeket, pálmafákkal övezett fehér homokot kínál, mely tökéletes a családoknak. A szörfözni vágyóknak ott van Rincon Beach, mely a sziget északnyugati sarkában található és remek hullámokat és izgalmakat kínál.

A San Juan-től keleti irányban mindössze 30 mérföldre fekvő Luquillo Beach kókuszligettel szegélyezett kristálytiszta lagúnával vár mindenkit. A fehér homokos tengerpartjai minden fotós álma. Ezen kívül Luquillo Beach közel a Puerto Rico egy legnagyszerűbb kincséhez: az El Yunque Nemzeti Erdőhöz. forrás


,, Három helyen voltunk strandolni. Ezek közül a legrosszabb a San Juanban található Isla Verde volt. A strandon méregdrága resort szállodák hosszú sora követte egymást tömve emberekkel, a víz hínáros volt, és a vendéglátó helyek minősége a közelébe sem jár annak, amit az ország más részein lehet találni.

A második legjobb strand számomra a Playa Seven Seas volt Fajardo környékén. Erre a strandra többnyire a helyiek járnak, hátránya, hogy sziklás és csak egy büfé üzemel a nyitvatartási napokon. Természeti szempontból viszont festői, a félköríves park egyik oldalán a távolban látszik a Faro Las Cabezas de San Juan, egy természetvédelmi területen lévő világítótorony. Mi hétfőn jártunk ott, alig volt valaki, szinte mienk volt az egész part. Szerencsére a helyiek inkább június-augusztus között járnak tömegesen a strandra, nekik a január túl “hideg

A legjobban Luquillo beach-en éreztük magunkat. Itt nem volt sem hínár, sem szikla, gyönyörű a strand, átlátszó a víz, megvan a szükséges infrastruktúra, sőt a strand mellett egy hosszú kioszk sor várja az “éhezőket”, amely a puerto rico-i és az amerikai konyha remekeit kínálja. ”. (2019)" forrás

Északi part

Playa Peñon Amador (Camuy)

r. p.

Playa Sardinera (Hatillo)

cs.h.

Playa La Poza del Obispo (Arecibo)

sz. g. fotója

Balneario de Puerto Nuevo

sz.

Nyugati part

Peña Blanca (Aguadilla)

Kriszta fotója

Playuela (Aguadilla)

Kriszta fotója

Crash Boat Beach (Aguadilla)

Egyik kedvencünk.

Kriszta fotói

Playa Maria (Rincón)

Az alsó két fotón a szörfösök partrésze - Kriszta fotói

Déli part

Playa Santa (Guanica)

A másik kedvenc.

Kriszta fotói

Keleti part

Luquillo Beach

A legszebb naplemente. Nyilván , mert akkorra értünk ide.

Kriszta fotója

Luquillo - Playa Azul - Kriszta fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes