ÚTIKRITIKA.HU / Puerto Rico


hirdetes

útikritikák


Puerto Rico

Puerto Rico repülőjegy

Odajutás|Belépés| Vízum| Szállásválasztás| Fotóegyveleg

.

Kriszta fotója

Odajutás

A legtöbben a szárazföldi Amerika reptereiről jutnak el ide. Európából a fapados Norwegian Air heti rendszerességgel repül Koppenhágából, Stockholmból és Oslóból Puerto Rico fővárosába, San Juanba. A Norwegian hetente kétszer közlekedik majd a londoni Gatwick repülőtérről. A bevállalós magyar ezekhez a hosszú járatokhoz kombinálhat Budapestről fapados vagy hagyományos járatokat.

Nagyon sokan mennek tengerjáró hajóval, de nekik csak San Juan óvárosa fog beleférni az egynapos látogatásba.

Miamiból az American napi 4-5x repüli a Miami-San Juan útvonalat, szóval válogathattunk. Sőt, szabad helyek függvényében előző nap felajánlják, hogy mehetsz korábbi géppel. (2022)

Én a Condor légitársaság gépével repültem Frankfurtból. A jegy ára oda-vissza 530 dollár volt, úgy, hogy az odaúton az ablaknál ültem. Én úgy gondolom, hogy ez nem volt drága. Ez egy évvel ezelőtti ár. Persze a jegyet már 3 hónappal az indulás előtt megvettem. (n. p. 2018)

Belépés

Amerikából egyszerű, csak a becsekkolásnál néznek útlevelet. Európából pontosan megegyszik az összes USA repülőtérrel a procedúra.

Az érkezés Puerto Ricóba maga a mennyország. Mivel a sziget USA társult tagállam, nincs útlevél ellenőrzési procedúra, nem kérdezget senki, hogy akarunk-e almát becsempészni, egyszerűen csak odamegyünk a szalaghoz, levesszük a bőröndünket és már mehetünk ki taxit fogni. No pánik, ez is szervezetten megy. A sor gyorsan halad a szalagkordon mentén, és amikor előre érünk, egy ember megkérdezi hova megyünk. Ennek alapján egy cetlire ráírja a fix tarifát, amit átad a taxisnak és nincs vita, nincs alkudozás. Mi egy brutális nagy Chevy mikrobuszt kaptunk, ami 26 dollárért vitt el az óvárosba. forrás

Vízum

Esta vagy B1/B2 turistáknak.

Szállásválasztás

Ajánlott hotelek

2 csillagos:
Hotel Luquillo Sunrise Beach Inn (Costa Azul, Luquillo)
3 csillagos:
Coral Princess Inn (San Juan)
Sheraton Old San Juan Hotel&Casino
4 csillagos:
Hotel El Convento (San Juan)

5 csillagos

Ritz-Carlton Reserve - az igazi, valódi luxus, de aranyozott csapok nélkül szerencsére

"Nem laktunk ott sajnos, de körülvezettek. Lenyűgözően szép és tényleg igazi luxus. Fényképezni szabad, de emberek nem lehetnek a fotón. Amerikai felső közép vagy igazán gazdagok lakják, nagyon elszeparáltan, nagyon jó szobákban, lakosztályokban. Minden van, több golfpálya, medencék, éttermek, diszkréció minden szinten. Jövök, amint nyertem a lottón..Kr"

Kriszta fotója- Rizt Carlton egyik medencéje

Airbnb

Él és virágzik. Remek lakásokat kínálnak az óvárosban is. Ha hosszabb ideig maradunk, erősen ajánlott egy medencés kondóban foglalni. Legjobb negyedek: Condado, Miramar és Santurce. Az ezeknél távolabbi lakásoknál magasabb közlekedési költségekre kell számítani.

"Santurcében airbnbztünk, a busz kb fél óra alatt vitt az óvárosig. Óránként háromszor járt, a google mapsnek is csak sejtései voltak a menetrendről. Gyalog ugyanez 40-50 perc alatt simán teljesíthető. A gond csak a napsütéssel van ebben az esetben. Kr"

Fotóegyveleg

Kriszta fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes